Matkustusvinkkejä

  • timonjutut

Tässä pieniä vinkkejä matkailuun. En ole erityinen "reissuhaka" mutta jotain pientä oppia on tarttunut vuosien varrella muistivihkoon.

Hanki pieni reppu/kassi

Moni kokemattomampi matkailija yliarvioi pahasti tarvitsemansa tavaran määrän ja päätyy hankkimaan ihan liian suuren repun matkatavaroilleen. Kun tätä tilaa sitten on niin pakatessa iskee houkutus käyttää se mahdollisimman hyvin hyödyksi - ja sitten reissussa onkin ihan liikaa roinaa joka tekee liikkumisesta vaivalloista.

Varaa useampi maksuväline mukaan

Etenkin ulkomailla matkatessa on hyvä olla useampi maksuväline käytettävissä. Jos yksi (esim. luottokortti) hukkuu, niin ei joudu aivan mahdottomaan pulaan. Viime vuosina yleistyneet mobiilimaksuvälineet ovat hyvä väline, mutta näissäkin on eroja. Esim. Apple Pay tuntuu olevan kovassa käytössä Saksassa, mutta Suomessa pärjää paremmin MobilePaylla tai vaikkapa kotimaisella Siru Mobilella.

Jos jotain pitää pakata liikaa niin sukkia

Sukat mahtuvat pieneen tilaan ja ovat yllättävän monikäyttöisiä mm. pienten esineiden suojaamiseen ja siivoamiseen. Varasukat voi olla mitä vaan mitä kaapin perukoilta löytyy, mutta pääasialliset "kävelypäivien" sukat kannattaa olla laadukasta materiaalia - esimerkiksi Varustelekan merinovillaiset.

Kirjoitettaessa soi Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.