Tämän illan annos ja huomisen lounas: mozzarellasalaatti. Ja liekö taas turhempaa aihetta blogata? Noniin, tietty se korvavaha, mutta tätä sentään voi syödä. Tai siis tämän syömisestä nauttii 😛
Sama juttu kuin aikaisemmassa fetasalaattiblogissanikin, eli suosi luomua ja kotimaista – ihan jo makukysymyksenkin vuoksi. Linkki: http://www.city.fi/yhteisot/blogi/caelestis/14351/.
Kulhoon:
– Huuhtele ja revi sopivia haarukkapaloja 1/2 jääsalaattikerästä (tai kokonainen jääsalaatti ruukussa)
– Pese yksi keltainen paprika ja viipaloi siitä haluamasi mallisia paloja (itse vetäisen vaakatasosa poikki ja siitä pystymallisia paloja)
– Viipaloi 1/3 purjoa renkaiksi, huuhtele renkaat hiekasta puhtaiksi
– Valuta mozzarellajuusto ja viipaloi haluamasi mallisiksi paloiksi (mulla taas maaginen kerran poikki ja siitä viipaleiksi -taktiikka), mikään ei estä käyttämästä kahta juustoa tähän salaattiin – mutta valitse mielellään sellainen juusto, joka maistuukin jollekin
– Em. mozzarellan voi korvata vallan hyvin myös kotimaisella tai itse tehdyllä tuorejuustolla, jossa on samankaltainen koostumus
– Pese ja viipaloi kaksi tomaattia
– Mausta oman maun mukaan, itse käytän mustapippuria (reilusti), suolaa, kylmäpuristettua oliiviöljyä ja omenaviinietikkaa
– Koristele tuoreilla herneenversoilla (itse käytin yhden kokonaisen ruukun)
– Huom! Älä missään nimessä käytä teollisesti valmistettuja ruokaöljyjä, ne pilaavat maun! Ne on tarkoitettu kuumennettaviksi ruuanlaitossa, eivätkä sovi alkuunkaan kylmänä mihinkään syötävään. Itse asiassa en käyttäisi (enkä käytä) niitä muuhun kuin puuesineiden pintakäsittelyyn – myyntikieltoon mokomat tinnerillä tehdyt litkut! xD
– Sekoita salaattiottimilla varovasti reunoilta keskelle nostaen
Syö ja nauti! 🙂
-c-