20-vuotista uraansa juhliva Elastinen muistaa, miten outoa oli aloittaa tyhjästä räppäämään Suomeksi

Uudella Supervoimii-biisillä Elastinen laulaa rakkaalleen, mutta hiphop-tausta kulkee mukana kaikessa tekemisessä.

Kimmo Laiho on koko kansan Elastinen. Tuttu Vain elämää -ohjelmasta, X-Factorista, Voice of Finlandista ja tulevana syksynä Idolsista. Viime vuonna hän kiersi maata Cheekin kanssa Profeetat-kiertueella ja juuri ilmestyneellä Supervoimii-biisillä hän laulaa romanttiset säkeet vaimolleen, joka hoitaa perheen esikoista kotona.

Koko kansan Ela haluaa kuitenkin, että ihmiset tietävät hänen lähtökohtansa. Kun ura alkoi 20 vuotta sitten yhdessä Iso H:n kanssa, suomenkielistä räppiä ei käytännössä ollut olemassa muutaman varhaisen pioneerin sekä 1990-luvun alun huumoriräppitraumojen lisäksi.

Alkuperäinen hiphop koostuu neljästä elementistä: räpistä, DJ:stä/tuottajasta, breakdancesta ja graffititista. Kaksi ensimmäistä kulkee mukana omista biiteistään pitkälti vastaavan Elastisen artistiuralla, kaksi jälkimmäistä kuuluvat edelleen hänen kiinnostuksen kohteisiin.

“Se oli statement, että menin suoraan linnan juhlista seuraavana päivänä breikin SM-skaboihin. Tulee breikattua tosi harvoin, mutta sen verran, että footwork pysyy jiirissä”, Elastinen kertoo.

Kuva: Viivi Huuska

“Mulle on tosi tärkeätä, että mun tausta tunnetaan. Niille, jotka on vaan avannut kanavan ja nähnyt Voicea tai Vain Elämää, voi olla vaikea snaijaa, kuka siellä on ja mistä se tulee.”

Hymypojaksi usein kutsuttu Elastinen on omien sanojensakin mukaan edustanut aina “positiivista napaa” eli räpännyt hyvistä jutuista ja välittänyt positiivista asennetta. Ehkä siksi menestys ei ole vienyt tekemisestä aitoutta, vaikka kaveri onkin kasvanut räppäämisestä räppäämisestä isompiin aiheisiin, kuten rakkauteen.

Tsekkaa videolta, mitä Elastinen ajattelee perheen myötä muuttuneesta elämäntyylistään, miten hän elää ja hengittää hiphopia muutenkin kuin artistina sekä millaista oli alkaa räppäämään aikoinaan Suomeksi, kun lähes kukaan muu ei sitä vielä tehnyt.

3 kommenttia

Finnish-hiphous

18.6.2018 00:16

Millä tavalla vaikkapa biisi "Raptori - armeija" vuodelta 1990 on huumoriräppiä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Yorma

14.7.2018 00:09

Koska raptori on huumoribändi

Los Jormas

15.7.2018 16:44

Koska Raptori on huumoriräppibändi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi