Nainen kannattaa pitää tyytyväisenä

  • Mirja Wuokko

Terveyskirjaston mukaan noin viidennes ihmisistä on hirmu stressaantuneita. Jo sana stressi tuo mieleen negatiivisia mielleyhtymiä, vaikka alunperin stressi tarkoitti myös positiivista intoutumista.

Joidenkin tutkijoiden mukaan naiset stressaavat miehiä enemmän kotiasioista ja miehet työasioista. Näin ei välttämättä ole silloin kun miehet ja naiset työskentelevät yhtä vaativissa tehtävissä, tai jos kotityöt jaetaan tasan.

Työterveyslaitoksen mukaan suomalaisnaiset tekevät edelleen keskimäärin selvästi enemmän kotitöitä kuin miehet. Lisäksi suurin osa naisista käy kokopäivätöissä. Koska naiset ovat maamme koulutetuin kansanosa, ei monikaan pääse töissä helpolla. Työtehtävät ovat vaativia.

Monet naiset työskentelevät koulutustasosta riippumatta hoitoalalla, ja ihmisten kanssa työskentely vaatii oman persoonan likoon laittamista, mikä toisinaan aiheuttaa paineita.

Suomalaisnaisia haukutaan joskus kireiksi ja stressaantuneiksi, ja lihaviksi. Näillä kaikilla asioilla on yhteys. Jos ihmiseltä vaaditaan sitoutumista aamusta iltaan, ja hän kokee, ettei riitä, seuraa stressiä. Stressi heikentää suoritusta, hyvänolontunnetta ja yöunta sekä vastustuskykyä. Kireys on oikea noidankehä. Kärttyisää stressaantunutta ihmistä ei kukaan mielellään auta.

Tutkimuksissa on todettu komeiden miesten miellyttävän naisia. Tämä on hyvä asia, sillä tutkimuksissa on selvinnyt, että komistukset myös ovat terveempiä ja vastustuskykyisempiä lasten siittäjiä.

Tutkijaryhmä halusi testata päteekö sama naisten kohdalla. Yllättäen kauniiden naisten tärkein ominaisuus ei ollutkaan vastustuskyky, jota testattiin vasta-ainetuotannolla, vaan rentous. Stressaantuneet naiset eivät miellyttäneet miestutkittavia ollenkaan. Stressaantuneiden naisten stressihormoni kortisolin tasot olivat koholla ja heidän kehollaan oli taipumus kerätä rasvaa.

Miesten mielestä sopivan painoiset tyytyväiset naiset olivat kauneimpia.

Jos suomalaiset naiset eivät ole sopivan painoisia, kauniita ja tyyniä, ei stressin aiheuttaminen auta ollenkaan. Naiset kannattaa pitää rentoina ja tyytyväisinä. Silloin he pysyvät sopivan hoikkina ja ovat mahdollisimman kauniita ja miellyttäviä.

http://rsbl.royalsocietypublishing.org/content/9/4/20130255.abstract?sid=13b77dcd-bcd3-464d-93b1-45c1fe2f21e3

15 kommenttia

licence27

26.10.2014 20:39

Entäs sitten kun mikään ei riitä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mirja Wuokko

26.10.2014 23:49

Onko näin päässyt käymään? Oisko heikko yhteensopivuus? Kauheaa, jos tuntuu, ettei mikään riitä. Eihän sellaista pitkään jaksa.

Dia

27.10.2014 00:34

Joskus paranee vaihtamalla. :)

Dia

27.10.2014 00:41

Surullista myöntää, että itselleni 7-päiväiseksi venyttämä työviikko oli se selkein tapa tajuta, miten paljon stressiä tulikaan kotioloistani. Mitä happamampi peikko kotona odotti, sitä paremmin viihdyin töissä, missä kaikista kiireistä ja odotuksista huolimatta sain myös myönteistä rakentavaa palautetta ja kritiikkiä aiheesta eikä kritisoijan huonosta päivästä/elämästä johtuen.

Mielestäni kannattaa selvittää, mistä stressiä aiheutuu, ja vaikuttaa asiaan. Joskus pitää jopa rajoittaa kommunikointia jonkun ihmisen kanssa, jos ko. ihminen aiheuttaa asiattomalla käytöksellään stressiä. Olen seurannut läheltäkin, miten joidenkin lapset, vanhemmat ja kumppanit ovat niitä pahimpia stressaattoreita.

Jokainen on vastuussa itse hyvinvoinnistaan. Ymmärrän, ettei joitakin tilanteita voi muuttaa kertaheitolla, mutta kyllä moneen asiaan voi vaikuttaa edes hitusen, ja joskus yksi pieni askel riittää aloittamaan muutosketjun. Itsestään täytyy pitää huolta ihan itse, sillä pelastajaa ei ehkä koskaan tulekaan vastaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

esseloroh

5.11.2014 16:14

Aivan, vika on aina kaikissa muissa:)

Ah kuinka ihanaa näitä onkaan vuodesta toiseen lukea. Milloin on vika bussin matkustajissa, miehessä, milloin työkavereissa, miehessä, milloin palstalaisissa, parisuhteessa, miehessä, työpaikassa, miehessä, asiakaspalvelijoissa, miehessä, netitrollaajissa, miehessä, stalkkereissa tai maailmassa.

Ei koskaan Diablessessa, ei toki. Eihän vikaa voi olla ihmisessä joka ei voi olla koskaan missään väärässä, jolla ei ole kunnollista koulutusta (jotta saisi töitä joita hän "ansaitsee") tai joka kuluttaa elämäänsä netissä vinkuen. Tai tekee 7-päiväistä työviikkoa sen sijaan että koittaisi käyttää huippukyökkipsykologin taitoja parantaakseen omaa parisuhdetta. Ei, kyllä se paranee vaihtamalla. Kunnes löytyy uusi. Ja sitten uuden viat. Ja sitten vingutaan ja vaihdetaan parempaan.

Koska ei se vaan voi olla Dian vika;)

Dia

8.11.2014 00:23

Nauroin. Trollaaminen on viety taas kerran entisä alemmalle tasolle :D

shiwan8

27.10.2014 08:06

Taas tuli hirveästi mieleen kysymyksiä.

Kertooko terveyskirjasto mitään konkreettista siitä, ketkä ovat stressaantuneita?

Ihmiset ylipäätään stressaavat itselleen tärkeiden asioiden toimimisesta enemmän kuin muusta...paitsi tietenkin jos heidät pakotetaan rooliin johon heillä ei ole mitään muuta syytä sijoittua kuin ympäristön luoma paine.

Tutkimusten mukaan se, että miehet tekevät naista enemmän kotitöitä sakottaa huomattavasti enemmän pariskunnan seksielämää kuin mikään muu toiminnallinen jako. Naiset eivät niiden perusteella kunnioita miestä jonka prioriteetit ovat feminiinisiä. Ilmeisesti heteronaiset puheista huolimatta haluavat vielä miehiä kumppaneikseen. Miksi tähän pitäisi väkipakolla hakea muutosta kun kerran tiedetään, ettei se muutos tuota haluttua tulosta...paitsi jos se haluttu tulos on se, että miehet voivat keskimäärin huonommin kuin on kohtuuden rajoissa odotettavissa?

Länsimaiden ainoa vielä voimassa oleva oikea tasa-arvo-ongelma on arvostus työelämässä. Tämä ei oikeastaan näy missään muualla kuin työn tekijään liittyvissä odotuksissa. Naisilta yksinkertaisesti ei odoteta yhtä hyvää tulosta kuin miehiltä. Nimenomaan naiset eivät odota naisilta niin hyvää tulosta kuin miehiltä.

Millä tavalla hoitoalalla työskentely ei olisi arvostettavaa ja millä perusteella hoitoalalla ei olisi korkean koulutustason tehtäviä? Jokainen vähänkään motivoitunut sairaanhoitaja kuitenkin tekee suuremman arvostuksen ansaitsevaa työtä joka ikinen työpäivä kuin yksikään kanssasisarensa minkään esimerkiksi kaupan alan työn puitteissa ikinä elämässään. Vähän hupaisaa taas kun joku alkaa naisena puhua tasa-arvosta ja sitten itse osoittaa selkeästi halveksuntaa nimenomaan naisvaltaisia erityisen arvostettavia töitä kohtaan samalla kun antaa ymmärtää kunnioittavansa niitä miesvaltaisia tehtäviä jotka eivät ole millään muotoa arvostettavia. :D

Kyllä kuka tahansa on stressaantunut jos koittaa olla samaan aikaan supervanhempi, työnarkomaani ja maailman paras puoliso. Jännästi ihmiskunnalla meni paremmin kun kaksi kolmesta riitti eikä niitäkään tarvinnut olla samalla kellonlyömällä. Herää kysymys notta miksi naisen pitää mielestäsi kyetä olemaan uraohjus samaan aikaan kun on luontonsa itselleen sanelemassa hommassa.

Ylipäätään hyväkuntoiset hyväkuntoiset ihmiset ovat keskimäärin paremmin varustautuneita kaikkea ulkopuolelta tulevaa negatiivista vastaan, oli kyse stressistä tai viruksista tmv. Ei koske pelkästään miehiä.

Millä perusteella on miesten vastuulla pitää naiset stressivapaalla vyöhykkeellä? Eikö ole ihan kohtuullista, että ensisijaisesti jokainen huolehtii oman päänsä kestävyydestä? Kävikö mielessä, että kun kaikki asetetaan miehen harteille kuten olet nyt tekemässä, ainoa seuraus on se, että miehet alkavat kärsimään tästä keinotekoisesta vastuun siirrosta? Mitä hyötyä naiselle on sellaisesta miehestä joka on juuri ja juuri kasassa pysyvä ihmisraunio?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

glawgow123

27.10.2014 13:36

Uskomatonta vihakommentointia. ONko sulla mitään elämää kun oot aina heti haukkana haukkumassa Mirjan juttuja?

Avainsana: sisälukutaito.

ekek

27.10.2014 18:30

naisen pitäminen tyytyväisenä on lopulta aika helppoa: älä perseile ja kohtele toista kauniisti. jos mokaat, myönnä mokasi. jos saat huonoa kohtelua, lähde lätkimään äläkä itke somessa säälipillun toivossa etei oma muija ymmärrä sua.

shiwan8

28.10.2014 07:05

Kokeillaan roskalehtien sijasta vähän paremman julkaisun uutista. http://www.hs.fi/tiede/a1305643373631

Huomion arvoista muuten noissa molemmissa roskajulkaisujen linkeissä on se, että siinä ei kerrottu mitä ne miehet tekevät siellä kotona. Molemmat niistä kun voivat hyvinkin pitää paikkaansa jos mies kokkaa ja juoksee ruokaostoksilla. Hirveän vaikea on kuitenkin uskoa, että globaalisti olisi odotettavissa pariskuntien seksielämän määrällistä kohentumista jos ukko vetää ranskalaisen sisäkköasun päälle vaaleanpunaisena, jonkun pinkin pölyhuiskan käteen, kirkkaanpunaiset korkkarit jalkaan ja sipsuttaa ympäri kämppää lässyttämässä pölyhiukkasille joita äärettömän ylikorostuneesti feminiinisin maneerein koittaa hätistellä sieltä lasieläinten välistä joita kaikki tasot ovat täynnä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Umenohana

28.10.2014 16:18

Kenen tulee pitää kuka tyytyväisenä lesbopariskunnassa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

29.10.2014 06:07

Oh noes, esitit miesvihaajien painajaiskysymyksen. :D

Antti Juhana Ristimäki

6.11.2014 08:22

Hei, meillä kotona on joskus paikalla nainen.

Nainen tekee kaikki työt ja synnyttää lapset.

Mies hoitaa talouden ja tuo kotiin ruokaa kaupasta.

Mitä muuta nainen haluaa mieheltä?

Niin sitä keksiä, toitko keksiä?

- kysyi nainen mieheltä.

Oliko mies käynyt vieraissa naisissa kun keksiä ei ollut kauppakassissa?

Stressi ja yhteiskunnan paineet, työ ja työssä jaksaminen, minun ei tarvitse pitää naista tyytyväisenä. Mielessä on aina se sama nainen joka rakastui tai ihastui minuun, mutta vain puoleksi vuodeksi. Silloin petin ja totesin että ei hän minusta välitä. Jatkoin kuitenkin pettämisen jälkeen suhdetta, ja nainenhan ei koskaan pettänyt miestä siis minua.

Olin mustasukkainen ja huomasin sen naapurin miehen ikkunassa, en enää siinä vaiheessa kysellyt että mitä Teillä on menossa, olin pettänyt ja lopulta jätin naisen yksin kun hän oli lähdössä Englantiin töihin. Minä muutin Porvooseen, mummon luokse ja itkin kauheasti. Shokki tuli työpaikalla ja lopulta työt loppuivat yrityksessä, ei se ollutkaan sitä mitä halusin tai en päässyt siihen uraputkeen vaan jäin duunariksi.

Terveisin
Duunari

Ps. Voinko olla itsekkäämpi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi