BDSM on uusi normaali

  • Mirja Wuokko

Harrastatko sidontaa, fetissejä, sadomasokismia, kuritusta tai muuta ”kiellettyä” makuuhuoneessasi? Ei hätää, se on normaalia, väittää belgialaistutkimus.

Duffelin ja Antwerpenin yliopiston psykiatrian tutkijat selvittivät edustavalla otannalla belgialaisväestön taipumusta sadomasokistisiin fantasioihin ja käytökseen. Osallistujia oli 1 027.

Poikittaistutkimuksella selvitettiin sadomasokistisia intressejä ja kiinnostusta fetisseihin. BDSM-esimerkkejä oli kyselyssä 54 ja fetissejä 14. Osallistujilta kysyttiin myös identifioivatko he itsensä sadomasokismin harrastajiksi, missä tilanteissa BDSM:ää harrastetaan, missä iässä he tulivat tietoisiksi kiinnostuksestaan, ja kuinka avoimesti he uskalsivat osoittaa kiinnostustaan muille.

Erilaiset BDSM-fantasiat ja kokeilut seksielämässä ovat verrattain yleisiä belgialaisväestön keskuudessa. Noin 47 prosenttia vastaajista oli harrastanut ainakin kerran elämässään jotakin BDSM-aktiviteettia ja reilu viidennes haaveili siitä.

12,5 prosenttia harrasti jotakin BDSM-touhua säännöllisesti. Yli neljännes vastaajista ilmoitti olevansa kiinnostuneita aihepiiristä, ja lähes kahdeksan prosenttia mielsi itsensä BDSM:n harjoittajiksi.

BDSM-toiveet ja kiinnostus fetisseihin on selvästi yleisempää miesten kuin naisten parissa. Nuoret miehet ovat kaikista innostuneimpia. Vanhempien ikäryhmien (48-65v.) kohdalla kiinnostus oli selvästi laimeampaa.

Suurin osa aihepiiristä kiinnostuneista oli huomannut taipumuksensa alle 25-vuotiaana.

Tutkijoiden mukaan mediasta tuttu muoti-ilmiö on levinnyt laajalle kansan pariin, eikä BDSM-taipumuksia pidetä nuoremman väestön keskuudessa kovinkaan outona. Itse asiassa fantasiointi ja harrastuneisuus on niin yleistä, että psykiatrian tutkijat arvelevat sen kuuluvan normaaliin seksielämään, eikä sitä pitäisi suoralta kädeltä diagnosoida psykiatriseksi ongelmaksi.

http://www.jsm.jsexmed.org/article/S1743-6095(17)31318-8/fulltext

3 kommenttia

licence27

11.9.2017 23:21

Jää varmaan tuo artikkeli lukematta. En yhtään epäile etteikö tutkimustulos olisi paikallisesti antanut oikeaa tulosta. Nyt niistä asiosta mitä ennen on tehty salaa uskalletaan puhua julkisesti ilman että kumppaninsa pakaroita lempeästi piiskannutta pistetään mielisairaalaan. Eli elämyksiä on haettu ennenkin, mieltymysten kirjo on laaja. Mitä kaikkea kaapeista vielä putkahteleekaan esiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

14.9.2017 13:06

Niin, mä olisin kanssa sitä mieltä, että "normaalius" on vaan määrittely kysymys. Jokaisella ihmisellä lienee taipumusta sadomasokistisuuteen, voluumi ja esiintyvyys vaan vaihtelee. Pitäisi puhua luonteenpiirteistä. Joku voi kompensoida taipumuksensa esim. työllä, ruoskii joko itseään tai muita? ;)

Schiller

27.2.2018 22:40

BDSM on vain hyvästä. Jotkut ihmiset yksinkertaisesti haluavat enemmän seksiltä. Omia fantasioitaan pitää voida toteuttaa. Asiassa on myös se puoli, että seksifantasioista puuttuvat kaikki komplikaatiot, kuten epäröinti. Omissa mielikuvissa kaikki tilanteet menevät juuri oman mielen mukaan. On tärkeää päästä irti vääristä mielikuvista. BDSM edellyttää ehdotonta luottamusta. Tällaiset seikat voivat pakottaa pohtimaan omia mielikuvia kriittisesti. Ne voivat olla liian suuri kynnys itselle. Tällöin huomaa, että kumppani käyttäytyy oikeassa tilanteessa eri tavalla ja sen, että ei itsekään ehkä ole niin suostuvainen.

Ei ole huono asia heittäytyä oikeaan tilanteeseen ja huomata, että omat ennakko-oletukset olivat väärät. Se on paljon parempi kuin että antaisi epärealististen mielikuvien määritellä seksin muotoja. On hyvä epäröidä, koska terve seksi perustuu luottamukseen sekä suostumukseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi