Herrasmies saa paremman parisuhteen

  • Mirja Wuokko

Hyvät tavat olivat pitkään pilan kohteena. Ehkä huono käytös ja muille kettuilu pilasivat myös parisuhteet.

Herrasmiesmäistä käytöstä on suorastaan halveksittu. Kuka pelle avaa naiselle oven tasa-arvon aikana?

Herrasmies käyttäytyy kauniisti ja muut huomioiden kaikissa tilanteissa. Hän ei siis kohtele hyvin vain naisia, vaan myös miehiä.

Herrasmies kehittää itseään ja kasvattaa luonnettaan, eikä kosta kokemiaan vastoinkäymisiä muille. Hän ei puhu koko ajan itsestään. Hän ei mieti vain omia etujaan ja omaa mukavuuttaan, vaan palvelee muiden tarpeita. Hän ei kiukuttele. Ei raivoa. Ei vaadi muilta täydellisyyttä.

Herrasmies pystyy tähän kaikkeen, koska hän on koulinut itsestään parhaat puolet esiin. Hän ruokkii rakentavaa ajattelua. Hän on opetellut hyödyllisiä taitoja ja arvokkaita tietoja.

Hän on hankkinut itselleen sivistyksen.

Herrasmies on harjoittanut kehoaan ja luonnettaan niin, että hän voi kokea hallitsevansa itsensä myös yllättävissä ja ikävissä tilanteissa. Hän säilyttää mielen tyyneyden.

Herrasmies on kasvanut aikuiseksi. Hän ymmärtää, että kaikki eivät tähän ole pystyneet. Herrasmies antaa heille anteeksi, sillä hänellä on varaa olla armollinen heikommilleen.

Kirjailija Joonas Konstigin vaimo sanoi hänelle eräänä päivänä: ”Sä oot kyllä niin kaukana herrasmiehestä kuin olla voi!”.

Konstig oli omien sanojensa mukaan itsekeskeinen lapsellinen raivoaja, joka ei ottanut vastuuta perheen taloudesta, lasten kasvatuksesta eikä parisuhteen hyvinvoinnista. Hän yritti parhaansa mukaan ivata muita ja oli ylimielinen moukka. Ulkoasultaan hän oli jäänyt jumiin epäsiistiin teini-ikään. Hän viljeli kaksimielisyyksiä ja inhottavuuksia, ja jos asiat eivät menneet hänen mielensä mukaan, hän alkoi huutaa.

Yhtenä päivänä hän sai tarpeekseen itsestään. Mitä hänestä jää muistoksi rakkaille?

”Kuka itkee perääsi kun kuolet?”

Konstig arveli, ettei kovinkaan moni surisi hänen kuolemaansa. Hän päätti tehdä itsestään vuodessa herrasmiehen.

Konstig oppi monenlaisia asioita. Yksi tärkeä havainto koski parisuhdetta.

Konstig vei vaimonsa Mustion linnaan parisuhderetkelle ja tajusi, ettei ole ottanut vaimoaan kunnolla huomioon sitten seurusteluaikojen.

”Silloin minä skarppasin tehdäkseni häneen hyvän vaikutuksen. Sen jälkeen se unohtui.”

Konstig tajusi, että herrasmiehen käytöksen vaimoaan kohtaan tulee olla aina yhtä hyvää kuin kosiskeluaikana. Herrasmies ei koskaan lakkaa kohtelemasta vaimoaan hyvin.

”Hän ei huijaa naista omakseen ja ala sitten kohdella tätä kuin ilmaa, jotain voitettua, josta ei tarvitse enää välittää.”

Yllättäen hyvä ja kunnioittava käytös ja vaimon huomioiminen ja palveleminen vahvistavat sukupuolikokemusta positiivisella tavalla. Seksuaalinen vetovoima pariskunnan välillä lisääntyy.

Hyviin käytöstapoihin kiteytyy viisaus siitä, miten pidetään parisuhde elävänä. Jos kumppania kohtelee joka päivä kuin hän olisi arvokas ja rakas, hän myös pysyy sellaisena.

Käytös ohjaa ajattelua.

Konstigin mukaan ihmisen ei edes tarvitse ymmärtää kaikkia asioita syvällisesti, riittää että käyttäytyy hyvin. Elämä muuttuu itsestään arvokkaammaksi ja ihmissuhteet toimivammiksi.

Joonas Konstig: Vuosi herrasmiehenä. WSOY 2017.

Ensi viikolla aiheena on herrasmiehen vaimo.

7 kommenttia

shiwan8

3.4.2018 21:33

Mikään käytännön tosiasia ei ole linjassa tämän kanssa. Kuppilassa käytännössä äänekkäin ja huonokäytöksisin, mutta kuitenkin vielä toimintansa ohjaksissa kiinni oleva urpo on se joka illan prinsessa kotiinsa vie. Noin niin kuin esimerkkinä. Humalatila on kuitenkin se tila missä ihmisen opitut käytösmallit ovat vähiten pinnalla ja mennään eniten vaiston varassa. Ns. avoimessa maastossa mitataan se mikä on oikeasti vetovoimaista ja mikä ei. Maastossa jossa ei ole kaikille tiedossa olevia ennalta määrättyjä "yhtälöitä". Koti ei ole sellainen maasto eikä liioin ruokaravintola jossa käydään treffeillä. Mikään määrä ovien aukomisia tmv. ei saa naista riisumaan vaatteita, vielä vähemmän sellaisen naisen joka kuvittelee saavansa parempaa oli se totta tai ei.
Huono käytös, niin kauan kuin se on "vaaratonta" sitä tarkastelevalle naiselle ja samalla muita paikalla olevia miehiä "dominoivaa" on sen sijaan sellaista joka johtaa tuloksiin. Mm. känninen, muita karkeilla kiusatakseen heittelevä ääliö on todistetusti kuumempaa kamaa naisten silmissä kuin se herrasmies joka näitä naisia itseasiassa asiallisesti huomioi.

Lisäksi kuvaus herrasmiehestä on tässä kirjoituksessa kuvaus tossukasta. Tyypistä joka ihan itse ryömii sinne tossun alle. Oven avaaminen ei sitä sinällään tee. Kuitenkin tässä maalataan herrasmiesmäisyys sellaiseksi toiminnaksi, jossa mies huomioi naisen kaikessa, aina ja ensisijaisesti. Lisäksi herrasmiesmäisyys pitää tässä sisällään kaikkien negatiivisten tunteiden hautaamisen millä nyt tunnetusti on omat vähemmän edulliset seuraukset. Samalla kun mies kantaa naiselle tilipussinsa (lahjoina jos ei muuten) antaen itsestään samalla kaiken kun tukahduttaa tunteensa aina kun kokee jotain negatiiviseksi...hänelle maksetaan seksillä.
Herrasmiesmäisyys on siis yhden sortin seksipalvelujen ostamista oman mielenterveyden ja elämän hinnalla. Käytännössä puhutaan orjasta....ja prostituutiosta.

Ja tähän pitäisi pyrkiä? Miksi? Miksi erityisesti sen tosiasian huomioiden, ettei tämä ajatus johda niihin lopputuloksiin mitä kirja/artikkeli lupaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

4.4.2018 14:44

No huhhuh, että näinkin voi käsittää Konstigin neuvot hyvään elämään/ käytökseen.

Missä käsketään olemaan tossun alla? Tai tukahduttamaan omat tunteet?

Aikuiseksi kasvaminen, tunteiden säätelyn opettelu, itsehillintä, hyvät tavat, kohtuuden oppiminen, itsensä kehittäminen, tavoite päästä hyvään henkiseen ja fyysiseen kuntoon, opiskelu, sivistys ja toisten kunnioittaminen ovat käsittääkseni ihan positiivisia asioita/ tavoitteita.

Parisuhde ei yleensä voi hyvin, eikä kestä kovin kauan, jos keskinäinen kunnioitus ja halu "palvella" toista puuttuu. Jos lähtee egoistisesti asiakasasenteella liikenteeseen, ei varmaan mikään ihmissuhde toimi.

Suurin osa ihmisistä taitaa etsiä tavallista kunnollista ja kivaa kumppania. Öykkäri harvoin saa puolelleen kaikki vastakkaisen sukupuolen edustajat. Jokainen fiksu ja tasapainoinen ihminen ymmärtää, että itsevarman ihmisen ei tarvitse tehdä itsestään numeroa. Alfauros ei ole mikään alfa, jos hän käyttäytyy kuin urpo.

shiwan8

4.4.2018 21:08

Niinhän hän tuossa sanoo, ei tämä ole edes tulkintakysymys: "Hän ei kiukuttele. Ei raivoa."

Tunnetusti miesten negatiiviset tunneilmaisut tulkitaan toiseksi noista sellaisten ihmisten taholta jotka eivät itse asmoista asioista samoja tunteita koe. Viimeksi sain kuulla tätä tänään kun kieltäydyin tekemästä työtä josta minulle ei makseta samalla kun yrityksellä on kolme erikseen nimettyä henkilöä joiden tehtäväkuvaukseen kyseinen työ kuuluu. Samalla tämä antaa vapaat kädet naiselle toimia negatiivisten tunteittensa puitteissa ihan miten vaan. Rajaus on nimenomaan "herrasmiehiin", muut tekevät minkä hyvältä tuntuu.
Se, että pitää olla aina hyvällä päällä ja palvella naista on sitä tossun alla olemista. Pelkkä ovien availu ja vaikka kauppakassien kanniskelu ei sitä palvelemista vielä ole. Sitä tässä ei kuitenkaan peräänkuulutettu.

Todellisuudessa koko juttu näyttää jälleen yhdeltä häpäisytaktikaalta jolla yritetään syyllistää valtavirran mukaan feminisminormiin kuulumattomat miehet, siis ne joilla on vielä oma tahto ja itsetunto olemassa. Kuten sanottu, hyvällä käytöksellä ei ole vielä tiettävästi koskaan saatu naista alasti. Muilla meriiteillä on sitten saatu paljonkin tulosta.

Alfoja on monenlaisia. Joidenkin "alfa" näyttäytyy suoraan varallisuutena, toisten sosiaalisena valtana, joillakin se on välinpitämättömyyttä ja fyysista kokoa, jotkut pitävät mekkalaa itsestään. Nämä kaikki vetävät toki puoleensa eri naisia. Sekin on hyvä muistaa, että "alfa", tai lähinnä kuka "alfa" on, on kiinni ympäristöstä. Äärivasemmistolainen hampputukka marisätkä huulessa voi vetää puoleensa kovasti mimmejä Flowssa tai vastaavassa, mutta Tuskassa tai edes "sekafestareilla" rupeaa olemaan sitten paljon hiljaisempaa. Vastaavasti Valo tai Laihiala saavat varmaan melkein kenet vaan omassa ympäristössään, mutta heidän on melko turha mennä pullistelemaan jenkkien kongressin hyväntekeväisyysjuhlaan odottaen tuloksia. Toki, jos tätä ei ymmärrä, voi kovin harva näyttää "alfalta", mutta todellisuudessa kaikissa "laumoissa" on yksi ja tämä yksi voi olla sitä yhdestä tai useammasta monen monituisista syistä. Kaikki on kiinni siitä mitä missäkin ympyröissä arvostetaan.

EevaMaria

4.4.2018 10:23

"Herrasmies pystyy tähän kaikkeen, koska hän on koulinut itsestään parhaat puolet esiin."

Kaikkien ei ole tarvinnut koulia itsestään ylettömästi mitään esiin, tai ehkä se on tehty jo lapsuudenkodissa ja koulussa. Jonnekin "Herrasmiehen" ja "keskenkasvuisen kitisijän" välimaastoon mahtuu suurin osa ihmisistä: kilttejä ja hyväntahtoisia parhaansa yrittäviä ja välillä mokaavia ihania oikeita ihmisiä. Eivät kaikki elä Sinkkuelämää, prinsessoina tai näe elämää jatkuvana taisteluna (parhaista seksikumppaneista tai muustakaan).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aikune

5.4.2018 13:11

Konstig on siis aiemmin pettymystilanteissa raivonnut ja huutanut kuin 2-vuotias. Nyt hän on opetellut ilmaisemaan itseänsä aikuisen tavoin, verbaalisesti ja rauhallisesti. Millä tavalla aikuismainen käytös on naisten miellyttämistä tai tossun alla olemista.

Huutaminen, karjuminen ja agressiivinen käytös voi olla jopa väkivaltaa. Ei kenelläkään aikuisella ihmisellä ole oikeus käyttäytyä ihan miten sattuu ja ryhtyä riehumaan heti kun asiat ei miellytä, ei edes miehillä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Höpsispöpsis

8.6.2018 06:13

Millä tavalla aikuismainen käytös on naisten miellyttämistä tai tossun alla olemista."
Se on sitä silloin, jos nainen itse käyttäytyy kuin kakara, mutta vaatii mieheltä loppumatonta tyyneyttä. Jos käyttäydyt kuin kusipää, on oikein kohdella sinua kuin kusipäätä, esim. karjumalla solvauksia takaisin päin.

"Huutaminen, karjuminen ja agressiivinen käytös voi olla jopa väkivaltaa."
Huutaminen ei ole väkivaltaa. Aggressiivisen käytöksen kirjoon sisältyy myös väkivalta.

"Ei kenelläkään aikuisella ihmisellä ole oikeus käyttäytyä ihan miten sattuu ja ryhtyä riehumaan heti kun asiat ei miellytä"
Niinpä. Katse peiliin ja mietintämyssy päähän.

Biledani

5.4.2018 19:44

Jep

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi