Tavallisen tallaajan mietteitä

Tavallisen tallaajan mietteitä, ajatuksia, juttuja ja vinkkejä kaikista elämän osa-alueista.

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2021.

Uutinen - Suomessa on halvat puhelinliittymät - Ei kuitenkaan Euroopan halvimmat

Tänään uutisvirtaa selailessa yllätyin positiivisesti. Olen kuullut, että Suomessa on Euroopan nopeimpiin kuuluvat nettiliittymät, mutta yllätyin suuresti kun kävin läpi Euroopan komission raportin puhelinliittymien hinnoista.

Puhelimen käyttö on melko edullista Suomessa, mutta ei kuitenkaan halvinta vertailtuna muihin maihin. Voimme kuitenkin olla tyytyväisiä, sillä hinnoittelu halvimmasta päästä ja useissa maissa puhelimen käyttö tulee huomattavasti kalliimmaksi.

Puhelin ja puhelinliittymä on lähes jokaisella meistä käytössä ja käytännössä hinnat on aika pitkälti vakiot oman maan sisällä. Raportista sai hyvän käsityksen siitä, kuinka paljon eroja Euroopan sisällä on liittymien hinnoissa.

Hetki sitten tehty tutkimus on kattava tietopaketti heille, jotka ovat kiinnostuneita matkapuhelin käyttökustannuksista eri maissa ja laajakaistatarjousten hinnoista kuluttajille.

Mukana olivat maan suurimmat matkapuhelinoperaattorit. Raportista selviää, että mobiililaajakaistojen hinnat jatkavat laskuaan.

Lisätietoa tutkimuksesta: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/mobile-broadband-prices-europe-2019

Puhelinliittymien hinnoittelu Euroopassa
Puhelinliittymien hinnoittelu Euroopassa

Lähde:

Puhelinliittymä.com


Kesä tekee tuloaan

Moikka!

Talven pimeys alkaa hälvenemään ja kesä tekee jo kovasti tuloa. Johan sitä lunta jo olikin ympäri Suomea ja vieläpä paljon! Olen tässä koittanut pohtia itselleni kaikenlaista uutta tekemistä mutta hieman vaihtelevalla menestyksellä. Eiköhän se siitä kuitenkin etene kunhan kelit vielä lampenee. Silloin on mukava puuhastella ulkona, istuttaa kukkia, lenkkeillä yms. Välillä tahtoo aika kulua liikaa sisätiloissa televisiota katsellessa. Erilaiset suoratoistopalvelut ja äänikirjat tietenkin ovat olleet läpi talven kovassa kulutuksessa. Nettishoppailua olen jonkin verran harrastanut tavallista enemmän, kun ei viitsi lähteä kiertelemään ostoskeskuksia epidemian aikaan.

Olen myös pohtinut josko aloittaisi kirjojen lukemisen. Minulla on monta kaveria, jotka tykkäävät lukea erilaisia kirjoja. Monesti on käynyt mielessä, että pitäisi itsekin kokeilla. Olisi hyvää vaihtelua suoratoistopalveluiden tuijottamiseen. Olen elämäni aikana lukenut toki monta kirjaa, mutta toisinaan innostus on sitten hiipunut ja koko harrastus jäänyt syrjään. Luin suurimmaksi osaksi dekkareita ja mitä nyt vanhempien kirjahyllyssä sattui lojumaan. Osasyynä lukemisen hiipumiselle taisi olla etten itse valinnut kirjaa, jonka aihe minua oikeasti kiinnostaisi. Innostus voisi palata, jos valitsisin kirjan omien mielenkiinnonkohteiden mukaan. Olin jo hankkimassa kirjakerhojäsenyyttä, mutta en sitten vielä raaskinut. Sen sijaan päädyin Lehtitarjousia.com palvelun kautta tilaamaan cosmopolitanin 8 lehden kokeiluerän. Mukana oli tilaajalahja, jokin meikkilaukku. Eikö se innostus lukemiseen tästä taas saada polkastua käyntiin..

Toinen asia, mihin olen yrittänyt panostaa enemmän, on kokkailu. Talvella se innostus aina hieman hiipuu, mutta kesän tullen on kivaa grillata ja valmistaa nuotion loimussa erilaisia herkkuja. Ruokaa valmistan suurimmaksi osaksi itselle mutta joskus vanhemmille ja ystäville. Ruuan hävikkiin kiinnitän erityisesti aina huomiota, marttojen sivuilla oli monta hyvää vinkkiä aiheesta. Ruoka-ohjeita ja reseptejä olen etsinyt ihan vain netistä. Olisi kyllä mukavaa, jos olisi jokin oma keittokirja. Kirja jossa olisi runsaasti erilaisia ohjeita. Ehkä jokin sopiva tulee vastaan vielä netin ihmeellisessä maailmassa.

Tällä kertaa ei ole enempää aikaa kertoa kuulumisia, sillä nyt täytyy lähteä hakemaan vitsoja ojan penkereeltä, onhan pääsiäinen! Viikonloppuna tie vie tietenkin virpomaan pikkuisten kanssa.

Näinä aikoina ei taida viitsiä mennä ovelta ovelle, ehkä käymme vain sukulaisten luona ulkona piipahtamassa. Olen kuullut, että ihmiset on tänä pääsiäisenä jättäneet ulko-oven viereen vitsoille maljakon ja korillisen karkkia virpojille. Mahtava idea! No nyt vain vitsoja hakemaan ja tietenkin koristelemaan.

Hyvää pääsiäistä kaikille!