Laitanpas tähän pienen pikaohjeen nuudeleistakin. Kaverini opetti tämän mulle muinaisella ysärillä. Se on näppärä ja helppo sekä pahuksen nopea, sekä siitä saa loistavan läjäyksen hiilihydraatteja. Sopii mitä parhaimmin myös aamuyöstä humalaruuaksi (varauksella ettei polta taloa tai edes keittiötään…)
Yritin taas kirjoitella uusavuton-pruuffisti 😛
[b]Pikapikapaistonuudelit[/b]
[i]Raaka-aineet yhdelle[/i]
1 paketti keittonuudeleita maustepussin kanssa
(vaihtoehtoja on pilvin pimein; kasvis, nauta, kana, curry, jne.)
1 kananmuna
soijakastiketta mausteeksi
[i]Tarvikkeet ja työkalut[/i]
paistinpannu tai wokkipannu
puulasta tai -haarukka
juomalasi tms.
[i]Ohjeet[/i]
• Laita pannun pohjalle hieman vettä ohueksi kerrokseksi ja laita pannu kuumenemaan kuutosella (kaasuhellassa liki täysi kaasu).
• Avaa nuudelipaketti ja laita nuudelit pannuun.
• Pannun kuumetessa vesi imeytyy nuudeleihin, joten lisää sitä aika ajoin. mieluummin hieman liian vähän vettä pannulle kuin liikaa; tarkoitus on saada aikaan paistettuja nuudeleita.
• Kääntele lastalla nuudelipaakkua aika ajoin. Voit hajottaa paakkua pikkuhiljaa sen pehmetessä.
• Kun nuudelipaakku alkaa olla suurin piirtein pehmennyt, pienennä lämpö neloselle (kaasuhellassa noin 2/3 kaasua).
• Ravistele nuudelipaketin mukana tullutta maustepussia ja avaa se. Levitä jauhe suoraan nuudeleiden päälle.
• Pyörittele nuudeleita ahkerasti, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Pidä samalla huoli, ettei pannu pääse kokonaan kuivumaan, pohjalla pitää olla koko ajan pieni liru vettä.
• Kun nuudelit ovat kokonaan pehmenneet ja irronneet toisistaan, riko raaka kananmuna lasiin. Siten pystyt poistamaan kuorenpalaset sekä haistamaan mahdollisesti pilaantuneen kananmunan (huomaat kyllä, jos kananmuna on pilalla, sen verran luja haju).
• Kippaa kananmuna nuudeleiden päälle. Tässä vaiheessa älä enää lisää vettä pannulle!
• Pyöritä nuudeleita ahkerasti lastalla niin, että kananmuna leviää tasaisesti joka puolelle.
• Paista nuudeleita ja kananmunaa koko ajan pyöritellen kunnes nuudeleiden pinta ei enää kiiltele (eli kananmuna on kypsynyt). Halutessasi voit paistaa vielä vähän lisää, jos pidät enemmän paistetusta mausta.
• Ruoka on valmista! Lisää halutessasi soijakastiketta ja nauti!
• Voit tehdä useammallekin ihmiselle samalla; yksi nuudelipaketti ja yksi kananmuna per henkilö.
—c—