Winebridge – antaa viinin viedä

Tampereen Hallituskadulla toimiva [b][url=https://www.tableonline.fi/fi/tampere/winebridge/863]Winebridge[/url][/b] on monessa liemessä (viinissä) keitetyn [b]Timo Jokisen[/b] sekä kokkivaimonsa [b]Pannee Jokisen[/b] pitkäaikainen unelma, joka jo noin puolentoista vuoden toimintansa ajan on mietityttänyt minua tavalla, johon moni…

Hyväntuulinen Timo Jokinen, tuttavallisemmin Viinitimo, nauttii siitä mitä tekee.
Tampereen Hallituskadulla toimiva [b][url=https://www.tableonline.fi/fi/tampere/winebridge/863]Winebridge[/url][/b] on monessa liemessä (viinissä) keitetyn [b]Timo Jokisen[/b] sekä kokkivaimonsa [b]Pannee Jokisen[/b] pitkäaikainen unelma, joka jo noin puolentoista vuoden toimintansa ajan on mietityttänyt minua tavalla, johon moni ravintola ei kykene. Miten tämä ravintola määritellään, onko kyse viiniravintolasta, viinibaarista, viinibistrosta vai kenties rennosta kortteliravintolasta? Winebridge on oikeastaan vähän kaikkea tätä ja vielä enemmän. Winebridge, tai sen omistajat, eivät ota itseään liian tosissaan, vaikkakin ruoka tehdään sydämmellä ja viiniä kaadetaan laseihin vuosien ammattitaidolla. Lähtökohtana on, että kaiken keskiössä on viini, joten ruokalista elää teemojen mukaan tiuhaan tahtiin, tarvittaessa vaikka viikottain mikäli viikon viiniksi on valikoitunut joku tietty rypäle tai viinialue. Näistä sekoista johtuen Winebridgen ruokalistaa tai keittiön filosofiaa ei voi kohdistaa yhteen tiettyyn maahan tai alueeseen. Jo muutaman minuutin keskustelutuokion jälkeen huomaa, että Timo tosiaan tietää mistä puhuu eikä ole turhaan ansainnut lisänimeä Viinitimo. Viinitietämys on ammennettu vuosikymmenien aikana ja Timo onkin, vain muutama asia mainitakseni, tuomaroinut useita kymmeniä viinikilpailuja, haalinut kasaan lukemattomia matkustuspäiviä viinien vuoksi, isännöinyt tuhansia viinitastingejä sekä harjoittanut viinimaahantuontia, joka on myös olennaisena osana Winebridgeä.
Hyväntuulinen Timo Jokinen, tuttavallisemmin Viinitimo, nauttii siitä mitä tekee.
On myös mahtava huomata, että Timo ravintoloitsijana, viininmaahantuojana sekä viinieksperttinä oikeasti silminnähden nauttii siitä mitä tekee. Kuten jo aiemmin mainittu, kaiken keskiössä on viini ja sen kyllä huomaa ja tuntee kun istuu pöytään ja ottaa monisivuisen viinilistan kouraan ja vaipuu epätoivoon oman viinitietämyksen osalta. Timolla riittäisi varmasti jokaisesta listalla olevasta viinistä useamman tunnin tarina ja tästä syystä onkin parempi antautua ainakin viinien osalta Timon tai henkilökunnan vietäväksi, täällä tiedetään mistä puhutaan.
Gambas Pil Pil (vasemmalla) valikoituu lähes aina alkuruoaksi mikäli sitä on tarjolla. Espanjan matkoilla sitä tulee syötyä lähes päivittäin eikä siihen tunnu kyllästyvän.
Naudan sisäfile chimichurri osoittautui hyväksi ja varmaksi valinnaksi, mutta jälkikäteen harmitti muiden annoksia katsellessa, oi miksi en ollut  tänään rohkeampi.
Muutamia Winebridgen etusalin pöytiä. Ravintola on täynnä isoja ja pieniä viiniaiheisia yksityiskohtia, joita löytyy mm. seiniltä ja baaritiskiltä. (kuva winebridge.fi)
Winebridge tuntuu olevan Tampereen vilkkain ravintola viiniaiheisten tapahtumien ja tastingien osalta. Winebridgessä järjestetään jatkuvaan tahtiin erilaisia teemailtoja, viini- ja kokkikouluja, viinitastingeja sekä muita viiniaiheisia tapahtumia joko ravintolan etusalissa tai ravintolan takaosassa sijaitsevissa tunnelmallisissa kabineteissa. Tässä vain muutama Winebridgen menneistä iltamista: Winebridge goes Hungary – Unkarilainen viinipäivällinen, Argentiina viini-ilta, Viinitimon viinikurssit, Thaimaan Eri Maakunnat- Kokkikoulu, Slovakian viinien Master Class viinitasting. Katso ajankohtaiset tapahtumat [b][url=https://www.tableonline.fi/fi/tampere/winebridge/863#tapahtumat]täältä.[/url][/b] Vaikka ruoka muutaman kokemuksen perusteella on hyvää ellei erinomaista, ei se olisi ainakaan minulla syy mennä Winebridgeen. Tänne tullaan viinien ja niihin liittyvän osaamisen takia, jota ruoka sitten täydentää joko alati vaihtuvan a la carten tai sitten pienten suolaisten, kuten flammkuchenin, antipastolautasen tai vaikkapa aasialaisten tapasten muodossa. Itse asiassa yksi Winebridgessä vietetty ilta alkoi sillä, että seurueemme kesken ensin tyhjensimme useamman pullon viiniä ja vasta sitten pyysimme ruokalistaa nähtäväksi, jonka jälkeen tilasimme (arvasit oikein) lisää viiniä valitsemiemme ruokien seuraksi. Tätä on Winebridge parhaimmillaan, siis tietysti Viinitimon vetämien tastingien ja teemailtojen lisäksi! – Kimi / TableOnline [b][url=https://www.tableonline.fi/fi/tampere/winebridge/863]Varaa pöytä TableOnlinesta ravintolaan Winebridge[/url] Hallituskatu 14-16, Tampere[/b] [i] TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.[/i]