Nainen hermostuttaako, mies oletko kärsimätön?

  • Anita

Kiitos eilen lukemani tutkimuksen, tiedän nyt senkin faktan, että naiset suunnittelevat matkojaan enemmän kuin miehet ja noin viidennes pohjoismaalaisista naisista pakkaa viikkoa ennen matkaan lähtöä. Viikkoa? Olen itse viime hetken laukun täyttäjä: valitsen yleensä aamulennot (koska kuvittelen, että näin jäisi pidemmän aikaa itse kohteeseen, oikeasti nukahdan aina saavuttuani hotellihuoneeseen), joille ehdin juuri ja juuri, koska pakkaan edellisenä yönä.

Edellä mainitun tutkimuksen mukaan miehet jättävät pakkaamisen useammin lähtöpäivän aamuun. Kyselyn mukaan naiset kokevat myös miehiä enemmän pakkausahdistusta: kolmasosa pohjoismaisista naisista kertoo saavansa ahdistusta siitä lähdön vaiheesta, kun pitää valita mitä ottaa mukaan ja mitä jättää kotiin. Osuus on kaksi kertaa suurempi kuin miehillä. Tätä olen henkilökohtaisesti aina ihmetellyt: kun lähtee viikoksi Kanariansaarille, miten 1) Matkalaukku voi juuri ja juuri mahtua 20 kg painorajoihin ja 2) Miten kukaan voi kuvitella tarvitsevansa kymmenet vaihtobikinit seitsemän päivän matkalle.

Naisten perushuolia ovatkin mm. se, että laukusta tulee liian painava tai että kaikki tarvittava ei mahdu mukaan. Miesten suurin huoli on puolestaan kärsimättömyys; miehet ilmoittavat kaksi kertaa naisia useammin, että ikävintä on lähtöselvitys ja matkalaukkujen odottelu laukkuhihnalla. Lisäksi mietityttävät matkalaukkujen kantaminen, katoaminen tai niiden vaurioituminen käsittelyssä.

Koska olen ollut mm. todistamassa raivareiden määrää, kun miestuttavani matkalaukkuun oli kaatunut jotain epämääräistä nestettä Istanbulissa, voin uskoa jälkimmäisimmän väitteen todeksi. Toisaalta, olen itsekin ottanut muutamat miniraivarit lähtöselvityksessä, kun päätin viimeksi saapua Amsterdamin lennolle suoraan jatkoilta.

*Internetissä toteutettu tutkimus (SnabbaSvar.se/ Samsonite) Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa (n. 4000 vastaajaa).

Kirjoitettaessa soi Via Gra: Pidmanula Pidvela

4 kommenttia

Anonyymi

1.8.2010 04:45

Viikon hotellireissulle riittää koulurepullinen tavaraa ja se mitä menee päälle. Loput saa sieltä paikanpäältä jos on pakottava tarve.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anita

7.8.2010 15:43

Anonyymille; Itselleni ei riitä koulurepullinen, vaan yleensä tuttu ja turvallinen rinkka. Viikkoa pidemmillä reissuilla painoa yleensä standardi 14 kg, sitä lyhemmillä 7-9 kg.

PesisMaila; Kyllä. Edellisillan pakkaminenkin on taitolaji. Kamat rinkkaan ja lappu päälle, jossa lukee, mitä kaikkea ei ole vielä pakattu. Näin jopa aamukiireessä on mahdollista olla unohtamatta mitään.

En itseasiassa käytä kamalasti myöskään kännykkää reissussa. Lähinnä tekstareita, jos aikoo tavata jonkun paikallisen tutun, jolle hauaa ilmoittaa, milloin saapuu lentokentältä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

9.8.2010 13:01

Mulla on kotikoneella talletettuna 'matkalle mukaan' - lista, jota voi kätevästi muutella matkakohteen mukaan. Alaotsikkoina ovat mm. 'kosmetiikka', 'lääkelaukku', 'vaatteet', 'kengät', etc.

Muokattuani listan printtaan sen ulos n. 3 päivää ennen varsinaista matkaa, jotta tiedän mitä pitää vielä pestä mukaan. Pakkaus tapahtuu edellisenä iltana ja listalta yliviivataan tavarat jotka ovat jo pakattu.

Aamulla sitten vielä kerätään matkalaukkuun ne kamat, joita ei ole yliviivattu.

Helppoa! Ja ei, en ole mikään pakkoneuroosilapsi, pikemminkin hyvinkin huoleton. Siksi pitääkin olla lista (muuten jää puolet kamoista kotiin). :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anita

14.8.2010 19:56

Toi printattava lista on hieman päivittetty versio omasta käsinkirjoitettavastani ;) Ehkä myös siksi kätevämpi, ettei tarvitse miettiä joka reissulle uudestaan must have -juttuja. Olen vakuuttunut, että mitä enemmän matkustaa, sitä helpommin pikkuasiat unohtuvat, koska usko omiin pakkaustaitoihin on vankassa kasvussa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi