Woke Up Like This

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2016.

Luonnonkosmetiikka-ala kasvaa: markkinoiden uskotaan tuplaantuvan  1

Kuva: Anna _ok / Fotolia
Kuva: Anna _ok / Fotolia

Luonnonkosmetiikan suosio on kasvanut viime aikoina huimasti, eikä ihme. Kemikaaleihin, lisäaineisiin ja syntettiisiin ainesosiin kyllästyneet ihmiset kaipaavat lähemmäksi luontoa ja luonnollisuutta kaikessa kulutuksessa: ruoassa, käyttötavaroissa, asumisessa ja tietenkin myös kosmetiikassa.

Pro Luonnonkosmetiikka ry on luonnonkosmetiikan yhdistys, joka täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Sen perusti neljä luonnonkosmetiikan maahantuojaa, jotka halusivat lisätä tietoisuutta ja tunnettuutta. Nykyisin Pro luonnonkosmetiikka ry:n jäsenet edustavat jo yli viittäkymmentä Suomessa myytävää tuotesarjaa.

Luonnonkosmetiikka-ala on siis kasvanut huimasti Suomessa viime vuosien aikana. Pro Luonnonkosmetiikka ry:n tiedotteessa kerrotaan, että luonnontuotteiden markkinointi- ja tietopalveluyritys Organic Monitor arvioi luonnonkosmetikkamarkkinan tuplaantuvan vuoteen 2021 mennessä: vuoden 2014 14 miljoonasta eurosta ja 29 miljoonaan euroon.

Syynä on luonnonkosmetiikan suosion kasvu. Siinä, missä luonnonmukaisia tuotteita sai ennen metsästää hampuntuoksuisista erikoisliikkeistä, on valikoima nykyisin jo markettien hyllyillä melko kattava.

"Luonnonkosmetiikan viherpiiperrysmaineesta on 2010-luvulla päästy eroon. Luonnonkosmetiikka kuuluu nykyään kaikille ja on valtavirtaa. Markkinoilla on myös laaja valikoima tuotteita, joista jokainen löytää varmasti tarvitsemansa", kertoo Pro luonnonkosmetiikka ry:n puheenjohtaja Ann-Mari Patshijew.

Luonnonkosmetiikka siis on täällä pysyäkseen - ja hyvä niin. Tykkäämme!


Mikä ihmeen microblading?  1

Kuva: patrisyu / Fotolia
Kuva: patrisyu / Fotolia

Instagram tuntuu olevan yhtäkkiä tulvillaan kuvia tuuheista, skarpeista kulmakarvoista. Kuvia, joihin on liitetty hashtag microblading. Microblading on hoitolatekniikka, jolla kulmakarvojen tyhjät kohdat voidaan täyttää - tai koko kulmat voidaan tuuheuttaa - niin, etteivät kulmat näytä piirretyiltä.

Ilmiö ei sinänsä ole uusi (kulmia on piirretty jo iät ja ajat), mutta microbladingissa joka ikinen karva piirretään yksitellen niin, että tekniikka muistuttaa meikkaamisen sijasta jopa kirjontaa tai taidetta.

Trendikkäästä nimestä huolimatta kyse on "yksinkertaisesti" kestopigmentoinnista. Huolellisen neulatekniikan avulla se tehdään niin tarkasti, että pigmentit todella muistuttavat oikeita karvoja, ja lopputulos on uskomattoman luonnollinen.

Karvat "tatuoidaan" ihoon käytännössä melko samalla tavalla kuin tavallisetkin tatuoinnit. Neulat ovat ohuempia ja sekä jälki että kipu siten hellävaraisempaa. Usein kulmakarvojen alue myös turrutetaan hoitolassa niin, ettei kivusta juuri joudu kärsimään. Kun kulmat ovat valmiit, niitä voi hieroa mielin määrin, pestä kasvojaan ja käydä uimassa ilman, että ne sotkeentuvat tai haihtuvat. Ajan myötä ne haalistuvat kyllä.

Yksitellen piirrettävät kulmakarvat vievät aikaa, varsinkin jos aluetta on paljon. Lopputulos on kuitenkin semipysyvä: uudet kulmat pysyvät ainakin vuoden, toisinaan jopa kolme vuotta. Pidempään ne pysyvät, jos niitä käy hoitolassa parantelemassa silloin tällöin. Kerta vuoteen pitäisi riittää.

Mitä täydelliset kulmat sitten maksavat? Hinta riippuu luonnollisesti hoitolasta ja tehtävän työn määrästä. Microbladingista saa yleensä maksaa muutama sata euroa - mutta kenties lopputulos on sen arvoinen.


Suosikkituote: Argan Care Organic Oil  1

Kosmetiikka on usein kallista, ja siksi monikäyttöiset tuotteet tulevat tarpeen. Sellaisia ovat öljyt, jotka käyvät hiusten ja kynsien hoitoon, ja sekä meikin poistoon että ihon kosteutukseen - niin kasvoille kuin vartalollekin. Yhden tuotteen monipuolisuus on myös matkustavalle mieleen, kun purnukoita ja tuubeja ei tarvitse pakata kilokaupalla.

Hajusteettomista hiustuotteistaan tunnetun suomalaisen Simin Argan Care- sarja on kehitetty pohjoismaisten hiusten rikastusta ja ravitsemista varten. Sarja uudistettiin tänä syksynä ja se on saanut tyylikkään, ylellisen ilmeen. Sarjan Organic Oil -öljy sisältää viittä arvokasta öljyä: argan-, chia-, macadamia-, monoi- ja kvinoa-siemenöljyt uudistavat ja kosteuttavat hiusta, ja ravitsevat myös ihoa. Ne sisältävät A-, E- ja B-vitamiineja, rasvahappoja ja antioksidantteja.

Öljyt kosteuttavat, pehmentävät ja ravitsevat sekä hiusta että ihoa. Öljyä kannattaa hieroa aamuin illoin muutama tippa iholle (samalla voi tehdä itselleen pienen kasvohieronnan) tai levittää vaikkapa naamioksi kuiviin, käsiteltyihin hiuksiin. Älä anna naamion vaikuttaa ensimmäisellä kerralla liian pitkään, vaan pidennä vaikutusaikaa vähitellen ja testaa, miten öljy toimii omissa hiuksissasi. Jos iho tuntuu öljyn levittämisen jälkeen liian öljyiseltä, painele liika rasva kasvopaperiin ja käytä öljyä seuraavalla kerralla vähemmän.

Argan Care Organic Oilissa on luksuksen tuntua pakkausta myöten. Musta, kullalla koristeltu pakkaus on kalliin näköinen ja tuntuinen, ja öljyn pipettiotin tuntuu sekin arvokkaalta - kallisarvoisella öljyllä kun ei kannata kuitenkaan läträtä. Öljy tuntuu iholla kosteuttavalta ja ravitsevalta - sekä etenkin riittoisalta: pari tippaakin riittää. Hiuksiin sillä saa upeaa kiiltoa ja kosteutta, ja hiukset saavat elinvoimaa ja pehmeyttä. Suosittelemme!

Argan Care Organic Oil, noin 50 € / 30ml.