Matkalla Kreetalla

  • Maisa45

Hei matkailijat! Tässä tarinassa kerron kokemuksistani Kreetan kauniilla saarella. Kreetta on yksi upeimmista kohteista Euroopassa, ja olen erittäin innoissani siitä, että pääsin viettämään siellä kaksi viikkoa unohtumattomia hetkiä.

Matka alkoi aikaisin aamulla, kun heräsin ennen auringonnousua valmistautuen lähtöön lentokentälle. Lentomatka oli pitkä, mutta onneksi minulla oli puhelimessa äänikirjapalvelu, joten äänikirjat olivat koko matkan kuuntelussa.

Saapuminen Kreetalle oli maaginen kokemus, sillä pääsin näkemään sen uskomattomat rannat ja kaupungit. Ensimmäiset päivät vietin Haniassa, joka sijaitsee Kreetan länsirannikolla. Kaupungin vanha venetsialainen satama oli täynnä ihastuttavia kahviloita ja ravintoloita, joissa sain nauttia paikallisesta ruoasta ja juomasta. Kävelin kaupungin vanhassa kaupungissa, joka oli täynnä kapeita katuja, historiallisia rakennuksia ja upeita kirkkoja.

Kolmantena päivänä vuokrasin auton ja lähdin tutustumaan Kreetan saaren upeisiin maisemiin. Ajoin pikkukylien läpi, pysähdellen silloin tällöin ihailemaan upeita maisemia ja valokuvaten kauniita paikkoja. Onneksi puhelinliittymä toimi moitteettomasti ja sain lähetettyä kuvia ystäville. Päivän aikana kävin muun muassa Balos-laguunilla, joka sijaitsee Kreetan luoteisosassa. Se oli yksi kauneimmista paikoista, joita olen koskaan nähnyt. Kristallinkirkas vesi ja valkoiset hiekkarannat tekivät vaikutuksen minuun.

Matkan aikana pääsin myös maistamaan paikallisia herkkuja, kuten kreikkalaista salaattia, tzatzikia, oliiveja ja feta-juustoa. Kaikki ruoat olivat todella herkullisia ja aitoja. En voi unohtaa myöskään kreikkalaista oliiviöljyä, jota käytettiin lähes jokaisessa ruokalajissa.

Loppuajan vietin Kreetan itärannikolla, Malian kaupungissa. Se oli paljon vilkkaampi kuin Hania, mutta siellä oli myös paljon kauniita rantoja. Vietin päivät rentoutuen rannalla ja kävelin illalla kaupungin keskustassa. Maliasta löytyi myös kauppatori, joka oli minulle suuri yllätys, sillä siellä oli paljon elintarvikkeita ja muita tuotteita, joita en ollut koskaan aiemmin nähnyt.

Matka Kreetalle oli ikimuistoinen kokemus, joka jätti minulle paljon hyviä muistoja. Suosittelen ehdottomasti matkustamista Kreetalle kaikille, jotka haluavat kokea upeita rantoja, historiallisia nähtävyyksiä, herkullista ruokaa ja mahtavia maisemia.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus