Keikat & festarit

Frontlè Magazine on vuonna 2015 perustettu musiikin riippumaton sanansaattaja. Kirjoitamme keikoista, festareista, ilmiöistä ja asioista. www.frontle.com

Näytetään kirjoitukset marraskuulta 2015.

Thundercat (USA)

Alun perin Thundercat -artistinimi toi mieleeni lähinnä torien mustat college-paidat, joihin on painettu iso kotkansiivillä varusteltu kaksipäinen pantteri ja jonka suussa pyörii supermyrkyllinen käärmeenkieli. Todellisuus on kuitenkin ihan toinen eikä Thundercat ole, nimestään huolimatta, mikään vitsi.

Stephen Bruner a.k.a. Thurdercat on kipuamassa artistien tähtiluokkaan kovaa vauhtia. Stephenin musiikillinen tausta on mitä messevin. Hänen isänsä Ronald Bruner Senior on kansainvälisesti tunnettu jazz-rumpali, joka soitti yhdessä mm. Temptationsin, Diana Rossin ja Gary Bartzin kanssa. Stephenin veli Ronald Bruner Junior on Grammy-palkitty rumpali, joka on soittanut mm. Stanley Clarken ja Roy Hargroven kanssa.

Stephenin omatkin juuret ovat syvällä jazzissa, joita hän Ukkoskissana yhdistelee taidokkaasti lukuisiin muihin musiikkigenreihin. Miehen musiikissa onkin vaikutteita funkista, jazzista, soulista, popista, hiphopista ja elektronikasta. Thundercat on tehnyt yhteistyötä useiden nimekkäiden artistien kuten Flying Lotus, Erykah Badu, Wiz Khalifa ja Earl Sweatshirt:n kanssa.

Nyt kesällä 2015 julkaistu artistin kolmas albumi The Beyond / Where the Giants Roam [Brainfeeder] on kerrassaan loistava. Thundercat työntää musiikkigenrejä yhä pidemmälle hämärtäen popin, funkin, electronican ja progressiivisen rockin rajoja. Legendaarinen Herbie Hancock vierailee kosketinsoittimissa ja tuottajamestari Flying Lotuksen maaginen kädenjälki on läsnä tälläkin kertaa. Lotus on ollut työstämässä useita timanttisia produktioita mm. Nyt Suomeen saapuvaa The Underachieversia.

Thundercat saapuu ensimmäiselle Suomen vierailulleen joulukuun alussa. Artisti nähdään Helsingissä Tavastia-klubilla keskiviikkona 2.joulukuuta.THUNDERCAT (USA)
keskiviikkona 2.12. Tavastia
Ikäraja: K-18
Aika: ovet klo 20:00

Kirjoittanut Mr.Midsummer, Frontlé
Tykkää meistä facebookissa ja lue lisää tulevista keikoista, festareista, ilmiöistä ja ajankohtaisista artisteista osoitteesta www.frontle.fi

Katso keikan lisätiedot - www.gigwhale.com


Blackalicious (USA)

Amerikkalainen hip hop –duo Blackalicious yhdelle keikalle Suomeen. Tampere is the place to be, kun yksi underground hopin suurista nimistä suuntaa keikalle Manseen. Duon Blazing arrow -albumi 2000-luvun alkupuolella oli aikoinaan yksinkertaisesti niin kova, että kun levyä kuunneltiin lähes tauotta pelkäsin CD:n laaserin lopulta polttavan levyn ääniraidat sileiksi. Blazing Arrow:n kovuus ei tietenkään ollut sattumaa ja albumin tuottajajoukkokin oli mitä muhkein mm. Questlove, DJ Shadow, Hi-Tek, Ben Harper ja Cut Chemist.

Vaikka Blackalicious on tehnyt musiikkia jo 90-luvun alusta asti on bändi levyttänyt harvoin. Kymmenen vuoden tauon jälkeen kaksikko julkaisi syyskuussa 2015 neljännen, hartaasti odotetun pitkäsoittonsa - Imani Vol. 1. Albumi on yhtä kova kuin odottaa saattoikin. Tuhtien funksoundien ja kitarariffien värittämä hiphop uppoaa kuin Titanic 1912. Eikä Gift of Gabin hämmästyttävät lyyriset lahjat ole haihtuneet.

Bändi sai mielenkiintoista huomiota osakseen viime vuonna, kun Daniel Radcliffe (Harry Potter) ollessaan Jimmy Fallon Show:n vieraana räppäsi Gift of Gabin Alphabet Aerobics -kappaleen virheettömästi läpi. Tämän jälkeen biisi on noussut mediassa esille monissa yhteyksissä ja biisiä on sittemmin yrittänyt ”suorittaa” monet muutkin.

Viimeksi vuonna 2006 Suomessa keikkaillut bändi on erittäin odotettu vieras. Kekseliäillä ja positiivisilla sanoituksillaan kaksikko eroaa monesta nykyräppäristä. Blackalicious uskoo myönteiseen sanomaan ja tyylilliset taidot saavat haukkomaan henkeä. Gift of Gabin kielirulla ja monimutkaiset riimit, sekä Chief Xceln klassiset, suorat biitit ovat kenties täydellinen yhdistelmä.

Jos todella kaipaat elämääsi hyvää west-coast hip hoppia marraskuussa ota suunnaksi Blackalicious. Gigwhale.comin kautta liput (Tiketti) keikalle alk. 28€. Much love, respect and bless up.

BLACKALICIOUS
Tampereen Klubilla ke 25. marraskuuta.

Ikäraja: K-18
Aika: ovet 20:00

klo 21 TRE-FUNK III
klo 22 BLACKALICIOUS (USA)

Kirjoittanut Mr.Midsummer, Frontlé
Tykkää meistä facebookissa ja lue lisää tulevista keikoista, festareista, ilmiöistä ja ajankohtaisista artisteista osoitteesta www.frontle.fi

Katso keikan lisätiedot - www.gigwhale.com


SUPERMASSIVE 2015

Jo kolmatta kertaa leiskauttava Supermassive festivaali keskittyy musiikin undergroundimpaan päähän. Tänäkin vuonna festivaali on kiinnittänyt esiintyjikseen kattavan satsin vaihtoehtomuusikoita ulkomailta ja Suomesta. Viime vuodesta hieman supistunut tapahtuma järjestetään marraskuun 17.-19. Tavastian ohella myös Semifinalissa.

Supermassiven avauspäivänä tiistaina 17. marraskuuta lavalle nousee kokeellisen musiikin techno duo Kiasmos (IS), joka keikkailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Kiasmosin lisäksi tiistaina nähdään Suomalaisen vaihtoehtomusiikkikentän ja undergroundtaiteen grand old man Pekka Airaksinen.

Keskiviikkona 18. marraskuuta Supermassiven ohjelmisto tarjoilee todellisen äänivyöryn kun lauteille kapuaa mm. The Bug (ft. MC Flowdan), Prurient ja Metz. Legendaarisen Ninja Tune-levymerkin riveissä toimiva The Bug (UK) saapuu paikalle MC Flowdanin kanssa. Bug liikuskelee dubin, jazzcoren ja industrial hiphopin välimaastossa joten mehua riittää. Illan muu ohjelma ei kokonaisuudessaan kalpene tästä. Mielenkiintoinen artistikattaus ja pikkulauantain hekuma houkuttelevat takuulla paikalle runsaasti musadiggareita. Keskiviikko onkin mini-festarin moniulotteisin ja takuulla herkku.

Supermassiven päätöspäivänä nähdään 80-luvulla maineeseen noussut ruotsalaislaulaja Neneh Cherry (SWE). Cherryn Buffalo Stance oli aikansa todellinen superhitti, joka toi artistille runsaasti mainetta ja kansainvälisiä palkintoja. Pitkähkön hiljaiselon jälkeen nyt ilmestynyt Blank Project –albumi on otettu suurella mielenkiinnolla vastaan. Ilmeistä on, että vuodet ovat muokanneet Cherryn musiikkia erittäin kypsään suuntaan ja naisen lavapreesens huokuu itsevarmuutta.

Astetta hiphopimman päivästä tekee Neneh Cherryn lisäksi myös kotimainen Eevil Stöön ja Aztran muodostava MNTTT. Päätöspäivänä kuullaan lisäksi bändejä kuten Föllakzoid (CHI), Siinai ja noiserock-bändi Baxter Stockman.

SUPERMASSIVE 2015
Ti 17.11. KIASMOS (ISL), PEKKA AIRAKSINEN
Ke 18.11. METZ (CAN), THE BUG FT. FLOWDAN (UK), PRURIENT (US), ALUK TODOLO (FR), KESÄ
To 19.11. NENEH CHERRY & ROCKETNUMBERNINE (SWE/NO), FÖLLAKZOID (CHI), MNTTT, SIINAI, BAXTER STOCKMAN

Ikäraja: K-18
Aika: ovet klo 20:00-01:00

LIPUT: Tiketti (3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin.)

Kirjoittanut Mr.Midsummer, Frontlé
Tykkää meistä facebookissa ja lue lisää tulevista keikoista, festareista, ilmiöistä ja ajankohtaisista artisteista osoitteesta www.frontle.fi

Katso keikan lisätiedot - www.gigwhale.com