Puuhastelua pimeydessä

  • EssiN

Hei taas! Syksyn ja talven pimeys alkaa olla pahimmillaan, kun vuorokausi on lyhimmillään eikä lunta vielä ole maassa ainakaan täällä etelämpänä. Olen koittanut keksiä kaikenlaista uutta tekemistä pimeisiin iltoihin, mutta vähän vaihtelevalla menestyksellä. Jonkin verran on tullut vaan lipsuttua HBO Nordicin tuijotteluun. Vikings-sarja oli jäänyt minulta kokonaan katsomatta ja nyt kun sitä alettiin taas mainostaa uusien jaksojen myötä päätin viimein katsoa sen. Kyllä se ihan mukaansa tempaava sarja on ainakin tähän mennessä - olen vasta vasta kolmannen kauden puolessa välissä tällä hetkellä - vaikka ei nyt toki aivan Game of Thronesin tasoa sentään. Myös shoppailua ja kavereita on tullut aika paljon harrastettua viime aikoina, mutta tämäkään ei nyt varsinaisesti mitään uutta tekemistä ollut!

Olen ajatellut että voisi koittaa myös aloittaa kirjojen lukemista. Vuosia sitten luin useitakin kirjoja kuukaudessa, mutta jossain kohtaa homma alkoi hiipua. Luin paljon dekkareita, ja osasyynä lukemisen hiipumiselle oli että kyllästyin pikku hiljaa koko genreen. Pitäisi keksiä varmaan jokin muu genre tai testailla vähän kaiken näköistä. Tässä hieman ajattelinkin jonkin kirjakerhon jäsenyyttä, mutta en nyt vielä ainakaan uskaltanut liittyä. Sen sijaan jotenkin päädyinkin lehtitarjoukset.com kautta tilaamaan cosmopolitanin 6 lehden kokeiluerän... Mukana tullut Nanson mäntykallio sarjaan kuuluva meikkilaukku oli tässä ehkä aika suuri tekijä.

Yksi asia mihin olen nyt koittanut kanssa panostaa aiempaa enemmän on kokkailu. Ruokaa on tullut aika paljon tehtyä sillä asenteella että kunhan saa kohtuullisen terveellistä ruokaa halvalla ja helpolla. Samalla olen koittanut vähentää ruuan hävikkiä. Martoilla on siihen pari hyvää vinkkiä. Hyviin ruoka-ohjeisiin ja ideoihin en ole vielä löytänyt täydellistä sivua, mutta oli hauska testata mennä yksi viikko hellapoliisin viikon ruokalistalla. Pieneksi ongelmaksi tuon kanssa muodostuu että suurin osa ohjeista on neljälle hengelle suunniteltuja eikä puolittaminen joka ohjeen kanssa onnistu hyvin. Pitäisikin ehkäpä ostaa jokin ruokakirja! Harmi ettei sitä voi laskea kirjan lukemiseksi.

Jotain tämän tyyppistä on tavoitteena saada aikaiseksi
Jotain tämän tyyppistä on tavoitteena saada aikaiseksi

Ajattelin myös tehdä piparkakkuja tänä vuonna, tarkemmin sanottuna jo tänä viikonloppuna. Piparkakkutalo on tarkoitus saada myös aikaiseksi. Jostain syystä sitä ei ole tullut koskaan ennen tehtyä, joten nyt onkin jo korkea aika koittaa miten sellaisen teko onnistuu. Ajattelin kohtuullisen pienessä pysyä ja panostaa koristeluun sen sijaan. Toivottavasti menee hyvin!

Pistäkää tulemaan hyviä ruokaohjeita ja kirjasuosituksia!

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus