• Mirja Wuokko

Kuka saa?

Kuka saa, kuka saa lorupussiin kurkistaa? Tillintallintömpsis. Kaunis saa, rikas saa herkkukoriin kurkistaa, hahaa.

Nuorena saa. Ainakin amiksessa. Työntekijätaustaiset aloittavat sukupuolielämän muita nuorempana. Myös yrittäjät ja vähän koulutetut naiset aloittavat seksin nuorena. Yliopistolla taas pyörii neitsytpoikia; kaikista koulutetuimmat miehet aloittavat seksielämän myöhään. Siis keskimäärin.

Vähän ansaitsevat miehet aloittavat yhdynnät hyvin nuorena. Pyöriikö elämä vain sen yhden asian ympärillä? Vai jääkö paremmin aikaa, jos ei nappaa uralla?

Suurituloiset ja hyvin koulutetut naiset ovat vastaavia miehiä aktiivisempia seksissä. Menestyjänaiset myös aloittavat sen miehiä nuorempana.

Menestyvä mies palkitaan lopulta. Kaikista rikkaimmilla miehillä on ollut eniten seksikumppaneita. Yllätysyllätys.

Lihavat naiset eivät saa monelta. Tukevimmat naiset elävät elämänsä useimmiten yhden kumppanin kanssa. Hoikempi rouva voi joutua helpommin uskottomuuden vaaravyöhykkeelle.

Kuka niitä lapsia saa? Pariuskolliset. Seksuaalisesti kokeneimmat miehet ja naiset saivat suomalaisen seksitutkimuksen mukaan kaikista vähiten lapsia.

Lähteinä taas Elina Haavio-Mannila ja Osmo Kontula.

3 kommenttia

JaguarLady37

28.2.2010 12:42

Tuli mieleen Maslow'n tarvehierarkia. Ehkäpä se selittää yksinkertaisessa muodossa aika monta asiaa, joista kirjoituksessasi puhut. Mitä huonommin koulutettu ihminen on sitä vähemmän vaatimuksia ja kykyjä oman elämän sekä kaikkinaisen tyydyksen hankkimisen suhteen. Syöminen, juominen ja naiminen näyttelee pääosaa elämässä. Kun on enemmän älyä, viisautta ja kykyjä, niin ihminen menee tarvehierakiassa ylöspäin. Ylimmäisenä itsensä toteuttamisen tarpeet. Nautinnollinen työ voi ajaa huonon seksin yli. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

1.3.2010 05:52

"Kun on enemmän älyä, viisautta ja kykyjä, niin ihminen menee tarvehierakiassa ylöspäin."

Tietysti. Koska älykkäillä, viisailla ja kyvykkäillä ihmisillä on paljon rahaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

4.3.2010 12:19

Olen kyllä sitä mieltä, että viehättävät ihmiset saavat valloitettua toisen, köyhänäkin. Jos esim. nainen on viehättävä, eivät pelkästään miehet, vaan myös naiset ihastuvat häneen (ei välttämättä seksuaalisesti).

Mitä rikkauteen tulee, voi olla että naiset hakevat vaurasta miestä, mutta ei siinä pelkkä raha houkuta, vaan miehen itsevarmuus, asema ja kyky elättää perheensä + rahan tuomat mahdollisuudet elämässä (vähemmän raadantaa, mukavuuksia, kiva asunto, matkoja, kivat seurapiirit, hyvät mahdollisuudet lapsille). Usein naiset ajattelevat, että parempi ottaa itseä varakkaampi mies, ettei tule miehelle itsetunto-ongelmia. En tiedä houkuttaako naisen rikkaus montaakaan miestä. Ainakin varakkaat naiset eroavat muita useammin.

Yhdestä asiasta olen edellisen kanssa eri mieltä: viisaus ei mitenkään vääjäämättä johda rikkauteen, eikä vauraus ole varma merkki älystä tai viisaudesta. Itse asiassa USA:ssa tehtiin laaja tutkimus viisaudesta ja tuloksena oli, että hyvin menestyneet yritysjohtajat ja muut rikkaat olivat älyltään vain vähän keskiarvon yläpuolella. Huippuälykkäät ja ennen kaikkea kaikista viisaimmat (ihmiset joilla paras kyky huomata yhteinen etu ja hyvä kyky empatiaan) eivät halunneet tavoitella itselleen suunnattomasti rahaa, vaikka tähän olisivat kyenneetkin.

Kovin materialistiset ihmiset eivät tätä tosin usko.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi