Woke Up Like This

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2016.

Luonnonkosmetiikan luksusbrändeille oma kauppa Helsinkiin  1

Kuva: Anna_ok/Fotolia
Kuva: Anna_ok/Fotolia

Ilouutisia luonnonkosmetiikan ja luksuksen ystäville! Monelle tuttu luksus-luonnonkosmetiikan verkkokauppa naturelle.fi on avannut syyskuussa myös oman kivijalkamyymälän Helsingin keskustaan.

Bulevardilla sijaitseva suloinen myymälä on avoinna maanantaista lauantaihin, ja sen hyllyiltä löytyy verkkokaupasta tutuksi tulleita tuotteita. Asiantunteva henkilökunta opastaa ihanien, toimiviksi todettujen luonnollisten luksustuotteiden maailmaan mielellään.

Naturelle, Bulevardi 24. Avoinna ma-pe 10-19, la 10-16.


Lumene pesi kasvonsa - tyylikkäästi  1

Lumenen uudelleenlanseerausta on juhlittu tässä kuussa New Yorkissa asti. Kotimainen, ikoninen kosmetiikkamerkki on pannut kaiken uusiksi ilmettä, tuotteita ja mottoa myöten. Uudet tuotteet ovat raikkaita, kauniita ja pohjoismaisen tyylikkäitä. (Ja niin uusia, ettemme ole vielä ehtineet testata, mutta teho lienee taattua Lumene-laatua.)

Uuden Lumenen kasvo on Mallikoulu-ohjelman yli kymmenen vuotta sitten voittanut ja sittemmin valtavan hyvin maailmalla menestynyt huippumalli Suvi Riggs. Lumenen pohjoismainen kauneuslähettiläs on puolestaan yli 17 vuotta kosmetiikka-alalla työskennellyt Mariela Sarkima.

Uusi Lumene korostaa suomalaisuutta, aitoutta ja luonnollisuutta. Tuotteissa käytetään vielä aiempaa enemmän pohjoisia raaka-aineita: puolukkaa, lakkaa, mustikkaa ja puhdasta lähdevettä suoraan Lapista. Lumenen uusi voimalause on "beauty born of light", joka omalta osaltaan kertoo myös uudelleenlanseeratun merkin luonnollisuusperiaatteista.

Ensin myyntiin tulevat Valo- ja Lähde-nimiset sarjat. Valo-sarja sisältää ihoa kosteuttavia ja kirkastavia tuotteita: voiteita, suihkeita ja kauneustippoja. Lähde-sarjan tuotteet keskittyvät nimensä mukaisesti kosteuteen: kosteuttavia voiteita, naamioita ja vesiä. Onnea uusi Lumene!


Kamppiin on avattu uusi luonnontuotteiden hyvinvointimyymälä TwistBe

Lapinlahdenkadulle on avattu ihastuttava hyvinvointimyymälä, jonka tuotevalikoima on niin laaja, että sitä on hankala määritellä.

Kaikki alkoi TwistBe-nettikaupan perustamisesta, kun luonnonkosmetiikasta ja kemikaalittomasta puhtaudesta innostuneet ystävykset Veera, Kati ja Susanna halusivat perustaa saitin, josta heidän omia suosikkituotteitaan saisi ostaa mistä tahansa päin maailmaa. Pelkästä myynnistä ei kuitenkaan ollut kysymys: naiset myös opiskelivat kosmetiikan valmistusta sekä ainesosia ja niiden vaikutuksia, ja vierailivat valmistajien toimistoilla ja tehtailla. Vain tiukoista puhtaus- ja valmistuskriteereistä läpi päässeet tuotteet otetaan myyntiin, ja naiset testaavat jokaisen tuotteen itse. Tuotteiden pitää olla paitsi kriteerien mukaisia, myös oikeasti toimivia. Ja mikä parasta: näin myyjätkin tietävät tuotteista oikeasti kaiken.

Pian verkkokaupassa myytäville tuotteille perustettiin showroom, joka kehittyi ajan saatossa kaupaksi. Se avattiin Kamppiin Lapinlahdenkadulle elokuussa. Valikoima sisältää meikki- ja ihonpuhdistustuotteiden lisäksi myös esimerkiksi ruokatuotteita ja aineita kodin puhtaanapitoon. Lisäksi myynnissä on ravitsemusasiantuntijan kanssa yhteistyössä luotuja take away -salaatteja ja vihermehuja.

Nimi TwistBe tulee englannin kielen sanoista the way it's supposed to be, vapaasti suomennettuna niin kuin pitäisi. Ilman hössötystä, ilman valheita, ilman viherpesua - pelkkää luonnollisuutta. TwistBe tekee myös yhteistyötä erilaisten ekologisten ja eettisten palveluntarjoajien kanssa, joten luvassa on myös kampaamopalveluja, hierontaa ja ravitsemusneuvoja.

TwistBe, Lapinlahdenkatu 7, Helsinki. Avoinna ti-to klo 10.30-18 ja pe 10.30-15.


Testissä: Sosar  1

Virolaisen Sosarin luonnonkosmetiikkatuotteet lanseerattiin hiljattain Suomessa. Sosar on kolmen naisen yritys, ja se sisältää virolaisesta luonnosta, puhtaista raaka-aineista valmistettuja hunaja-, muta- ja turvepohjaisia naamioita, saippuoita ja voiteita. Testasimme kourallisen tuotteita.

Turvenaamio on ihastuttavan musta.
Turvenaamio on ihastuttavan musta.

Naamiot
Varoitus: kun mutanaamiopurkin avaa, sieltä tulvahtaa tuoksu, joka muistuttaa parhaimmillaankin mätiä kananmunia. Pakkauksessa on mukana varoituslappu, mutta tuoksu yllättää silti voimakkuudellaan. Se kuitenkin häviää, kun purkin sisältöä sekoittaa, eikä itse naamio tuoksu juuri miltään. Sinisenharmaata massaa tuntuu ylelliseltä levittä kasvoille. Naamion tulee antaa olla 5-10 minuuttia, eikä se saa kuivua. Turvenaamio on ihastuttavan musta, ja koostumukseltaan yhtä ylellinen kuin mutasisarensa, ja sitä käytetään samalla tapaa. Paksu, kiinteä massa on helppo levittää kasvoille ja sillä on mahtavaa läträtä. Paksun massan pois peseminen on haastavaa, mikäli haluaa kylpyhuoneen säilyvän puhtaana. Suosittelemme naamioiden pesua suihkun yhteydessä.

Mutanaamiosta on oma versio myös miehille.
Mutanaamiosta on oma versio myös miehille.

Turvesaippua
Tummanruskea turvesaippua vaahtoaa miellyttävästi ja toimii kuten saippuan kuuluukin. Vieno, mäntysuopainen tuoksu on aluksi miellyttävä, mutta sen alta paljastuu pian multainen, jopa hieman kalainen haju. Tämä on tosin vain ensimmäisillä pesukerroilla, sen jälkeen tuoksu on puhtaasti miellyttävä.

Aftershave
Sosarin partaveden minttutuoksu ei ole valitettavasti mieskokelaan mieleen, mutta tuote tuntuu kokeillessa kuulemma miellyttävältä ja raikkaalta. Mintun tuoksuinen partavesi sopisi neutraalin tuoksunsa vuoksi vaikka naisenkin käyttöön. Tuoksu on hento, mutta hiukan hammastahnainen.

Huulivoide
Hunajaisessa huulivoiteessa on raikas katajan tuoksu. Voide on kevyt levittää ja huulilla kosteuttavan tuntuinen, ja pikku purnukka on uskomattoman riittoisa. Huulivoidetta tekee mieli levittää huulien lisäksi myös kynsinauhoille ja kuiviin kyynerpäihin - ja miksei voisi? Sosarin sivuilla kerrotaan, että se sopii hyvin hoitovoiteeksi kuivalle ja vahingoittuneelle iholle.

Sosarin tuotteiden raaka-aineet saadaan virolaisesta luonnosta.
Sosarin tuotteiden raaka-aineet saadaan virolaisesta luonnosta.

Sosarin tuotteita saa muun muassa Ruohonjuuri-myymälöistä sekä luonnonkosmetiikan verkkokaupoista. Kaikki jälleenmyyjät Sosarin sivuilla.


Suomalainen Pihqa-voide: vaihtoehto Eight Hour Creamille?  1

Suomalaisesta metsästä kerätystä kuusenpihkasta valmistetusta voiteesta lupaillaan suuria. Se on tarkoitettu ihon pienille vaurioille - ihottumille, pienille haavoille, hyönteisen pistoille tai halkeilevalle iholle. Kun kuuseen tulee haava, sen oma pihka hoitaa sen. Samaan perustuu myös Pihqa-voide.

Elizabeth Arden kehitti legendaarisen Eight Hour Creamin 1930-luvulla, ja käytti sitä silloin täysiveristen hevostensa ihovaurioiden hoitoon. Pihqa-reseptin isä Jukka Haaranen oppi pihkavoiteen keittämisen isoisältään jo lapsena, ja kokeili Elizabeth Ardenin tavoin muutama vuosi sitten sen tehoa omien ravihevostensa hoidossa. Voide näytti tehonsa, ja sitä alettiin tuottaa kuluttajien käyttöön.

Voide muistuttaa hunajaa paitsi väriltään ja koostumukseltaan, myös tuoksultaan. Makeassa pihkaisessa tuoksussa tuntuu metsä. Hunajaisesta olemuksestaan huolimatta voide ei ole tahmeaa, päinvastoin, se levittyy jopa öljymäisesti iholle ja tuntuu miellyttävältä. Sormiin siitä saattaa jäädä tahmea olo, joten suosittelemme käsien pesua. Voide pehmentää ja kosteuttaa tehokkaasti halkeilevat kynsinauhat sekä rauhoittaa paranevia asfaltti-ihottumia. Myöhäisen syksyn hyttyspuremat saavat myös Pihqa-voiteesta avun.

Voide tuntuu tehokkaalta ja jopa hieman liikuttavalta, sillä pihkan käyttö on vanhaa suomalaista kansanperinnettä. Pihkainen, metsäinen tuoksu vie käyttäjän suomalaisiin metsätunnelmiin ja herättää ylpeyden kotimaista luontoa kohtaan.

Pihqa-voide sisältää valkovaseliinia ja kuusenpihkaa (10 %). Pihka kerätään käsityönä suomalaisista metsistä, ja voiteet valmistetaan Tuusulassa. Tuote ei sisällä alkoholia tai hajusteita. Jälleenmyynti apteekeissa, Prismoissa ja sekatavarakaupoissa syys-lokakuun vaihteesta alkaen.