Back to Phnom Penh.

  • Sulkakynä

No täällä ollaan, Kambodzassa! Joulu takana, vuosi vaihtui, työsuhde päättyi ja nyt ollaan lämpimässä Phnom Penhissä. Eilen siis vuorokauden mittainen matkamme päättyi (Helsinki-Vantaa – Frankfurt – Hong Kong – Phnom Penh) ja menin miltei heti nukkumaan hotellihuoneeseemme 16h yöunet. Tänään on päivä uusi, jonka kokee jo virkeämpänä. Illalla menemme poikaystäväni kanssa katsomaan jotain vuokra-asuntoa meille ja jos saisin ostettua itselleni kengät ja kännykän, niin tyytyväinen olisin. Muita suunnitelmia ei tälle illalle olekaan, tai oikeastaan ehkä koko kolmelle kuukaudelle. Täällä nyt asutaan ja eletään päivä kerralla tehden mikä hyvältä tuntuu. Yritän mahdollisimman paljon leikkiä kirjailijaa ja puhua englantia, muita projekteja ei ole.

Viime reissullamme asuimme River Sidella St 118, mikä tarkoittaa erittäin hyvällä ja melko vauraalla alueella. Meillä oli silloin iso kolmio vuokrattuna 600 dollarilla kuukaudessa. Näillä ehdoilla yritämme tälläkin kertaa löytää asunnon, eli samoilta seuduilta maximissaan 600 dollaria vuokra. Phnom Penhissä voi toki myös asua isossa kolmiossa 300 dollaria kuukaudessa, mutta se tarkoittaa huonossa kunnossa olevaa miltei kalustamatonta asuntoa huonommalla alueella.
Asunnon löytäminen on täällä mielestäni aika helppoa, mm. facebookissa on ryhmä, jonka kautta viimeksikin löysimme kodin. Viime reissulla asuimme noin viikon hotellissa, kunnes muutimme vuokrakolmioomme, mutta sen viikon aikana meille tarjottiin muistaakseni neljää asuntoa, joista emme olleet kiinnostuneita. Joku asunto oli vähän syrjässä ja joku toinen melko vajaasti kalustettu ja loput taisi olla liian kalliita. Mutta kyllä tästä kaupungista jokaisen kukkaroon sopiva majoitus löytyy. Halvimmat motellihuoneet saattaa olla 2 dollaria/yö. Ei paha.

Tuntuu mukavalta olla samassa kaupungissa toiseen kertaan. En ole enää ihan eilisen teeren tyttö, vaan tiedän jo miten hommat toimii. On paljon turvallisempi ja itsevarmempi olo. Ja koska jostain ihmeellisestä syystä rakastan tätä köyhää, likaista ja sekaista kaupunkia, on todella ihana elää sen sykkeessä.
Aamu alkoi eksoottisella lohikäärmeen hedelmällä, päivemmällä nautin pari drinkkiä ja sen jälkeen menin tunnin kokovartalohierontaan. Ei edelleenkään paha.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:30

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus