Pehmomiehet porskuttavat

  • Mirja Wuokko

Suomalaisnaisilla on poikkeuksellinen miesmaku. Muissa maissa naiset arvostavat maskuliinisia testosteronia tihkuvia miehiä. Suomessa suositaan naismaisia, huolehtivia miehiä.

Kansainvälinen tutkimusryhmä tutki lähes 3000 hengen otoksella naisten miesmakua 13 maassa. Suomesta tutkimukseen osallistuivat akatemiatutkija Markus Rantala ja tohtorikoulutettava Ursula Marcinkowska.

Kaikissa maissa naiset suosivat miehiä, joiden stressihormonitasot olivat matalat. Sen sijaan miesten testosteronin määrä ei yksiselitteisesti vaikuttanut kaikkiin naisiin samalla tavalla.

Markus Rantalan mukaan Suomen korkea hyvinvoinnin taso selittää mieltymystä naisellisiin miehiin. Maissa joissa terveydenhuollon taso on huono, arvostetaan eniten korkeasta testosteronitasosta kertovia kasvonpiirteitä.

Rantala uskoo, että maantieteellisten kauneusihanne-erojen taustalta löytyy biologinen pohja.

Suomalaiset miehekkäät miehet, oletteko huomanneet, että parisuhteen solmiminen olisi vaikeaa? Feminiiniset miehet, oletteko naisten suosiossa? Onko teillä lapsia?

Pehmomiehet, millainen on terveytenne? Ovatko lapsenne pysyneet terveinä? Oletteko hyviä urheilussa?

Kertokaa, sillä tämä on todella mielenkiintoinen löydös.

http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/mediatiedotteet/Sivut/suomalaiset-naiset-suosivat-naisellisempia-miehia-kuin-naiset-muualla-maailmassa.aspx

10 kommenttia

shiwan8

30.6.2013 15:16

Niin no, biologia toimii vähän niin kuin niin, että lapset teetetään sen pahiksen geeneillä (koska parempi ponnahduslauta elämään) ja elätetään ne sitten sillä pehmomiehellä. [OT] Yksi syy siihen miksi isyystesti on niin helvetillinen demoni naisille yleisesti. Nykymaailmassa pettäminen kiinni jäämättä on niin naurettavan helppoa varsinkin naisille, heille kun siihen tulee tilaisuuksia suunnilleen joka ikinen kerta ´"radalla", että siitä kiinnijäämisen riski koetaan pahana asiana.[/OT] Veikkaan, että pehmomiehet ovat enemmän vanhemman naisosaston mieleen kuin nuoremman.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

30.6.2013 15:40

Otos on muuten niin pieni, ettei sillä ole juuri painoarvo missään. 3000 per maa olisi ollut jo jotain, ehkä jopa kuukauden proggis materiaalin keräämisessä ja sitten pari viikkoa sen kasaamisessa ja analysoimisessa. Tällainen parin aktiivisen päivän työmäärän omaava tutkimus on vähän yhdentekevä...

Voivoi

1.7.2013 14:24

Runsaat 200 otosta yhden muuttujan selittämiseen lienee sinänsä riittävä tilastollisen merkittävyyden saavuttamiseksi, kunhan kaikki haastatellut henkilöt on valittu samalla tavalla hajautuneena naispopulaation yli joka maassa. Mikäli näin on, niin tuolla tuloksella on ehkä oikeasti relevanssia.

Sensijaan asiasta tehdyt päätelmät ovat täysin tuulesta temmattuja. Tuon yhden analysoidun muuttujan tärkeyttä kaikkiin muihin muuttujiin (kuten varallisuus, sosiaalisuus, älykkyys, ...) verrattuna ei analysoida laisinkaan. Lisäksi testosteronitason yhteys kasvonpiirteisiin ja luonteeseen ei liene sekään aina ihan suoraviivainen. Varsinkin oletettu korrelaatio korkean testosteronitason ja hyvän terveyden välillä tuntuu minusta erityisen oudolta oletukselta kun tiedetään että naiset elävät keskimäärin miehiä kauemmin.

Jos oikeasti halutaan löytää ulkonäköön liittyviä mieltymyseroja suomalaisten ja muunmaalaisten naisten välillä, niin miesten "värien" analysointi antaisi luultavasti paljon selkeämpiä tuloksia. Kun suomalaisilta naisilta kysytään millainen on ihannemies, niin sieltä tulee systemaattisesti seuraavat kriteerit:
1. Tumma tukka
2. Ruskeat silmät
3. Joitakin muitakin esiintyy silloin tällöin

Samat ovat löytyneet kontaktipalstoilta niin kauan kuin olen niitä osannut lukea ja seurannut ihan mielenkiinnosta. Samat kriteerit löytyvät myös deittipalveluiden valikoimista oletuksena, tyyliin "tumma ja komea". Sanonta "tumma ja tulinen" saattaa muuten jotenkin viitata oletukseen että tummuus tarkoittaa suurempaa testosteronin määrää tai muuten vain suurempaa miehisyyttä?

Joka tapauksessa, muualla maailmassa asetelma on "hiukan" erilainen noiden kriteerien suhteen. En tiedä mikä oli valokuva-otanta tuossa tutkimuksessa mutta voi tälläkin asialla olla jokin vaikutus eroon muuhun maailmaan verrattuna.

Se Rantalan teoria hyvinvoinnin vaikutuksesta on mielestäni täyttä puppua. En katsonut mitkä ne muut maat olivat, mutta eiköhän niistä löydy vähintään samalla tasolla olevia maita sekä hyvinvoinnin että terveydenhoidon suhteen?

Siitä kyselystä miehille: Mistä minä tietäisin että olenko naisten silmissä miehekäs vai "feminiini"? Saati sitten pehmo- tai machomies? En ole ainakaan nuorena todellakaan ollut suomalaisten naisten suosiossa, terveyteni on rautaa, kuten myös lasteni, urheilussa olemme erittäin hyviä, lapsia olisimme vaimon kanssa voineet pyöräyttää vaikka kuin paljon jos olisi huvittanut, ... . Ei tuosta sekamelskasta saa mitään selvää, lieneekö muilla miehillä sen selvempää?

Tutkimuksista yleensä : tällaisia keskenään ristiriitaisia hömppä-tutkimuksia tulee nyt aika tiuhaan koska tutkijat tietävät että sillä on "mediaseksikkyyttä" joka auttaa rahoituksen saannissa j.n.e. Sitä ihmettelen miksi tehdään naisille kyselytutkimuksia sen sijaan että otettaisiin muutaman sadan (ainakin) miehen otos, kuvattaisiin heidän ominaisuutensa ja menestyksensä naisten kanssa (yhden illan, muut panosuhteet sekä seurustelu/avo/avioliitto erotettuina) ja analysoitaisiin korrelaatiota ominaisuuksien ja menestyksen välillä. Sellaisessa tutkimuksessa olisi paljon vähemmän subjektiivisuutta kuin naisilta kyselemällä. Samalla saataisiin analyysiin mukaan suunnilleen kaikki eri muuttujat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Guadalope

3.7.2013 16:03

Miehet valehtelee suhteistan, ei niiltä voi kysyä.

shiwan8

7.7.2013 00:20

Tulihan se sieltä. Miehet valehtelee suhteistaan....vain miehet. :D

Mirja Wuokko

4.7.2013 17:10

Luulen, että suomalaiset naiset eivät pidä oikein maskuliinisista kasvoista, koska sellaiset ovat näillä leveysasteilla harvinaiset. Skandinaaviset kasvot ovat usein pyöreät, vähän vauvamaiset. Silmät ovat vaaleat, kirkkaat ja pyöreät, nenä pieni ja nykerömäinen, leuka pienehkö ja pehmeä, tukka vaalea ja ohut, iho vaalea tai hieman punakka, posket pyöreät. Myös suomalaisten naisten ulkonäköä pidetään lapsenomaisena (mutta globaalisti naisella lapsenomainen ulkonäkö on ihaillumpaa kuin miehellä). Suomalaiset naiset ovat tottuneet tietynlaiseen ulkonäköön ja priorisoivat siksi sitä. Lisäksi voi olla, että hyvin maskuliiniset kasvot näyttävät ilkeiltä tai pelottavilta.

Suomalainen mies kestää vertailun muuhun maailmaan varsin hyvin. Esim. suomalaiset miehet ovat varteensa nähden usein suhteessa voimakkaampia kuin pidemmät ja lihaksikkaamman näköiset amerikkalaiset. Maailman vahvin mies taitaa usein tulla Islannista?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

4.7.2013 21:46

Tämän kansan ongelma on perusplösöys. Jenkeissä kun läskin jakaa kaikkien kesken saadaan melkoinen määrä ylipainoa per janari. Se kuitenkin pakkautuu melkoisen vahvasti tietylle osalle heidän kansaansa minkä seurauksena loput ovat sitten ihan hyvässä hapessa. Täällä ollaan joko ihan rehellisesti läskejä tai sitten naruläskejä, eli ei lihasta yhtään ja paino on silti normaali.

Voivoi

5.7.2013 19:45

Mielenkiintoista: tällä kertaa Mirja on positiivinen suomalaisten miesten suhteen (vaikkei Mirja muutenkaan ole erityisen negatiivinen) ja shiwan litistää. Ei taida shiwanilla ja minulla olla ihan samoja tuttavia, Mirjan kuvaus istuu kyllä paremmin omaan suomalaisten miesten tuttavajoukkooni. Muistaakseni suomalainen Riku Kiri voitti muuten aikoinaan myös sen maailman vahvimman miehen kilpailun. Tosin ne kilpailijat ovat kyllä kaikki aikamoisia "steroidi-pommeja" (sorry Riku, ei henkilökohtaiseksi tarkoitettu) mutta eiköhän se asia mene kaikilla kilpailijoilla suunnilleen tasan.

Meillä suomalaisilla on ihme sekoitus utopistista itsemme kehumista samalla kuin lyödään itseämme (tai ainakin niitä muita suomalaisia) maan rakoon. Vähän reaali-positiivisempi asenne ja toistemme terve kehuminen ja itsetunnon pönkittäminen olisi varmasti hyväksi sekä naisille että miehille. Unohtamatta lapsia!

Mirjan teoriasta: kuulostaa järkeen käypälältä osaselitykseltä. Tosin tuo kuvaus suomalaisesta miehestä on mielestäni enemmän stereotypia kuin kuvaus keskimääräisestä suomalaisesta miehestä. Ja kun asiaa kysyy suomalaiselta naiselta, niin tuo stereotypia-mies ei todellakaan ole hänen ihanne, mutta voihan se olla että suomalaisten naisten alitajunta on kuitenkin "biologisesti ohjelmoitunut" ajan mittaan jotta suomalaiset eivät häviäisi sukupuuttoon liian nopeasti...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dia

6.7.2013 13:37

Vastarannankiiski-periaate voi joskus sokaista. Pahimmillaan ihminen väittelee tottumuksesta :)

shiwan8

7.7.2013 00:26

Niin no, riippuu tietenkin ihan sitä minkä ikäistä massaa tarkastellaan. Parikymppisten keskuudessa pakkaudutaan paremmin ääripäihin, nelikymppisten keskuudessa ollaan jo sitten ihan vaan pullukoita lähes järjestäen.

Henkilökohtaisesti pidän pelkkää fyysistä voimaa hyvin heikkona maskuliinisuuden määrittäjänä. Vähän sama kuin BMIn käyttö sen kyseisen 130kg lihaskasan lihavuuden määrittäjänä. Toisaalta, tässä maassa mies ei saa enää olla mies millään muulla tavalla kuin fyysisen voiman ja itsensä naisen/lasten eteen uhraamisen suhteen, joten kai se nyky-yhteiskunnassa on ihan ok mittari sekin paljonko painoa nousee penkistä.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi