Seksuaaliornamentit

  • Mirja Wuokko

Hyviä koiraita riittää useille, koska kaikki naaraat eivät halua samaa tiettyä koreaa. Eri parinvalintamekanismit voivat myös vaikuttaa samaan aikaan (esimerkiksi hyvät geenit ja yhteensopivat geenit), kertoo evoluutiobiologi Jukka Kekäläinen. Hän väitteli viikkoa ennen joulua akvaattisten tieteiden alalta.

https://www.jyu.fi/ajankohtaista/arkisto/2010/12/tiedote-2010-12-13-10-04-55-338678

Monien eläinlajien urosten sekundaaristen sukupuolituntomerkkien komeuden uskotaan signaloivan naaraille hyviä geenejä. Mutta kaikki naaraat eivät haluakaan samoja koiraita, selvisi Kekäläisen kokeellisissa muduilla tehdyissä kutuväritesteissä. Erilaiset värit eri puolilla poikasiikaa antavat tietoa eri ominaisuuksista: onko nopea, pärjääkö pedoille, saako vastustuskykyisiä poikasia jne. Naaraatkin kantavat erilaista perimää. Mikä sopii yhdelle siikatytölle, ei käy toiselle. Niinpä kalat jahtaavatkin itselleen sopivaa paria. ”Kauneus on katsojan silmässä.”

Sama näyttää pätevän ihmisiin. Yksi tykkää tummasta, toinen vaaleasta, yksi pitkästä, toinen lyhyestä. Kaikki eivät onneksi halua täsmälleen samoja alfamiehiä tai laatunaisia. "Kaunis, mutta ei minun tyyppiäni." Ihmisten valtava variaatio köyhtyisi, jos valinta suosisi vain yhtä tyyppiä. Ihmisten seksuaaliornamentitkin alkaisivat muistuttaa jotakin animaatiohahmoa.

3 kommenttia

licence27

2.1.2011 11:49

Voi toki olla että seuraava sukopolvi mimeää syntymättömät lapsensa Lara Crofteiksi ja Tom Cruiseksi ja sit vaan toivovat että tulee kaunis tai komea.

Ihmisten valtava variaatio köyhtyy koska on vallitsevia geenejä. Ihmisten valtava variaatio köyhtyy myös viimeistään silloin kun joku ihan tavallinen tauti pistää koko siviilisaation nurin. Niinhän sitä sanotaan että miksi mennä merta edemmäs kalaan- siitäkin huolimatta niin tehdään oli sit tarkoituksena saada ruokaa tai seuraa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

shiwan8

2.1.2011 15:35

Selviytymiseen soveltuvimmat asiat ovat ne jotka viehättävät eniten. Jos nainen tulee kivasti toimeen mutta on turvaton, rahan sijasta todennäköisesti hän etsii miehessä suojeluviettiä jne. jne....mutta se ei tarkoita sitä etteikö suojeluvietin omaava rahakas mies menisi aina ohi siitä miehestä jolla on vain suojeluvietti.

Haetaan samoja asioita eri tärkeysjärjestyksissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

3.1.2011 15:16

Juuri noin. Ja lisäksi eri ikäiset sekä eri paikoissa asuvat naaraat hakevat eri ominaisuuksia ja trendit tuntuvat vaihtelevan myös. Mutulla väitän näin, koska jostain syystä oma menestys maaseudulla oli alta kaksikymppisenä heikohko, mutta parani tuntuvasti pk-seudulla ja nyt varattuna, perheellisenä ja hilkun alta 40v iässä, +/-30v katseiden perusteella tuntuisi menekkiä olevan niin että harmittaa vaikka pärstä ei paljon ole muuttunut ja kroppa vain rapistunut (enkä edes näytä rikkaalta).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi