10000 BC

  • KnoxBeza

Yllättävää että elokuvan nimessä on BC, nykyäänhän on korrektia sanoa BCE? Ehkä se vain osoittaa että kyseessä on rehellistä vanhanaikaista kunnon seikkailuviihdettä.
Viihdyin tätä katsoessa vaikka toimintaa oli odotettua vähemmän. Maantieteellisesti tapahtumia ei pysty sijoittamaan, vaikka lopulta näytetään päätyvän Egyptiin pyramideja rakentamaan. Aikakausi on lähinnä suuntaa-antava, mutta poikkeamat ovat hyväksyttävissä. Esimerkiksi maanviljely ja hevosten kesytys alkoi ilmeisesti vasta tuhansia vuosia myöhemmin, mutta täsmällistä aikaahan näissä on mahdoton osoittaa - tuhat vuotta aikaisempi ajoitus ei paljon hätkäyttäisi. Meikkituotteiden käyttöhän on tunnetusti myös hyvin vanhaa...
Hirmuliskojen sijasta nähdään paljon uskottavampia jättilintuja sekä sapelihammastiikereitä ja mammutteja. Sapelihammastiikerin osuus tosin jää luultua pienemmäksi ja karvaisten mammuttien selviäminen aavikolla lievästi epäilyttää (animoijat eivät ilmeisesti viitsineet tehdä erilaisia norsuja).
10000 BC saa arvostelijat tolaltaan ja osoittaa samalla näiden henkisen vajavaisuuden. Ärsytyskynnys oli ylittynyt eräälläkin arvostelijalla, joka keksi syyksi tyrmätä koko filmi sen että siinä viitataan avaruusolentoihin pyramidien rakentajina. Miten arvostelijat oikein katsovat filmejä? Oikeasti sanotaan vain että pyramidia rakennuttava valejumaluus on tullut "Atlantiksesta tai jostain kauempaa". Amerikasta? Tyyppi on vähän erikoisen näköinen mutta mitään avaruusaluksia tai siihen viittaavaa ei näy missään. Arvosteluissakin pitäisi pysyä todellisuudessa. Jos jostain piti valittaa miksei sitten vaikka siitä että kivikautisen kylän asukkaat kuuluvat jostain selittämättömästä syystä moneen eri etniseen ryhmään? Oliko sen huomaaminen liiaksi aivotyötä vaativaa?

http://www.10000bcmovie.com/

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:03

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus