Ihmisen yhteisöllisyys & yksinäisyys.

  • Toni

Nyt ois paljonkin blogiaiheita taas varastossa, mut mennään nyt vaan rauhassa aikajärjestyksessä eteenpäin vaikka yksi tosi innostava alkoikin juuri äsken pyöriäkin mielessä.. mutta siitä ehkä sitten huomisessa blogissani !? Niin mutta nyt siihen eiliseen vaikuttajaan. Niin eilisestä tv-ohjelmasta Voimalasta tulikin aika paljon ajatuksia mieleeni ! Ja sitä tämän päivän blogi sitten käsitteleekin.

Minua alkoi eilen kiinnostamaan Voimalan yhden vieraan, Tommy Hellstenin kirjat & ajatukset. Tunsin jonkinlaista hengenheimolaisuutta tämän vieraan kanssa. Itsekin olen hyvin pitkälti tutkijaluonne joka viihtyy hieman ehkä keskimääräistä vähemmän muiden ihmisten seurassa vaikka se sosiaalinen puolikin kyllä itsestä löytyy. Tuosta Tommyn sosiaalisuudesta en niin tiedä verrattuna itseeni mutta tutkija & ahkera kirjojen kirjoittaja hän ainakin tuntuu olevan. Niin muuta yhteistä tuon kirjailijan kanssa itselläni on halu auttaa ihmisiä, ainakin niitä apua tarvitsevia & samalla kuitenkin jonkinlainen kyynisyys.

Niin hänen mukaansa yhteisöllisyys on kadonnut paljon tästä Suomen maasta eivätkä ihmiset yleisesti voi kovin hyvin. Sukulaisuussuhteet ovat viilentyneet & ihmiset ovat enemmän yksinäisiä ja usein vailla tärkeitä puhekumppaneita jakamaan niin ilojaan kuin surujaan. Elämme pinnallista viihdeteollisuuden aikaa. Itse olen aina yrittänyt pärjätä aika paljon oman pääni avulla, monesti vähäksyen itsekin tunteiden merkityksen, mutta tunnustan kyllä ehdottomasti toisten ihmisten tärkeyden esim. ajatusten vaihdossa.

Olen tyytyväinen että olen pienenä ja nuorena saanut kokea sukulaisten taholta suuren yhteisöllisyyden. Koska mummo asui kanssani silloin samassa asunnossa äitini kera oli muiden mummon lasten kokoontumismekka perheineen luonnollisesti sitten meillä. Joten kyllä oli paljon vilinää ja vilskettä aina !! Nuo muistot mielessäni voin pienestä kyynisyydestä huolimatta yrittää tavoitella jotain hienoa yhteisöllisyyttä tulevaisuudessakin. Ehkä oman perheen tai jotain vastaavaa ainakin.

Tämä koko aihe on niin kiinnostava että taidampa nyt ensialkuun lainata kirjastosta joitakin tämän herran kirjoja niin pääsen vielä paremmin mukaan että mistä kaikesta tästä ja muusta onkaan kyse hienoine oivalluksineen !? Inhimillisten aiheiden kimppuun siis, ei varmasti mene tälläisen peliholistin aika tässä hukkaan vaan tulee taatusti hyvää sisältöä enemmän elämään.

Kirjoitettaessa soi Joku naisääni tuolta taustalta kuuluu mutten tunnista..

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:02

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus