Miehen himo

  • Mirja Wuokko

Suurin osa miehistä on kilttejä. He suhtautuvat naisiin varovaisella ujoudella, jopa kunnioituksella. Siis Suomessa. Silti, enemmistö ei saa katsetta irti kauniista naisesta. Tämä ominaisuus, kauneuden himo, on jatkuvan nälvimisen kohteena. Kaiken ikäiset naiset (mutta eivät siis kaikki naiset) hymähtelevät/ raivoavat/ naureskelevat miehille, jotka kuolaavat hyvännäköisten mimmien perään.

Niillä on aivot housuissa.

Tämä on oikeastaan totta. Siis ei ne aivot housuissa, vaan että miehet ovat naisia pahemmin hyvän ulkonäön lumoissa.

Siinä ei ole mitään väärää.

Se vaan tuntuu joidenkin mielestä epäoikeudenmukaiselta. Jos vaikka ajattelee, ettei ole niin kaunis. Tai jos mies kuuluu naisia esineellistävään vähemmistöön. Aivokuvauksissa löytyi pieni ryhmä miehiä, joilla bikiniasuisen naisen näkeminen aktivoi aivoissa saman alueen kuin työkalut: vasara, porakone ja lumilinko. (Tiede-lehdessä, joskus). Enemmistö katsoi naista toisellakin silmällä. Bikinikuva on kiihottava, mutta normimies saattaa naista ajatellessaan yhdistää piuhansa vaikka tunnekeskukseen.

Lukuisat tutkimukset ovat osoittaneet, että naisella estrogeeni tuottaa viehättävät kasvot ja kurvikkaan vartalon. Voimakas vyötärö-lantio -suhde, maailmanhistorian numero 1 miehen koukuttamiseksi, on merkki hyvästä hedelmällisyydestä, terveistä lapsista ja kaiken huipuksi hyvästä älystä. Oikeasti.

Siis jos nainenkin haluaa parikseen miehen, jolla on hyvät geenit ja jonka kanssa kannattaa lisääntyä, mitä vikaa siinä on, että mies optimoi naisensa laadun?

http://www.newscientist.com/article/mg19626295.600-curvy-mothers-have-brainier-kids.html

http://www.healthnews.com/family-health/womens-health/curvy-hips-thighs-shown-brain-power-336.html

http://www.infoniac.com/science/women-become-more-beautiful-over-generations.html

Lisää bikini-tiedettä
http://www.cnn.com/2009/HEALTH/02/19/women.bikinis.objects/index.html

12 kommenttia

JasuT

21.3.2010 13:11

Noin se menee. Vyötärö on ehkä tärkeimpiä yksitäisiä asioita. Valitettavasti niitä ei ole enää 70-luvulla ja sen jälkeen juurikaan valmistettua, vaan "normaalina" pidetään naista jolla on se + 7-10 kg ylimääräistä.

Mutta tuo miehen kiltteys, se on virhe. Siis miehen kannalta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.3.2010 20:41

Evoluutiotahan kaikki on vain. Miksi edes tapella luontoa vastaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

21.3.2010 23:51

Evoluutio toimii kaikessa. Sitä vastaan ei voi tapella. Kaikki on yhtä "luonnollista". Etiikkaa ei voi johtaa luonnosta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bokotti

22.3.2010 08:02

Leveä lantio,kapea vyötärö,lievästi ylipainoinen,kurvikas.Se saa miehet kääntämään päänsä.Mutta niitä ei riitä kaikille ja miehet tyytyvät siihen,minkä saavat.Kuvittelevat sitten kotona,että tämä on se seksikäs nainen,jonka näkivät

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

22.3.2010 14:58

Toki yksi tykkää tummasta ja toinen vaaleasta, jotkut pitävät hoikista, toiset pulleista. Kuitenkin tuo tiimalasi-ilmiö on hyvin pitkäaikainen ja esiintyy kulttuurista toiseen. Kapeita vyötäröitä on löytynyt jo luolamaalauksista. Rubensmaiset naiset olivat lihaisia, mutta taas oli vyötärö suhteessa kapea. Ainoastaan twiggy-muoti on suosinut hyvin suoraa laihaa vartta, mutta tuskin sellainen oli miesten enemmistön mieleen silloinkaan.

Kauniit kasvot ovat kauniit kulttuurista toiseen. Länsimaissa kauniiksi äänestetyt naisenkasvot miellyttivät myös ympäri maailman jopa eristyksissä asuvien heimojen ihmisiä. Tutkimusten mukaan jopa vauvat tunnistavat kauniit kasvot tavallisista - ja suosivat niitä.

Monissa tutkimuksissa on ensin käsketty esim opiskelijoiden (miesten ja naisten) rankata naiskasvoja valokuvista järjestykseen. Kauneimmiksi valituilta mitattiin korkeimmat estrogeeniarvot. Viehättävät kasvot ovat merkki hyvistä geeneistä. Ihmiset pitävät esim symmetrisiä kasvoja kauniina ja symmetria ennustaa terveyttä.

Mitä hedelmällisyyteen tulee, hyvin laihat naiset eivät ole yhtä hedelmällisiä kuin normaalit. Sama lihavilla naisilla. Tämän voi tarkistaa alan lääkäreiltäkin. Briteissä on löydetty jopa hälyttäviä eroja raskaaksi tulossa lihavien ja normaalien naisten välillä. Lisäksi lihavat naiset saavat paljon useammin ongelmia raskaudessa ja sairaampia lapsia.

Kun nainen lihoo paljon, alkavat estrogeenitasot pudota. Miehellä käy toisin päin: lihavilla miehillä on liikaa estrogeenia, heillä läski, anteeksi rasvasolut tuottavat sitä.

Nimenomaan omenavartalo jopa normaalipainoisella naisella merkitsee vaikeampaa raskaaksituloa kuin kapea vyötärö. Omenavartalo ennustaa myös sydän- ja verisuonisairauksia ym.

Vaikka yksilölliset makumieltymykset onneksi vaihtelevat, voi aivan surutta väittää, että enemmistö miehistä pitää kurvikkaista naisista ja enemmistö naisista pitää harteikkaista miehistä. Kaikille ei riitä valioyksilöitä ja onneksi valitsemme seuramme myös monien muiden kriteerien mukaan. Mitä kamalaa siinä on, jos jossakin on joukko omaa tyttö/ poikaystävää tai puolisoa paremman näköisiä ihmisiä? Moni ajaa paljon hienommalla autollakin. Ja nainen voi valita miehekseen älykkään ja sivistyneen hintelän pullohartian.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kivikaja

22.3.2010 18:13

Varsin asiallinen kirjoitus.

Kurvikkaat naiset saavat ehkä siksi keskimäärin älykkäämpiä lapsia, että isopäisiä lapsia on helpompi synnyttää heidän lantiollaan. Ehkä he myös saavat keskimäärin parempigeenisiä miehiä siittäjiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

22.3.2010 23:49

Noin ylipäänsä miksi jengi on niin huolissaan siitä miltä näyttää, mitä välii?
Harvemmin kuulee että joku olisi huolissaan omasta henkisestä suorituskyvystään; älyllisestä kapasiteetistaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.3.2010 11:25

Miten niin? Ku ne hyvännäköset ja kurvikkaat on kans fiksumpia! Ja eikö oo fiksua pitää kunnosta ja terveydestä huolta, hä. Ja jos toi on miesten geeneissä, jopa vastentahtoisesti, ihailla kauneutta, niin miksei voi miestä ilahduttaa olemalla kaunis?

Suomalaiset naiset panostaa aivoihin enemmän kuin ulkonäköön.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

23.3.2010 13:17

Suomalaiset naiset panostavat siihen, mikä toimii.
Jos panostaa ulkonäköön, saa kuulla olevansa pissis, kana, ylimielinen, kranttu, venäläinen, huora tai mahdollisesti kaikki yhteensä. Ei tarvi olla miniä eikä ylipolvensaappaita tai sentin meikkikerrosta. Riittää kun on yleensä hame, edes hiukan meikkiä ja pitkät hiukset.

Suomalaiset miehet ovat kommenteillaan tehneet suomalaisista naisista androgyynejä. Vain siten saa olla rauhassa jatkuvalta kommentointitulvalta. Erityisesti tämän huomasin asuessani ulkomailla, kolmessa muussa maassa, joissa missään ei ollut samantyyppistä tapaa huomautella mauttomasti tai arvostella pukeutumista tai meikkiä/meikkaamattomuutta.

Eli senpä saatte mitä itse ansaitsette, älkää rutisko siitä, ettei suomalainen nainen panosta kauneuteen. Onneksi harvoja poikkeuksia on, että aviomiehen voi ottaa sentään Suomesta. Suomalainen mies on muuten monessa suhteessa aivan ylivertainen, kunhan oppisi tässä suhteessa tapoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.3.2010 10:42

"Jos panostaa ulkonäköön, saa kuulla olevansa pissis, kana, ylimielinen, kranttu, venäläinen, huora tai mahdollisesti kaikki yhteensä. Ei tarvi olla miniä eikä ylipolvensaappaita tai sentin meikkikerrosta. Riittää kun on yleensä hame, edes hiukan meikkiä ja pitkät hiukset."

Missä tällaista muka tapahtuu? Itse en ole tuollaisia kommentteja heittänyt ikinä, eikä ole käsitykseni mukaan kukaan tuntemistani suomalaisista miehistä. Päinvastoin, pidämme naisellisista naisista. En liioin missään liikkuessani ole kuullut muidenkaan miesten täällä käyttävän tuollaista kieltä. Eli missä tuollaista tapahtuu? Itsehän en tietenkään pahimmissa yökerhohelveteissä vieraile (sedulat ja muut räkälät), joten ehkä sitä sitten kuulee siellä känniläisten suusta? Mutta pitääkö semmoisiin paikkoihin välttämättä mennä? Vakka kantensa valitsee, vai miten se nyt meni?

T. yksi jo hieman yli kolmekymppinen suomalainen mies

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kivikaja

24.3.2010 14:21

"Jos panostaa ulkonäköön, saa kuulla olevansa pissis, kana, ylimielinen, kranttu, venäläinen, huora tai mahdollisesti kaikki yhteensä."

En usko, että tällaista kuulee yleisesti miehiltä, paitsi niiden katkerien miesten suusta, jotka ovat saaneet juuri pakit. Moiset kiukuttelut kannattaa siis oikeastaan ottaa kehuina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hofstadter

27.3.2010 10:32

Mitä kauniisiin kasvoihin tulee, siihen on olemassa ihan kaavakin:
http://www.beautyanalysis.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi