Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.

Vapaus on liukuva käsite  1

Viikonloppu on "vapaa", mutta pitää:

1. Käydä asettamassa mummolle uuteen telkkariin kanavat (kon se on niin vaikeaa, tosiasia on se että seuraksihan sinne mennään)
2. Viedä asiakkaalle pääte.
3. Jos ehtisi, käydä Ikeassa.
4. Kirjoittaa lisäohje uutta ohjelmaa varten.
5. Asetellla ja siivota huone ennen maanantain bileitä.
6. Käydä ullakolla hakemassa rojut alas.

Siinä ne on. Ei paljon tekemistä, mutta sen verran ettei lööbaamaan ja rentoutumaan oikein ehdi.
Pitää varmaan joku viikonloppu tässä vaan irtautua. Ei tehdä yhtään mitään pakosta, ex tempore-päätöksiä vain, eikä mitään turhan korkealentoista.


Älytön vs. Älyllinen II  1

Tein taannoin eräänä sairastamispäivänä hieman tutkimusta astronomian puolella kuluttaakseni aikaa. Palasin taas vanhaan aiheeseen josta jo aiemminkin kirjoitin blogissa, eli siihen kuinka monta älyllistä rotua voisi Universumista löytyä jos otetaan kaikista galakseista todella häviävän pieni osa aurinkokuntia, ja niistäkin vielä seulotaan massiivinen osa pois, ja sitten katsotaan montako aurinkokuntaa olisi jäljellä.
Ja sitten oletetaan että niistäkin vain osassa olisi ollut suotuisat olosuhteet älyllisen elämän kehittymiselle.

Jäljelle jäävä luku on yhä aivan mieletön.

Tässä kooste eräästä mailikeskustelusta, jota kävin tuttujen kanssa (englantia taitaville):

---------------------

Talking about perspective, how's this:

The known Universe has approximately 125 billion galaxies. Out of these about 30 percent are spiral galaxies like our Milky Way.

This leaves us with 37 billion galaxies. Let's make a careful and minute assumption that only 1 percent of these could have created intelligent lifeforms. Now we have 370 million galaxies left with possible intelligent
life.

Let us make another careful assumption that 1 percent of these galaxies would have a solar system that is good enough for the birth of intelligent life. This leaves us with 3,7 million galaxies.

Each of these galaxies may hold hundreds of billions of stars (for example Milky way has been counted to inhold 500 billion stars, quite a lot, wouldn't you agree?), so let's take a new safe assumption: These galaxies only have 200 billion stars on average.

Now we have 3,7 million galaxies multiplied by 200 billion stars. You know what that is?

It's a fuckload of stars.

Ok, assuming that only a mere permille (0,001) of these stars would have a solar system, we'd still have 740 billion solar systems left with a possibility for intelligent life.

As a last step, let us believe that due to bad luck only one in a million of these solar systems would have actually given birth to intelligent life. Even still we'd be left with a mindnumbing number of seven hundred fourty thousand solar systems with intelligent life.
That means 740 000 other intelligent races in addtion to us, the homo sapiens.

On top of this, did you notice I was making safe assumptions? The true numbers are likely to be higher, a lot higher.

Still feel like you're the peak of evolution?
You silly bastards..

t. Teukka goes Nerdy

-------------------------------------



Mä en tunne naaman vasenta puolta  1

Otsikko sen sanoo, tunto on veks. Hammaslekuri puudutti, aikaa vaffaa tököttiä, kolme tuntia kuulema kestää vaikutus. Hirvee tunne.. vai pitääkö sanoa että hirveetä kun ei tunne? =)
Kolmen tunnin päästä treffit, kiva jos joutuu sössöttämään siellä. Tekee varmasti vaikutuksen. =D

Parempi tosin näin, viisaudenhammas saatiin kuntoon, vielä yksi aika ensi viikolle, niin on hampit taas kuosissa.


Heräättekö väärään aikaan?  1

Kysyn, koska mä herään aina ja poikkeuksetta unen mielenkiintosimmassa kohdassa, siinä, missä sen toivois jatkuvan vaikka vielä ihan muutamankin hetken.
Mutta ei, aina se katkee ja sit herään joko kokonaan tai puolittain niin, että tajuan sen olleen vain uni, enkä uudelleen nukahtamallakaan pysty sitä jatkamaan.

Nyt aamun tunneilla olin unessani jossain elokuvateatterissa, jossa sai lukea ja jutella samalla, kankaalla pyöri joku äänetön/hiljainen filmi, ja salissa oli valotkin päällä. Samalla sali oli baari/hotellin aulamainen paikka.

Viereen istui sellainen ihan nätti tyttönen joka alkoi lukea lehteä. Hän aloitti selaamalla Elokuvat-osioon.
Kysäisin häneltä kuka on Hollywoodin seksikkäin mies ja vastaukseksi sain Sean Conneryn.
"James Bond?", tarkensin, johon tyttö vastasi "Eikun Kompassi".
Tokaisin: "Eikös kompassi ole se uusi kauhu/actionthrilleri, jossa on myös Jodie Foster, se missä ne on jossain ihme alueella ja poispääsy on rikkinäisen kompassin varassa?" kysyin.
"Joo, just se.." tyttö vastasi.

Sitten juttelimme jotain, mitä en saa palautettua mieleeni ollenkaan, taisin jotenkin kommentoida tuota valintaansa, ja keskustelun aikana annoin rivien välistä ymmärtää että olisin kiinnostunut. Olin aistivinani että hänkin oli virittyneessä tilassa ja samassa tyttö nojautuikin lähemmäs kuullakseen mitä olin sanomassa. Hän avasi huulensa hieman erilleen, hänen katseensa suunnattuna omiin huuliini. Suutelin häntä, ja se huulien kosketus, ah, miten hyvältä, huumaavalta se tuntui, koko maailma pyöri, mutta hyvällä tavalla.. ja kahden huulikosketuksen jälkeen, juuri kun olis päässyt kunnolla vauhtiin, heräsin osin, uni liukui pois kuin katkennut filminauha..

Sviddu.


V****  1

Joo, se sitten siitä. Poika meni Ouluun selkein äänin, ei ollut etelän miehillä mitään jakoa pohojosen poijan pyörityksessä.

Ja mitä varten ruudulla töllötettävä kumikiekon pyörittäminen osuu niin arkaan paikkaan jos tappio tulee, tai saa hirvittävään huumaan jos meneekin hyvin?

Sitä oon miettinyt, mutta selkeetä vastausta en oo saanut.
Se vaan on, lätkä vaan on niin hieno laji seurata. Varmasti pelatakin, muttei tälläsellä seitkytkilosella oo asiaa kaukaloon.

Tyydyn katsomaan. Seuraavana sitten MM. Otettais vaikka viime vuosi uusiks sillä erolla että se vikakin peli voitettais.

Perkele.


Älytön vs. Älyllinen  3

Uskotko maan ulkopuoliseen älylliseen elämään?
Pienellä matemaattisella laskutoimituksella saatavat luvut saattavat muuttaa käsitystäsi. Itse en oikeen edes usko että tämä on "uskon kysymys".. =)

-----------------------------------------

Tein nuorempana pienen laskutoimituksen, sen hetkisten (noin 8v sitten) tietojen mukaan meidän aurinkokuntamme on yksi sadoista miljardeista tässä galaksissa, joka taasen on yksi miljoonista galakseista Universumissa.

Laskin tuossa sitten varovaisesti miljoona kertaa sata miljardia, jotta saisin summittaisen määrän aurinkokuntia. Otin ja puolitin tuon luvun, you know, fifty-fifty, on tai ei ole, ja siitä lähdin. Eli laskun alussa minulla oli mahdollisuuksia miljoona kertaa sata miljardia jaettuna kahdella. Eli viisisataa tuhatta kertaa viisikymmentä miljardia. Eli aivan saatanasti aurinkokuntia.

Tuon kertolaskun tulosta otin yhden miljoonasosan sillä olettamuksella, että jos olisi oikein paska tuuri käynyt niin vain yksi miljoonasta galaksista olisi sellainen, jossa olisi Aurinkokunta joka olisi suosiollinen älyllisen elämän kehittymiselle.

Ja tuosta jäljelle jääneiden Aurinkokuntien määrästä otin yhden miljoonasosan siitä syystä että on voinut käydä niin älyttömän huono mäihä, että vain yksi miljoonasta aurinkokunnasta olisi myös tosissaan kehittänyt älyllistä elämää.

Ja tuo jäljellejäänyt luku oli vieläkin reippaasti yli miljoona. Eli yli miljoona aurinkokuntaa tässä Universumissa jotka olisivat tuottaneet älyllistä elämää.

Jokin pieni ääni minussa sanoo että todellinen luku on paljon isompi.
Tässä vielä pieni purtava, jos yksi miljoonasosa noista mitä minulla oli laskuni lopussa jäljellä olisi voinut tuottaa avaruusmatkustukseen kykenevän rodun, niin montako moista rotua olisi nyt Universumissa?

--------------------------------------------------

Niin, kuinka monta? =)


Keuruulle, perkele!  1

Jesssss, nyt on hyvä fiilis! Lääkäri kertoi että peukalossa ei ole muuta vikaa kuin pelirasitus, joten toukokuussa alkavat treenit Sulkavan soutua varten eivät ole vaarassa.
Ei tosin pelaamista kolmeen viikkoon. Täytyy huvitella muilla keinoin, jos vaikka tekisi ylitöitä? (vitsi)

Mutta siis, Keuruulle perkele, kuten otsikkokin kertoo. Lyhyesti vaan sanon, oon jo myöhässä lähdöstä, että raitista ilmaa, saunaa ja mökkimaisemaa, voiko olla parempaa tapaa viettää pääsiäistä?

Voi, joo I know, muttei monia. =)

Hauskaa pääsiäistä kaikille!


Donnie Darko  1

Jösses.

Jösses kertakaikkiaan.

Olipa kaksituntinen. Arvasin kyllä että kyseessä olis hyvä elokuva, mutta en arvannut kuinka hyvä. Psyk(o)edeelistä menoa alusta loppuun, missään vaiheessa ei oikein päässyt jutusta jyvälle ja vasta lopussa annettiin näennäinen vastaus kysymykseeni "mikä juoni?"..

Juonihan ei tarkoita siis tapahtumaketjua, vaan juoni on syy ja seuraus-suhde. Elokuvan tarina voi alkaa ja loppua ilman mitään syy-seuraus-suhdetta. Donnie Darkossa on selkeä tarina, tuo mainitsemani syy-seuraus-suhde vaan pakenee, en tajua.
Toki mulla on muutama teoria, mutta ne on liian helppoja. Tuntuis häväistykseltä ajatella että tää elokuva olis kirjoitettu niinkin yksinkertaisen ajatuksen päälle.

Kämppis sanoi että pitää käydä lukemassa netistä ohjaajan kommentit/selitys sille, mitä elokuva tarkoittaa. Mä taidan ensin yrittää muodostaa oman mielipiteen siitä, jos vaan onnistuu. Sekavaa.

Hiton hyvä biisi siinä loppuvaiheessa soi, nimi on varmaan "Mad World". Ehkä vähän.. itsetuhoiset lyriikat, mutta melankolia puree, ei voi mitään. Esittäjä pitää kaivaa esille googlesta ennen nukkumaanmenoa.

Hyvää yötä, mielenkiintosia unia, mulle.