Älytön vs. Älyllinen

  • Tero

Uskotko maan ulkopuoliseen älylliseen elämään?
Pienellä matemaattisella laskutoimituksella saatavat luvut saattavat muuttaa käsitystäsi. Itse en oikeen edes usko että tämä on "uskon kysymys".. =)

-----------------------------------------

Tein nuorempana pienen laskutoimituksen, sen hetkisten (noin 8v sitten) tietojen mukaan meidän aurinkokuntamme on yksi sadoista miljardeista tässä galaksissa, joka taasen on yksi miljoonista galakseista Universumissa.

Laskin tuossa sitten varovaisesti miljoona kertaa sata miljardia, jotta saisin summittaisen määrän aurinkokuntia. Otin ja puolitin tuon luvun, you know, fifty-fifty, on tai ei ole, ja siitä lähdin. Eli laskun alussa minulla oli mahdollisuuksia miljoona kertaa sata miljardia jaettuna kahdella. Eli viisisataa tuhatta kertaa viisikymmentä miljardia. Eli aivan saatanasti aurinkokuntia.

Tuon kertolaskun tulosta otin yhden miljoonasosan sillä olettamuksella, että jos olisi oikein paska tuuri käynyt niin vain yksi miljoonasta galaksista olisi sellainen, jossa olisi Aurinkokunta joka olisi suosiollinen älyllisen elämän kehittymiselle.

Ja tuosta jäljelle jääneiden Aurinkokuntien määrästä otin yhden miljoonasosan siitä syystä että on voinut käydä niin älyttömän huono mäihä, että vain yksi miljoonasta aurinkokunnasta olisi myös tosissaan kehittänyt älyllistä elämää.

Ja tuo jäljellejäänyt luku oli vieläkin reippaasti yli miljoona. Eli yli miljoona aurinkokuntaa tässä Universumissa jotka olisivat tuottaneet älyllistä elämää.

Jokin pieni ääni minussa sanoo että todellinen luku on paljon isompi.
Tässä vielä pieni purtava, jos yksi miljoonasosa noista mitä minulla oli laskuni lopussa jäljellä olisi voinut tuottaa avaruusmatkustukseen kykenevän rodun, niin montako moista rotua olisi nyt Universumissa?

--------------------------------------------------

Niin, kuinka monta? =)

3 kommenttia

Jack-72

12.4.2007 13:20

Uskon että "tuolla jossakin" on jotain elämää. Sen älyllisyydestä tai älyttömyydestä on vaikea sanoa mitään. Matemaattisesti tarkasteltuna tuntuu lähes mahdottomalta, että tää meidän pallo olis ainoa paikka johon eloa olis ilmaantunut.

Ulkoavaruudesta tulevien olentojen vierailuihin maassa en usko, ennen kuin itse näen. Enkä ole ihan varma sittenkään.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tero

12.4.2007 18:19

Joo, en minäkään usko että täällä on vierailtu, jos rotu kykenee avaruusmatkailuun ja valoa nopeampaan liikkeeseen, niin mitä hittoa varten ne meidän palloa tulisivat töllistelemään? Universumissa on varmasti mielenkiintoisempia asioita nähtäväksi. Ehkä tuolla jossain käydään jo maailmojen välistä sotaakin, who knows, who cares, spekuloiminen näillä on vaan niin.. mielenkiintoista.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus