Huh, miten "halpa" yrityslaina – kokemuksia yrittäjän arjesta!

  • Erkki-Eno

Niinhän siinä sitten kävi, että hommat verstaalla ehtivät edetä vain parisen viikkoa, kunnes Saksasta isolla rahalla vuonna 2002 tilattu sähköhiomakone sanoi sopimuksensa irti.

Voihan peijoona sentään!

Ripeä vilkaisu firman pankkitilille ei suuria riemunkiljahduksia herättänyt, joten Fiatin nokka kääntyi nopeasti kohti paikallisen pankin konttoria. Konsulttifirmaa pyörittävällä yrittäjätoverilla oli hyviä kokemuksia yrityslainan hakemisesta ja hän olikin saanut halpaa yrityslainaa ilman vakuuksia vain muutama viikko sitten.

Tarkoituksenani oli peesata kaveria ja hakea viiden tonnin edestä edullista lainaa yritykselle. Tuleepahan samalla uusittua hiomakoneen lisäksi veistoraudat ja muutkin härpäkkeet.

Vaan kuinkas kävikään. Itselle ei herunut kuin lämmintä kättä ja syistä ei ottanut hullukaan tolkkua. Luottotiedoissa oli pientä häikkää kymmenen vuotta sitten, mutta velat on kyllä maksettu viimeistä penniä myöten.

Konttorin mies mutisi partaansa ja kehotti hakemaan yrityslainan sijasta starttirahaa. Eipä tainnut tietää, että sitä ei aloitettuun yritystoimintaan saa. Firma on ollut rekisterissä jo kuukausia.

Ei muuta kuin nokka kohti kotia.

Ei sujunut rahoitusreissu pankkiin niinkuin Strömsössä.
Ei sujunut rahoitusreissu pankkiin niinkuin Strömsössä.

Katse kääntyi nettiin ja vakuudettomiin yrityslainoihin. Kauppalehdestä luin jokunen viikko takaperin, että halpaa yrityslainaa ei verkosta järjesty ja kyllä omat kokemukset siihen myös ensi alkuun viittasivat. Ilman vakuuksia kun haetaan niin kyllä se hinnoissa näkyy.

Hakemiseen ei onneksi hirveästi minuutteja tuhraantunut. Hakemukset sai kuhunkin paikkaan sisään muutamassa minuutissa ja toiminimiyrittäjä kun olen, niin toki erilaisia sähköisiä liitteitä piti toimittaa hieman tarkemmin kuin osakeyhtiöillä, joiden tiedot ovat poimittavissa helposti julkisista asiakastietorekistereistä.

Yrityslainaa netistä järjestyi lopulta helpommin kuin pankista, mutta pakko sanoa että melkoisia korkopommeja oli joukossa. Viiden tonnin lainasta kuluja pahimmillaan yli pari tonnia vuodessa.

Voi turkasen tuhat pippuria sentään!

Muutama inhimillisellä lainalla varustettu toimija oli kuitenkin joukossa, ja lopulta yrityslaina järjestyi kohtalaisen järkevällä hinnalla kolmen kuukauden laina-ajalle. Eiväthän nämä toki mitään halpoja pankkilainoja ole mutta ainakin rahat sai tilille heti ja pääsin heti laittamaan tilaukseen uudet vekottimet. Enää ei lähdetty Saksaan, vaan nykyään halvimmat vempaimet sorvaukseen löytyvät Aasiasta.

Tässä ilmainen neuvoni: jos etsit halpaa yrityslainaa verkosta, pyydä aina tarjoukset mahdollisimman monesta eri paikasta. Ja onhan näitä muitakin muistettavia vinkkejä lainan hakijalle.

No mistä minulle sitten edullinen yrityslaina järjestyi? Sillä ei ole väliä, eihän tämä mikään mainospalsta sentään ole! Pointti oli se, että muistahan kilpailuttaa lainat, otit niitä sitten mihin tahansa tarkoitukseen.

Erilaisia yritysten laina- ja rahoitusvaihtoehtoja on esitelty erittäin kattavasti muun muassa tässä yrityksen rahoitusoppaassa. Kuten huomaat, niin vastikkeettomia tukiakin on Suomessa tarjolla yllättävän paljon kunhan tietää mistä etsiä.

Mutta nyt pitää jo rientää, eläkeläisten bridge-ilta on alkamassa kansalaistalolla. Kiitos ja näkemiin!

Jos sinulla on kokemuksia yrityslainoista tai olet saanut jostain halpaa yrityslainaa ilman vakuuksia, jätä toki vinkkisi alle. Tiedänpähän sitten jatkossa vieläkin paremmin, mistä yrityslaina kannattaa ottaa!

Ilmainen vinkki: muistahan aina kilpailuttaa!

Kirjoitettaessa soi Junnu Vainio - Pankinjohtajan vapaailta

Tämä blogikirjoitus ei ole kommentoitavissa.