Kumpi on parempi vai Kallio

  • Kimmo Laakso

Olemme koko blogitoimituksen voimalla tänään punk-kerhossa Konalassa.

Tänään ei askarrellakaan mitään nättiä äidille, vaan vinoin kirjaimin tappouhkauksia.

Täällä työpajalla häärivistä rock-muusikoista koostetun punk-dokumentin virallinen Suomen ensi-ilta nähdään Tampereen elokuvajuhlilla 8. maaliskuuta.
Yhtäkkiä muusikko-solisti Kari Aalto innostuu kun hän kuulee sanan "söpö".
Sitten hän on yhtäkkiä taas hiukan nyreissään. "Mä en ole saanut tänään ensimmäistäkään kahvikuppia."

Ilmassa on mukavaa kerhomeininkiä. Pöydällä on liimapuikkoja ja saksia. Toivon sydämestäni etten saa saksia päähäni. Täällä tehdään uutta levynkantta.Kahvihetkemme Pertti Kurikan nimipäivät-bändin kanssa kulminoituu Helsinkiläisen geopolitiikan pohdintaan. Pertti Kurikka,53 istuu kuvassa vasemmalla puolella.

kuva:kimmo laakso

Töölö vai Kallio?
Näin: laulaja Aalto kehuu kuinka hienoa on asua Kalliossa. Ja onhan hänen käsialaansa biisi nimeltä "Kallioon". Mutta Aallon mielestä bändin basistin asuinpaikassa, Töölössä on jotain mätää. Siksi Pertti Kurikan nimipäivät ei esitä biisiä "Töölöön" vaikka se kenties basisti Sami Hellettä miellyttäisikin.
Sellaista biisiä ei nimittäin ole.
Näyttää siltä että Töölö ei ole laulun arvoinen - siinä on jotain liian söpöä. Olen nauranut katketakseni nähtyäni Kovasikajutun trailerin, jossa on Aallon barokkimaisen mahtava vitutusryöppy. Sen kohteena on häntä uhkaava pedikyyri.

Bändin basisti on jo aikaisemmin näytellyt yhdessä kokopitkässä nimeltä Vähän kunnioitusta. Olemme pohtineet kysymystä miksi Jukka Kärkkäinen tuotantoyhtiö Mouka filmistä innostui tekemään dokumentin bändistä. Sen nimi, Kovasikajuttu on bändin sanaseppojen, Kari Aallon ja Pertti Kurikan inside-läppä.

Olemme puhuneet siitä miten vammaisia näkyy nyt usein elokuvissa. Olen soittanut Kovasikajutun levittäjälle, Disneylle ja kysynyt myykö vammaisuus elokuvissa. Myyntipäällikkö Pekka Lehesmaa sanoo ettei vammaisuus ole mikään myyntivaltti. On vaikea tilanne jos elokuvaa käyvät katsomassa vain vammaiset tai vammaisenmieliset. Esimerkiksi Vähän kunnioitusta-elokuvan katsoluvut eivät olleet kummoiset: 14927. Vertauskohta on vuoden vaikkapa Risto Räppääjä ja polkupyörävaras, joka sai 330000 katsojaa.

Suurimman osan ajasta Pertti Kurikka (kuvassa naputtelemassa mekaanisella kirjoituskoneella) on tehnyt lyriikoita biisiin joka on inspiroitunut pierevän hevosen näkemisestä.

kuva: kimmo

Aurinko paistaa. Kaikki söpö on Karin mielestä inhottavaa. Kari katsoo silmiin ja alkaa vetää biisiä, niinkuin keikalla. Biisin nimi on Mä vihaan maailmaa. Sen rakenne on yksinkertainen.
Mä vihaan uutisia
Mä vihaan tätä maailmaa
Mä vihaan maailmaa
Mä vihaan tätä maailmaa

Kovasikajuttu nähdään Doc Lounge -klubeilla Helsingissä (15.3.), Tampereella (20.3.) ja Turussa (28.3.). Oulussa elokuva esitetään musiikkielokuvafestivaali Musixinen avajaisnäytöksessä 23.3., ja Joensuussa Kerubi-klubilla 16.3. Elokuvateattereihin se rantautuu 27.4. Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy aktiivisesti kevään ja kesän aikana ympäri Suomea, ja syksyllä se nähdään kiertueella Norjassa. Lisätietoja ennakkonäytöksistä ja bändin keikoista löytyy elokuvan ja bändin yhteisiltä kotisivuilta www.kovasikajuttu.fi

Kirjoitettaessa soi Pertti Kurikan NImipäivät: Kallioon

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi