Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on nelikanta.

Lakien synty oppikirjaksi?  2

Kaikkihan ei käy Suomessa kuin Strömsössä. Sitä olen joskus miettinyt, että kuinka isoksi voi kasvaa politiikassa puheiden ja tekojen välinen ero?

Entä virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välinen ero? Siis ennen kuin hiljaisten äänestäjien joukko herää vaatimaan perustuslaillisia oikeuksiaan.

Lakien synty - kirja ilmestyi kaksi viikkoa sitten. Kirjan on kirjoittanut Seppo Konttinen ja kustantanut Siltala. Kirja on mielestäni kirjavuoden 2014 ehdoton tapaus! Siis kirjoissa, jotka käsittelevät yhteiskuntaa ja politiikkaa.

Suomen todellinen valtakoneisto kaikille tutuksi!
Suomen todellinen valtakoneisto kaikille tutuksi!

Kirjan sisältö romuttaa kaikki ne käsitykset, jotka tämän hetkisissä oppikirjoissa on annettu siitä, että kuinka ja kuka lakeja Suomessa säätää.

Tässä, jos missä on niin sanotuille virallisille ja valtakunnallisille tiedotusvälineille näytön paikka!

Itse kuulin kirjasta ensimmäisen kerran sosiaalisessa mediassa (SM) viime viikolla.

Tästä kustantaja Siltalan linkki (korjattu 24.3.2021), josta löytyy laajempaa kattausta aiheeseen:

LAKIEN SYNTY.... Seppo Konttisen uusin kirja

Suosittelen lämpimästi kirjaan tutustumista, koska se tullaan todennäköisesti teilaamaan yksisilmäisenä vaalipropagandana tai sitten maan tavan mukaisesti; vaikenemaan totaalisesti.

Sillä kaikki se, mitä virallisen Suomen toimesta ei tunnusteta ei ole olemassakaan. Jolloin sitä, mitä ei ole olemassa ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Oma suosikkini, vakaasta vaikenemisesta, tulee tässä Aurinkokuningatar - linkissä. Harmi vain, että sosiaali- ja terveysministerinä toiminut Paula Risikko/kok. laitettiin haluamaan toisiin tehtäviin.

Eikä tässä kaikki.

Pelottavinta tässä kaikessa on mielestäni ollut se, että edes virkeät 25-50 vuotiaat kansanedustajat eivät ole uskaltaneet lähteä kyseenalaistamaan Suomen perustuslain vastaista valtakoneistoa!

Tilannetta lakisääteisten vakuutusten suhteen olen seurannut olosuhteiden pakosta vuodesta 2003 alkaen.

Ja lopuksi.

Aamun uutisvirrassa vilahti tietoa siitä, että politiikkojen vanhempi polvi, kuten Matti Vanhanen, Toimi Kankaanniemi, Kauko Juhantalo ovat asettumassa ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Eikä tuossa mitään, mutta on mielenkiintoista saada kuulla heiltä ja heidän aikalaiskollegoiltaan, että kuinka vuosina 2003-2007 hallitusohjelman ulkopuolelta uitettiin voimaan yksi Suomen historian härskeimmistä lakipaketeista?

Jonka synty vastaa täysin Lakien synty - kirjassa annettuja speksejä. Kuitenkaan tätä tämän linkin takaa löytyvää asiakokonaisuutta ei olla vieläkään tunnnustettu! Joten sitä ei tarvitse korjatakkaan!


Uutispommi Hesarissa  1

Tämä päivä, 27.2.2014, jää historiaan ilon ja onnen päivänä. Ainakin minulle. Nimittäin Helsingin Sanomat jysäyttää sivullaan A 26 uutispommin. Suomen todellinen hallintamuoto ja sen avulla hallitsijat alkavat tulla päivänvaloon!

Perustuslain vastainen nelikantainen lainsäädäntömalli Suomessa 2014.
Perustuslain vastainen nelikantainen lainsäädäntömalli Suomessa 2014.

EK:n kanta kääntyi: Eläkeyhtiöiden johdon osakekaupat julkisiksi
"Ongelmana avoimuuden lisäämisessä on ollut niin sanottu kolmikantainen valmistelu. Se tarkoittaa, että ministeriö, palkansaajajärjestöt ja työnantajat sopivat esityksestä yhteisymmärryksessä.

Jokaisella kolmikannan osapuolella on valmistelussa veto-oikeus, eli yhdenkin osapuolen vastustus riittää kaatamaan hankkeen.

Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi."

+ + + + +

Nyt vain pitäisi saada lakisääteisten vahinkovakuutusyhtiöiden johdon osakeomistukset julkisiksi:

"Osa eläkeyhtiöistä, kuten Varma ja Ilmarinen, ovat jo julkaisseet johdon osakeomistuksia sivuillaan vapaaehtoisesti.

Niistä tosin näkyy eläkeyhtiöiden johdon osakeomistus vain vuositasolla.

Pankit ja muut sjoituspalveluyritykset noudattavat lakia, jossa osakeomistukset ja kaupat näkyvät päiväkohtaisesti ja historiallisesti viisi vuotta taaksepäin."

Lainausten lähde: HS 27.2.2014 - Tuomo Pietiläinen - A 26

+ + + + +

Helsingin Sanomat kirjoitti perustuslain vastaisesta ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella toimivasta, Suomen todellisesta, valtakoneistosta 1990-luvun alkupuolella enemmänkin:

Poliitikkojen kadonnut valta
HS – Pääkirjoitus – 5.4.1993

Erkki Pennanen
Kirjoittaja on Helsingin Sanomain pääkirjoitustoimittaja.

ESKO AHON enemmistöhallituksen talouspoliittinen saamattomuus kertoo muustakin kuin hallituksen kokemattomuudesta ja avuttomuudesta.

Tosiasiassa koko poliittinen järjestelmämme on vinoutunut sellaiseksi, että hallituksella ja eduskunnalla, poliitikoilla yleensä, on kovin vähän sananvaltaa talouspolitiikassa. Valta on luisunut virkamiehille ja eturyhmille.

Talouspolitiikka on ollut ulkopolitiikan tavoin “liian tärkeä asia” vaaliareenoilla puitavaksi. Kuinka harva poliitikko onkaan pyrkinyt profiloitumaan talouspoliittisilla linjauksillaan. Julkisuudessa eduskuntaa myöten tyydytään turhan usein puhumaan niitä näitä. Itse asioista päätetään kabineteissa, pääasiassa muiden kuin poliitikkojen kesken.

Ulospäin tosin näyttää siltä kuin hallitus pitelisi talouspolitiikan lankoja käsissään.

Kun oppositio ei enää voi äänestää lakeja edes lepäämään, tiukan säästölinjan toteuttaminen on periaatteessa kiinni vain hallituksen rohkeudesta.

Hallituksen ongelma ei ole eduskunnan oppositio, vaan SAK:n puheenjohtajaan Lauri Ihalaiseen tässä tapauksessa personoituva korporatiivinen järjestelmä. Kun Ihalainen ilmoittaa televisiossa olevansa pöyristynyt hallituksen uusimmista säästöaikeista, meillä tiedetään, että hallitus on heikoilla.

Oppositiosta se voi ehkä olla piittaamatta, mutta Ihalaisen kanssa sen on pakko neuvotella tai perääntyä. Muuten edessä on kukaties yleislakko.

Sosiaalidemokraateille jos keille ay-liikkeen vallan ja valtaelkeiden kritiikki taitaa olla vähintäänkin kaksipiippuinen kysymys.

Korporatismilla on saavutuksensa. Muuttuneissa oloissa poliitikkojen olisi kuitenkin korkea aika ryhtyä peräämään kadonnutta valtaansa ja puolustamaan sitä.

+ + + +

Nyt on vain mielenkiintoista seurata, että uskaltavatko kansanedustajamme vaatia itselleen kuuluvan lainsäädäntövallan takaisin? Sallimmeko äänestäjinä perustuslain vastaisen menon jatkumisen?

Samalla on erittäin mielenkiintoista nähdä se, että tunnustetaanko korporaatioiden rooli myös lakisääteisten vakuutusten lainsäädännön toimeenpanossa ja tuomiovallan käytössä vakuutusoikeudellisessa erityistuomioistuinjärjestelmässä? Jota myös fasismiksi kutsutaan.

Lakisääteisen vahinkovakuuttamisen (työtapaturmat, ammattitaudit, liikenne-, potilas- ja lääkevahingot) maailmaan Suomessa tästä linkkitriosta:

← Korporatismi
Harmaa valta →
Kukkosen listasta
Posted on lokakuu 15, 2013
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

"Kehittyneiden maiden, kuten Suomen, perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen seuranta on jäänyt ajastaan jälkeen. Kaikki artikkelin linkit toiminnassa artikkelin julkaisun hetkellä."


Eduskunta 2  2

Mainosten mukaan Ryhmäteatterin dokumenttinnäytelmässä kyse on satiirista veljeskuntien Suomesta. Lisäisin mainion näytelmän nähtyäni sen verran, että kyseessä on myös komediallinen dokumentti sutki siskojen sukkelasta verkostosta Suomessa.

Suomen todellinen hallintamuoto on korporatismi
Suomen todellinen hallintamuoto on korporatismi

Pitkästä aikaa näytelmä, jonka loppuminen oli pettymys. Meno imaisi mukaansa kuin pesusieni vettä ja saippuaa Harjukadun saunassa. Toivottavasti kovan kansallisen korporativismin/korporatismin ytimet tulevat kaikille viimeinkin tutuiksi.

Mielenkiintoista onkin nyt seurata kuinka tiedotusvälineet tekevät meille tutuiksi termit korporativismi, veroparatiisi, harmaa talous ja harmaa hallinto. Ja niiden saumattoman ja toisiaan ruokkivan toiminnan.

Ryhmäteatterilta se ainakin onnistuu:
http://ryhmateatteri.fi/esitykset/eduskunta_ii

Pakko kysyä ihan avoimesti ihmetellen, että onko suomalaisen laatujournalismin keskus siirtynyt Helsingin Kallioon? Legendaarisen Helsinginkadun maisemiin.

Vai onko tapahtunut entisen Neuvostoliiton malliin niin, että tiedotusvälineet pitävät yllä virallista todellisuutta ja teatterissa saa näytellä sitten sitä vallitsevaa todellisuutta?

Tosin kohtuudella ja rajatun ajan.

* * * *

Vielä 1990-luvun alkupuolella Hesarikin sai/uskalsi/osasi kirjoittaa asioista niiden oikeilla nimillä.

Poliitikkojen kadonnut valta - Erkki Pennanen
HS - Pääkirjoitus - 5.4.1993

"Tosiasiassa koko poliittinen järjestelmämme on vinoutunut sellaiseksi, että hallituksella ja eduskunnalla, poliitikoilla yleensä, on kovin vähän sananvaltaa talouspolitiikassa. Valta on luisunut virkamiehille ja eturyhmille.

.......

Sorsan haastajaksi ilmaantunut Martti Ahtisaari sen sijaan arvosteli ensimmäisessä vaalipuheessaan silmäänpistävästi korporatismia. Hän asetti sen vaihtoehdoksi kansanvallan ja politiikan, joka nojaa toimivaan parlamentarismiin.

On mielenkiintoista nähdä, miten Sorsa ottaa vastaan Ahtisaaren haasteen korporatismista. Sosiaalidemokraateille jos keille ay-liikkeen vallan ja valtaelkeiden kritiikki taitaa olla vähintäänkin kaksipiippuinen kysymys. Ahtisaari saattaa joutua vielä selittelemään, mitä hän itse asiassa tarkoitti.

Korporatismilla on saavutuksensa. Muuttuneissa oloissa poliitikkojen olisi kuitenkin korkea aika ryhtyä peräämään kadonnutta valtaansa ja puolustamaan sitä."

* * * *

Kalliolainen - lehdessä Marjut Salaman arviointi:
"EDUSKUNTA 2 - Ryhmäteatterissa"

"Työryhmän uutteran, vaikean ja väsyttävän työn tuloksena on syntynyt todella ajankohtainen esitys siitä, miten meitä vedätetään ja kuinka demokratiaa ja eduskuntaa käytetään juoksupojan asemassa.

Isonrahan hyväveli-organisaatiot ja eläkerahastot määräävät maamme tahdin sellaisessa sävellajissa, ettei se oikein missään muussa kaltaisessamme maassa olisi edes mahdollista.

Kun siis ottaa huomioon, että maamme yhä edelleen väitetään olevan demokraattinen ja ennenkaikkea hyvinvointivaltio."

Lue lisää Eduskunta 2 - dokumenttinäytelmästä osoitteessa:
http://www.kalliolainen.com/jutut/histoire.php?ID=1220

* * * *

Eikä tuossa kaikessa mitään. Jos se vain on sitä, mitä yhteisistä varoista tapahtuvalta asioiden hoitamiselta haluamme.