Yrityksen pitää valita brändinimi sekä tuotteiden ja palveluiden nimet huolellisesti, koska niiden kanssa joutuu harjoittamaan yhteiseloa varsin pitkään. Nimien ja sanojen merkitykset muuttuvat myös koko ajan, jonka takia jotkut nimet voivat joutua vahingossa hieman hupaisaan valoon. Tämän takia kannattaa tietää, että mistä nuoriso puhuu, jotta ei vahingossa tee tarpeettomia virheitä.
Maailma on myös kansainvälinen. Nimien luomishetkellä sitä ei välttämättä edes pohdi kansainvälisiä markkinoita, koska jotkut nimet ovat tarkoitettuja ainoastaan kotimaan markkinoita varten. Jotkut nimet herättävät suurta hilpeyttä ja sosiaalisen median aikakautena, jotkut brändit voivat saada suurtakin huomiota varsin yllättävällä tavalla, jos tieto leviää kulovalkean tavoin ympäri maailman. Tämä on tietysti jokaisen markkinoijan toiveuni.
Tästä tulikin mieleen yksi tapaus 2000-luvun puolivälistä, vuosi taisi olla 2003. Allekirjoittaneelle näytettiin yhtä amerikkalaisten ylläpitämää nettisivustoa, jonne oli kerätty brändien ja tuotteiden nimiä, joilla oli hieman tuhmat merkitykset. Nimet olivat pääasiassa amerikkalaisia ja englantilaisia nimiä. Nämä huvittivat tietysti suuresti.
Sitten tuli vastaan useille suomalaiskotitalouksille tuttu tuote. Nimittäin Jussipussi-sämpylät. Vaikka pidän itseäni kaksikielisenä englannin kielen osalta. Jäin ihmettelemään, että mitä hauskaa nyt tuossa kuvassa oli. Arvoitus ratkesi pian, koska kyse on siitä, että miten Jussipussi lausutaan, erityisesti englannin kielessä (laus. Yusi Pusy). Tästähän riemusi repesi.

Jatkoimme tuotteiden selaamista eteenpäin ja ruudun eteen ilmestyi sipsitehdas Taffelin megapussi. Riemu repesi jälleen. Jotkut amerikkalaiset ovat sanoneet, että heille on muodostunut perinteeksi ostaa Taffelin megapusseja, kun käyvät Suomessa, koska siinä on nimittäin jotain huipaisaa, kun voi tarjoilla pikkusuolaisia megapussista.

Jokin Tampereella sijaitseva pussilakanoiden valmistaja voisi ottaa tästä asiasta ilon irti. Tarinan opetus on kuitenkin se, ettei kaikkea voi hallita nimien suhteen, eikä kannata, koska monilla on sen verran suuri huumorintaju, että he saattavat nähdä aiemmin tylsänä ja harmaana pidetyn brändin täysin uudessa, myönteisessä valossa. CITY-lehden lukijoissahan on runsaasti yrittäjiä ja johtajia, jotka työskentelevät yökerhojen, baarien, ravintoloiden, kahviloiden, festivaalien, muodin, taiteen, elokuvien ja muiden kuluttajabrändien keskuudessa. Eli nimivalintoihin kannattaa paneutua syvällisesti.
Lisäys klo 21:59
Saatujen tietojen mukaan Satakunnan alueella sijaitsevassa Cumulus-hotellissa oli 1980-luvulla baari, jonka nimi oli Cum Bar. Tämä oli huvittanut erityisen paljon brittejä, jotka olivat asioineet alueella yritysvierailujen takia. Baari sai nähtävästi toimia kyseisellä nimellä varsin pitkään. Cum-sanan tarkoituksena oli viitata pilveen, mutta kävi hieman köpelösti. Nimi ei kuitenkaan nähtävästi haitannut, koska nesteitä tuli nautittua kuiviin suihin.