Tehdas

Näkemys ajankohtaisiin ja vähemmän ajankohtaisiin aiheisiin tehdastyöläisten perillisten yhteiskunnassa.

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on politiikka.

Länsimaisesta dekadenssista ja takapajuisesta Islamista  1

Suuri osa ihmisistä on itsekkäitä, väkivaltaisia tai vähintäänkin väkivaltaan kykeneviä eläimiä. Eivätkä kovin älykkäitä. Äly (siihen liittyvien “psykologisten ongelmien” kanssa) ei ollut etu teollistumisen aikaan tapahtuneessa västönkasvussa, joka oli suuri evolutiivinen tapahtuma. Vahvimmat selviytyivät ja selviytymismiljöönä on ollut tehdas. Siellä ei paljon älyä tarvinnut, mutta sai hyvinkin pidettyä hengissä jälkipolven.

Länsimaalainen yhteiskunta on vajonnut poliittiseen, taloudelliseen, kulttuurilliseen ja sosiaaliseen dekadenssiin. Se on raiskannut maan, ja orjuuttanut omat ja muut kansat. Se on oksettava tosiasia, ja hävettää olla osa sitä kulttuuria.

Islam taas on aika lailla tämän hetken jälkeenjäänein, väkivaltaisin ja rasistisin kulttuuri. Sen kulttuurissa ja valtioissa niin takapajuisella asialla kun uskonnollisella kirjoituksella voi olla poliittista ja lainopillista merkitystä. Puhumattakaan sosiaalisesta merkityksestä.

Näitä kahta hyvin erilaista kulttuuria yhdistää se, että molemmissa suurin osa ihmisistä on väkivaltaisia idiootteja tai väkivaltaisen idioottimaisuuden hiljaa hyväksyviä oman edun tavoittelijoita. Ja nyt sinisilmäisesti saattamme näitä molempia yhteisöjä yhteen ja ihmetellään että tulee ongelmia ja rikoksia. Näin suurta ja nopeaa muutosta ilmapiiriin ja molempien kulttuurien erilaisiin, hyvin runsaisiin varjopuoliin ei saada aikaan ilman konfliktia.

Eli yksinkertaistettuna sullotaan valmiiksi homehtuuneeseen mämmi-iltapalaan vieä mausteeksi kakkapökäle. Hmm...


Konflikti seuraa puolitehoista kompromissia  1

Kompromissi kuulostaa usein kaikkia osapuolia miellyttävimmältä vaihtoehdolta, mutta on myös monesti puolitehoinen ratkaisu. Ääripäät jäävät usein näiden kompromissien ulkopuolelle, muodostaen ideologisia kenttiä, joilla ei ole odotuksia tällaista politiikkaa kohtaan.

Poliittisessa toiminnassa, ja äänestäjinä nämä kentät ovat epäaktiivisia ja pessimistisiä. Ääripäiden ideologioihin suopeat osat väestöä eivät aktivoidu ennen kuin kompromissit epäonnistuvat, ja jokin kriisi koskettaa suurta osaa niistä.

Demokraattisen politiikan tarkoitus on kompromissien luominen, vallankumouksella taas on yleensä tarkoitus muuttaa nykyisien kompromissien lähtökohtia radikaalisti. Kun kompromisseilla ei saavuteta valtaosalle väestöä kelvollisia olosuhteita, politiikka alkaa näkyvästi ammentamaan vastakkainasettelusta, jota on joka tapauksessa aina.

Yksikään poliittinen kompromissi ei saavuta täysin pyyteetöntä ja yleismaailmallisesti hyväksyttävää tilaa. Mielenosoitukset, jatkuva agressiivinen “vuoropuhelu” ja ääripäiden vandalismi ovat merkkejä voimassa olevien kompromissien epäajankohtaisuudesta.

Millaisella ideologialla tai politiikalla voidaan saavuttaa tilanne jossa merkittävää riskiä väkivaltaiselle yhteenotolle ei ole? Missä laajuudessa tämä ideologia olisi toteutettava, jotta globaalisti tyydyttävä ratkaisu olisi toteutettavissa?