Kylähäät

  • Haka Kekäläinen

Sanooko toi otsikko mitään? Kuka tunnistaa kappaleen? Entä se alkuperäinen 'Der Bauer und sein Weibchen'? Marion Rung lauloi nämä niin saksalaisten kuin myös suomalaisten sydämiin. Entäpä kun alkaa laulaa ko. kappaletta oikeasta kohdasta..."pormestarille tietä antakaa, nyt kuullaan juhlapuhujaa, hän puhuu aina asiaa, ei siitä kyllä selvää saa, mut silti kaikki taputtaa, ei tuoli kestä kauempaa, kun pyörii maa..."
Nyt tuntuu jo varmasti tutummalta, vaikka biisi on yli 40 vuoden takaa. Se on kuitenkin varsin ajankohtainen...ainakin Helsingissä, jossa (täällä) on kuntavaaleista tehty pormestarivaalit. Tässä on kunnostautunut erityisesti Kokoomus ja Vihreät, jotka himoavat kalifiksi kal...öö...hetkinen meillähän ei ole pormestaria toisin kuten Ankkalinnalla ja Tikkurilassa.
Ymmärrän sen, että pormestarin paikka on haluttu. Siinä ei ole mitään pahaa, mutta äänestäjien harhauttaminen sen sijaan on. Se, että uskotellaan Helsingin suurimman puolueen saavan myös pormestarin viran, ei pidä paikkaansa. Pormestarin valitsee uusi Helsingin kaupunginvaltuusto. Miksi tätä ei ole sanottu rehellisesti ja suoraan?
Siksi, että sekä Vihreät että Kokoomus taistelevat Helsingin suurimman puolueen asemasta. Todennäköisesti jompi kimpi se onkin, mutta ei näin. Mediakin on lähtenyt tähän mukaan ilmoittamalla, että se on joko Anni Sinnemäki tai Jan Vapaavuori. Kun valtuusto valitsee se voi mahdollisesti olla (aakkosjärjestyksessä) myös Paavo Arhinmäki, Mika Ebeling, Tuula Haatainen, Musta Hevonen, Laura Kolbe tai Mika Raatikainen. Tällaista on demokratia.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:29

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus