Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on puheenjohtajakisa.

Kaiken takana vaalirahoitus?  1

Keskustalle pukkaa kesän myötä uutta puheenjohtajaa. Toivottavasti saamme tietää ennakkoon avoimesti uuden puheenjohtajan vaalirahoittajat. Näin turhilta uusilta skandaaleilta olisi katkaistu menestymisen mahdollisuudet heti alkuun.

Puheenjohtajan tehtävät jättävän Kiviniemen Marin vuoden 2007 eduskuntavaalien vaalirahoittajat taisivat jäädä lopullisesti pimentoon, vaikka tiedotusvälineet yrittivät niitä sitkeästi selvittää.

Tuolloin voimassa ollut laki ehdokkaan vaalirahoituksen ilmoittamisesta sallii edelleen vaalirahoittajien nimeämisen. Takautuvasti, ilman sanktioita ja eurorajoja.

Suosiksi puheenjohtajakisaan on esitetty myös nuoremman polven edustajia ja se on hyvä. Vain naissukupuolen ehdokas kisasta vielä puuttuu.

Toivoni mukaan yhdeksi keskustan piirijohtajien suosikeista noussut Puumalan Tuomo on valmis kertomaan vaalirahoittajansa avoimesti. Myös vuoden 2011 eduskuntavaalien osalta.

Kansanedustaja Tuomo Puumalan/kesk vaalirahoittajat 2007:
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/195793481132806144/photo/1/large

Vaalirahoittajat avoimesti kertomalla poistuu pienikin epäilys siitä, että taustalla on mitään Nuorisosäätiöön tahikka Raha-automaattiyhdistykseen liittyviä epäselvyyksiä.

Näin toimien yksi keskustan puheenjohtajakisan voittajasuosikeista näyttäisi kaikille muille keskustan, vaaleilla valituille, edustajille mallia vaalirahoituksen avoimuudesta.