MEW (DK) Helsinkiin

  • Frontle

MEW on kerrassaan mielenkiintoinen bändi, joka on kerännyt runsaasti suitsutusta useista lähteistä. Maalauksellisesta indie pop, rock –materiaalistaan tunnettu yhtye on ihastuttanut Suomessa jo useamman keikan myötä. Yhtyeen suosio meillä onkin kasvanut vuosien saatossa, klubien lämmittelykeikoilta festareiden päälavoille. Viimeksi tänä kesänä bändi hurmasi Ruisrockin kymmentuhatpäisen yleisön.

En tiennytkään, että bändin epävirallisen virallista fanisivustoa (http://www.mewx.info/) ylläpidetään pitkälti Suomesta käsin ja että MEW on tiettävästi vetänyt pisimmän konserttinsakin juuri Suomessa. Bändi viihtyy täällä hyvin intiimissä klubi-tunnelmissa, vaikka kysyntää olisi varmasti jäähallikapasiteettiinkin.

Viime vuonna Tavastialla esiintyessään MEW myi paikan minuuteissa loppuun ja joitakin yksittäisiä lippuja keikalle myytiin kädestä käteen kovalla katteella. Nyt The Circukseen lippuja näytti vielä olevan jäljellä, mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa myytäneen tämäkin keikka nopeasti loppuun.

MEWiä hehkutetaan yhtenä Skandinavian parhaimmista live-esiintyjistä eikä suotta, keikat ovat lumoavan näyttäviä. MEW pyrkii rakentamaan keikoistaan mahdollisimman ainutlaatuisia ja mieltymykset visuaaliseen taiteeseen ovat monesti läsnä. MEW on luonut aivan oman tyylinsä, joka omanlaisen soundinsa lisäksi etsii uusia tapoja tehdä musiikkia, albumeja tai keikkoja.

Vuonna 1994 Tanskassa muodostetun yhtyeen muodostavat Jonas Bjerre (laulu,kitara), Bo Madsen (kitara), Johan Wohlert (basso) ja Silas Graae (rummut).

Huhtikuussa uuden albuminsa ”+-” kuuden vuoden tauon jälkeen julkaissut bändi on kovassa nosteessa. Laulaja Jonas Bjerren vähäeleinen lavapreesens ja falsettilaulu vetoavat yleisöön. MEW on aito, välitön ja ihan hitsin hyvä!

KONSERTTI
To 29.10.2015 The Circus, Helsinki
Ovet klo 20, ikärajaton / rajattu anniskelualue K-18

LIPUT
Palvelumaksuineen alkaen 37,50 euroa

Kirjoittanut Mr.Midsummer, Frontlé
Tykkää meistä facebookissa ja lue lisää tulevista keikoista, festareista, ilmiöistä ja ajankohtaisista artisteista osoitteesta www.frontle.fi

Katso keikan lisätiedot - www.gigwhale.com

Kirjoitettaessa soi MEW - Comforting Sounds

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi