It-girls

Tytöt, joille ovet ovat aina auki

It-girlit eivät jonota. Illan vaatteisiin, kampaukseen ja meikkiin on kulunut 300 euroa.
It-girlit eivät jonota. Illan vaatteisiin, kampaukseen ja meikkiin on kulunut 300 euroa.

He ovat rikkaiden perheiden tyttöjä, jotka pukeutuvat rahaan. Ravintolajonoja he ovat nähneet vain ohittaessaan niitä. Heidät näkee vip-tiloissa juomassa samppanjaa. Jep, tiedätte tyypin, mutta tiedättekö, mitä he ajattelevat?

Hanna Kristiina Amy, 22, on pukeutunut linjakkaaseen pikkumustaan, Diorin vaaleanpunaiseen laukkuun ja korkokenkiin. On lauantai-ilta Kaivohuoneella, kutsussa suositeltiin cocktail-dressiä. Hannalta ei kysytä kutsua kesänavajaisiin. 20 vuotta ovella töitä tehnyt Marko tietää hänet, kuten ravintolapäällikkö Janne Grönqvistkin. Se ei tarkoita, ettei Hannalla olisi vip-korttia, vaan hän kuuluu niihin nuoriin kauniisiin naisiin, joiden sitä vain ei tarvitse näyttää.

“On muitakin vastaavia vippejä, menestyneitä tai rahansa perineitä”, linjaa Grönqvist.

Mutta kortti on syytä olla mukana, ainakin varmuudeksi.

“En moiti korttisysteemiä, vaikka Helsingissä toimiikin naamavippi. Jotkut heittävät pokelle kerralla ison summan, toiset menevät sisään ulkonäöllä. Hankin kortin, jos vaikka haluaa joskus varata seurueelle pöydän.”

Yökerhossa Hanna tuntee lähes jokaisen. Hymyä, tervehdyksiä, poskisuudelmien vaihtamista.

“Käyn täällä ainakin kerran viikossa tapaamassa tuttuja. Vanhemmat ja veli menivät täällä naimisiin, nice atmosphere. Yläkerran vip-tila oli paras paikka hengailla ennen kuin se lopetettiin.”

Aidolla vip-girlillä – it:llä – tunnettuus ei kiteydy vain uran laatuun tai sen olemassaoloon, vaan myös tyylikkääseen persoonaan ja esilläolon määrään. Ensimmäinen it-girl, Clara Bow, esiintyi vuonna 1927 Hollywoodin mykkäfilmissä It tavarasta seonneena blondina hempukkana. Okei, esimerkkejä hieman lähempää: miettikää Paris Hiltonia, Nicole Richietä ja Olsenin kaksosia. Kate Bosworthia, Sienna Milleriä ja Lindsey Lohania. Siinä 2000-luvun it-girlejä, jotka ovat tunnettuja siitä miten, missä ja kenen kanssa juhlivat.

Suomessa tällaiset tytöt tunnistaa Grönqvistin mukaan siitä mitä he tilaavat (samppanjaa, klisee). Hannan mukaan vasta samppanjapullojen määrä pöydässä ilmiantaa it-girlin. Portsari Markolle tärkeää on käsilaukku: näissä porukoissa kannellaan perus-Gucceja, Dioreita ja Pradoja.

“Paljon juhlivia naisia kritisoidaan usein, luullaan ettei ne tee mitään muuta. Kyllä minä teen; luen paljon, teen töitä”, Hannan hyvä ystävä Lisa puhkuu.

Tämäniltaiseen tapaan elää kuuluu caipiroskaa, valkkaria ja vodkaa Batterylla. Eilen oli real good party Luxissa.

“Helsingissä on nykyään satoja alle 25-vuotiaita tyylikkäitä, varakkaita naisia. Tietoisuus on lisääntynyt, kukaan ei enää kysy, mikä on Gucci. Vaurastumisen näyttäminen ei ole rahvaanomaista. Reality-sarjat esittävät nuoria rikkaita, Louis Vuittonin myymälä tuli Helsinkiin”, Den Kungliga Klubbenin Niko Hallamäki luettelee.

Mediatutkija, filosofian tohtori Veijo Hietala toteaa, että ilmiö on vanha – tuttu televisiosta.

“Jo Dynastiassa ja Dallasissa oli glamour-elämää, josta unelmoida. Nykyään nuorille naisille suunnatuissa ohjelmissa huomioidaan naisten aktiivisuus ja kulutuskyky mainostamalla luksuskosmetiikkaa katsojalle.”

Eikä naisten kuluttaminen ole enää paheellista.

“Samppanjan myynti kasvaa koko ajan, pullon hinta on 100–200 e, joten siitä voi miettiä mitä luksusillan hinnaksi tulee”, Meccan ravintolapäällikkö Juha Räsänen kertoo

Kyse on kokonaisvaltaisuudesta.

“Itse ilta klubilla vie parisataa, mutta ei siinä kaikki: kasvohoito, kampaus, vaatteet. Rahaa menee helposti 500 euroa. Jos Helsingissä näin kuluttavia naisia on 100–200, Tampereella puolet siitä.” Ilves Bar & Nightin Toni Pitkänen väittää.

Mikä ihana ilta

Jokke tarjoaa (tietenkin)  Hannalle palavan synttäridrinkin.
Jokke tarjoaa (tietenkin) Hannalle palavan synttäridrinkin.

Kaivohuoneen Marko päästää tänään yökerhoon noin 2 000 juhlijaa. Kolme kymmenestä naisesta on it-girlejä.

“Suomessa heitä on yhteensä noin 200–400, suurin osa Helsingissä. Turussa tällaisia naisia on muutama kymmenen. Esimerkiksi Cristalia, joka maksaa 805 euroa pullo, on myyty kolmelle asiakkaallemme tänä vuonna”, Turun Onnelan ravintolapäällikkö Pietari Viitanen toteaa.

Ero Kaivohuoneen asiakasluokkien välillä on selvä: pahimmalla perusbitchillä on punainen bikinimäinen asuste, tekoripset ja sinistä luomiväriä. Hannan ystävillä on nude-sävyn meikki ja vaalea kotelomekko, tunika, farkut.

Kaveriporukan pojat pelaavat golfia Sarfvikissa ja Pickalassa, pukeutuvat mustaan pikkutakkiin ja kirkkaanväriseen tai perusvalkoiseen kauluspaitaan. Ylin nappi auki, ei solmiota. Eikä olutta, vaan vielä yhdet vodkabatteryt.

Ja haetaan vielä muutama kaveri jonon ohi sisälle. Natalie,23, käy aina täällä. Poikaystävä antoi vip-avaimen lahjaksi, koska Natalie viihtyy siellä missä ihmiset tanssivat ja pitävät hauskaa. Välillä käydään myös Bläkissä, se on ihan ok, vaikkei sovi kunnon biletykseen.

“Aika pieni lounge, sellainen hengailupaikka. Ei tanssifiilikseen, ehkä enemmänkin sellaisille bisnesmiehille, jotka haluavat istua ja hengata”, Hanna toteaa.

Luxin alkuaikojen pukeutumisvaatimukset saavat kehuja. Pukukoodi saisi suomalaiset laittautumaan iltaa varten.

“Olin bileissä, kun Paris oli Suomessa. Jos täällä sanoo jotain Parisiksi, sen voi ottaa loukkaavassa mielessä. Silleen, että olisi turha. Suomessa ei vastaavaa bilekulttuuria vielä ole.”

Kesät Kaivolla, talvet Luxissa, jatkot Hannalla kuulostaa peruskuviolta. Mecca on myös hyvä, lähes loistava tunnelmansa ja ilmapiirinsä vuoksi. Baarissa ollaan yleensä pilkkuun niin kuin tänäänkin. Meno on tyyntä: kukaan ei ole liian humalassa, ei tanssita. Seurustellaan lasit kädessä.

Illan esiintyjä XL5 aloittaa sisällä. Hannaa ja Lisaa ei kiinnosta tämä täysin tuntematon yhtye, sillä eiväthän tytöt voi tietää, että XL5 oli 90-luvun Backstreet Boys Suomessa.

“Kaivolla on aina kaikkia ihme livebändejä”, Lisa tietää.

Miten upea päivä

Kate, Sabrine ja Hanna  Royal Loungessa.
Kate, Sabrine ja Hanna Royal Loungessa.

Entä millaista on tasokas arki?

“Tyypillinen piirre on palveluiden myynnin lisääntyminen: kylpylälomia ja matkoja. Luksustuotteiden myynti voi toimia käänteisesti verrattuna esimerkiksi elintarvikkeisiin. Kun hinta nousee, kysyntä voi lisääntyä”, markkinoinnin professori Jaakko Aspara Helsingin kauppakorkeakoulusta kuvaa.

Aivan, Hannan elämää on perheen asunto Espanjassa ja kuusi jouluaattoa Hua Hinissä. Valkoinen Range Rover, Dogo argentino -koira ja hiljattain uusittu 100 neliön asunto Kaivopuistossa.

“Kämpässä oli kaksi makuuhuonetta, joista toinen oli niin pieni, ettei edes sänkyni mahtunut sinne. Nyt mulla on yksi iso makuuhuone ja iso kylpyhuone. Se voi toki vaikeuttaa asunnon mahdollista myyntiä. Sisustuksessa tykkään yhtenäisyydestä, studio-hengestä. Hieman dramatiikkaa, väreinä kiiltovalkoinen ja graafinen harmaa.”

Asunto kertoo Niko Hallamäelle paljon.

“Osa tietää, ettei ole nyt varaa ostaa asuntoa, asuu vuokralla ja käyttää rahansa ulkonäköön. Oikeille it-girleille annetaan perheen nelosasunto ilmaiseksi, joka tarkoittaa jo 500–1 000 e lisää bilerahaa kuukaudessa.”

Ruotsissa perijäsukupolvi, joka jo syntyessään tiesi olevansa rikas, eli 30-luvulla.

“Helsingissä ilmiö on nähtävissä nyt. Lapsilla on voinut syntyessään olla Nokian osakkeita 10 000 eurolla, ja nyt niiden arvo on sata tonnia.”

Hanna on arkipäivänä Teatterin terassilla pukeutuneena perusideologiansa mukaan yhdistellen halpaa ja kallista: Gina Tricotin toppi, mustat perusshortsit, Ralph Laurenin jakku ja Guccilta yhteensopivat kengät ja laukku.

“Suomessa merkki maksaa: Nykistä saa Louis Vuittonin 600 eurolla, sama laukku on täällä parikin tonnia.”

Okei, kartoitetaan Helsingin muut palvelut. Anni, 25, Guessilta auttaa. Aloitetaan ravintoloista.

“Yksi kokki vei syömään Demoon, se oli täydellinen makukokonaisuus.”

Sushifanaatikko Hanna tykkää Raku Yasta, italialaistyylisistä Gastonesta ja Sassosta. Anni muistuttaa Rodolfosta. Treenauksessa on nyt pinnalla salitreenin lisäksi tehokas mutta rankka kahvakuulaharjoittelu. Hanna puhuu golfin puolesta.

“Vihasin lajia pienenä, isä pakotti mukaan. Pelasin viisi reikää kerrallaan ja menin sitten leikkimään barbeilla uima-altaalle. Nykyään tykkään golfin sosiaalisuudesta.”

Parishiltoneitako? Ei. Eräs 24-vuotias it-girl nauraa.

“Ei Suomessa mitään rikkaita ihmisiä edes ole. Kun menee Ruotsiin, niin maamme rikkaat ovat köyhiä.”

Ja sitä paitsi näillä naisilla on arki. Anni on vetänyt ryhmäliikuntatunteja ennen Guessia. Hanna tekee kesän töitä graafisella alalla, se on onneksi melko vapaata.

“Tulevaisuudessakin kiinnostavat luovat työt, vaikka mainosala, ehkä jotain graafista. Opinnoista Arcadan international business -linjalla puuttuu lopputyö.”

Lopuksi selitys puheessa viliseville englanninkielisille ilmaisuille: lähes kaikki Hannan kaveritkin ovat opiskelleet englanniksi. Ja tekevät töitä. Harvat eivät tee mitään, eikä heistä sen enempää. Mukavia ihmisiä kuitenkin. Anni ja Hannakin käyttäytyvät sujuvasti. He hymyilevät paljon ja avaavat oven edeltä. Eivät kiroile.

Helsinkiläisillä olisi varaa parantaa tapojaan. Hannasta miehet eivät hymyile tarpeeksi, heiltä puuttuu expressions. Eikö se ole nainen, joka on pahin naiselle? Annin mielestä sitäkin.

“Oltiin drinkillä kavereiden kanssa ja tönäistessäni vieressä seisovaa nuorta naista pyysin anteeksi. Nainen kutsui vitun huoraksi ja alkoi supista kavereineen.”

It-girl?

Wikipedia selittää termin: viehättävä, seksikäs nuori nainen, joka saa tiiviisti mediatilaa, joka ei liity hänen henkilökohtaisiin saavutuksiinsa tai huomio on liian suurta omiin saavutuksiin nähden. It-girlinä olo on väliaikaista, joko heistä tulee todellisia julkisuuden henkilöitä tai he unohtuvat.

Gossip Girl -televisiosarjassa it-lifen rakennusaineet ovat koti Upper East Sidellä, rikkaat vanhemmat, paikka eliittikoulussa, hieman juoruja ja tietysti suhdeongelmia.

MTV3:n Gossip Girl -sarja perustuu 12-osaiseen kirjasarjaan.

Ex-it-girls

Nämä naiset olivat Helsingin bile-skenen kermaa, kunnes hankkivat perheen, muuttivat ulkomaille tai täyttivät 25. Ja tulivat aivan liian tunnetuiksi.

Viivi Avellan

Freelance-toimittaja pitää sitkeästi bileimagoaan yllä: bloggaa tasokkaista juhlista Helsingissä, St. Tropezissa ja Monacossa. Teatterin tunnettuja asiakkaita.

Susanna Penttilä

Ferrerin omistaja ei kuulu ihan eliittiin, kiitos Playboy-historiansa. Toisaalta esteratsastusharrastuksesta ja tiheästä esiintymisestä vip-bileissä plussaa.

Klara Lagerroos

It-pisteet elegantista ja merkkitietoisesta tyylistä. Seurapiirikaunotar Kaarina Kivilahden tytär, Kaarina K:n sisäänostaja.

Jenni Dahlman-Räikkönen

Yksi Bläk-klubin omistajista. Mallitoimisto Paparazzin listoilla, entinen missi, nykyinen esteratsastaja.

Oikolukija

Ex-it-girl Sini Helmi esiluki artikkelin.

“Kuplivasta elämästä on tullut määre, jonka pitää toteutua! Hyvä perhetausta, rusketus ulkomailta tai solariumista ja ehjät korkolaput erottavat it-girlin pissaliisasta. Perheiltä tippuu osalle rahaa vain, jos opiskelut sujuvat. Näistä tytöistä huomaa, että he miettivät tulevaisuuttaan, on kunnianhimoa ja järki päässä. Helsingissä on helppo viettää tällaista elämää, jos on hyvä suhdeverkosto.”

Edellinen

102 kommenttia

jugular

10.7.2008 16:10

"Hyvä perhetausta, rusketus ulkomailta tai solariumista ja ehjät korkolaput erottavat it-girlin pissaliisasta."

Kun tuota menoa on katsellut, niin täytyy todeta, että kyllä se pissismi on enemmän elämänasenne kuin mikään yksittäinen asia. Ja tuossa porukassa noita isin pikku hutsukoita riittää. Seurustelinkin sellaisen kanssa vähän aikaa, mutta tyhjäpäisyys ja täysi irrallisuus todellisuudesta tekivät liian kipeää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hehe....

10.7.2008 16:59

jengi täällä vaan elää sitä elämää....

Noh, ei siitä sen enempää.

Tästä taas vähän enemmän:
"Ero Kaivohuoneen asiakasluokkien välillä on selvä: pahimmalla perusbitchillä on punainen bikinimäinen asuste, tekoripset ja sinistä luomiväriä. Hannan ystävillä on nude-sävyn meikki ja vaalea kotelomekko, tunika, farkut."

- Eikö hyvännäköisiä tyttöjä nimenomaan pitäisi kannustaa kesällä käyttämään ravintoloissa bikinimäisiä asusteita sen sijaan, että leimataan se "bitchimäiseksi"? Itseäni ne ainakin miellyttää... Lisää vaan semmoista, koska viimeinen asia mitä yöelämä oikeasti kaipaa on lisää jäykistelyä tässä pienessä perseenreiässä, mitä monet paikalliset luulevat maailman navaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

?!?

10.7.2008 19:57

Noh,
ainakin tiedän, että eivät lapsilisät ole näiden nuorien kohdalla menneet hukkaan vaan jokainen maksamani veromarkka on mennyt tarpeeseen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tämä selvä

11.7.2008 01:31

Siis kakaroita, jotka ostavat iskän ja äipän rahoilla liian kalliita vaatteita ja viinoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anti IT

11.7.2008 04:57

Joo, tää ei todellakaa oo mikää Vegas tmv. tollasii pikku pissiksii va leikkii niin kuuluisaa ja rikasta kun on äipän ja isän vekselirahaa saatu käyttöön, vaikkei elämästä tiedetä yhtää mitää!!! Kyl itellä silmät tarttuu satakertaa paremmin täysjärkisempiin "perusbitcheihin" kun niil on ulkonäön lisäks JÄRKI!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Raidaan papan dikkiä

11.7.2008 05:11

Heh, onhan se kiva lukea että jotkut osaavat nauttia elämästä =) Se on hienoa että nyt meillä on parikymppisten menestyneiden nuorten naisten sukupolvi. Ovat varmaan yritteliäitä ja fiksuja kissoja. Enemmän tällaista =P

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kehäraakki

11.7.2008 08:51

Voi vi**u, taas toivoisi että kultainen 90-luvun alku palaisi. It-tytöillä olisi kummasteltavaa kun faijan konsulttifirma menee nurin, lehti- ja kuusisaareen kämpät menee lihoiksi... Mitä sitten tehdä kun on totuttu kuluttamaan itseensä 1000-5000€ kuussa ja nut olisi 200€.

en ole kateellinen, mutta heidänkin olisi syytä saada perspektiiviä eloonsa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

höh

11.7.2008 09:38

Mitkä ihmeen it-girlit? Information technology girlit?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Alluriah

11.7.2008 10:18

Tämä selvä kirjoitti:
"Siis kakaroita, jotka ostavat iskän ja äipän rahoilla liian kalliita vaatteita ja viinoja."

Näinpä. Harvalla alle 25-vuotiaalla (eikä kaikilla yli 25-vuotiaillakaan) ole todellakaan varaa bilettää tekstissä mainittujen summien edestä omasta pussista. Rahat on siis saatu vanhemmilta. naurettavaa, eivät noi pennut opi mtn vastuuta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

anti-it

11.7.2008 11:38

Olen mieluummin perus tavis, kuin it, koska mitä ns korkeammalla olet it listalla niin sitä piilovittumaisempaa ja inhottavampaa popula osaa olla. Rahalla, kun saa nykyäänkin lähes melkein mitä vain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gusi

11.7.2008 11:52

Tuntuu että tämä artikkeli on vähän tekemällä tehty. Jos sulla on 100k nokiaa, niin se ei vielä tee susta rikasta.

Itsekin olen ostanut shampanjaa baarista ja tunnen monta ystävää jotka menee tuohon artikkelin luomaan kastiin, mutta kukaan ei heistä ole juurikaan sen rikkaampi kuin perus suomenruotsalainen. Se taitaa olla lopulta kiinni omasta prioriteeteistä.

Ja se Cristalin tilaaminen on kyllä niin turhaa pröystäilyä että! Jos sitä haluaa, niin kotoa löytyy, ei tarvitse sitä rahaa polttaa turhuuksiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jortsa'

11.7.2008 15:44

Jassoo. Mika siina riivaa jos varakkaat ihmiset kayttavat rahojaan miten haluavat. Jos kerran kalliit vaatteet ja shamppanja on sita mita haluaa niin siita vaan. Jos sita rahaa on niin kaippa sita sitten voi myos kayttaa. Se mika yhdelle on pinnallista, tuhlausta ja turhaa ei sita valttamatta toiselle ole.

Kateus on kiimaakin kovempi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

juppi ja ylpeä siitä

11.7.2008 20:04

Niinpä, jos ei järki riitä kuin amiksen paskaduunarilinjalle, on turha kadehtia menestyjiä. Niin se vain on, että kaikk eivät voi olla älykkäitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nooooooooooooooooooo

11.7.2008 21:36

Haha, sori vaan, amk-opiskelija EI ole it-girl... Oli isillä rahaa miten paljon tahansa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hilpeä hitsaaja

12.7.2008 02:57

"jos ei järki riitä kuin amiksen paskaduunarilinjalle, on turha kadehtia menestyjiä. Niin se vain on, että kaikk eivät voi olla älykkäitä."

Älyä on montaa lajia. Isin lompakolla käyminen ei vaadi yhtäkään niistä. Käsite "paskaduuni" viittaa huonoihin työehtoihin eikä siihen, millainen mielikuva jollain kusikuplalla on vaikka metalliteollisuuden "likaisuudesta".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Gizzaaa

12.7.2008 16:17

Monesti älykkyydellä ei ole menestyksen kanssa hirveän paljon tekemistä. Härskiydellä pääsee nykymaailmassa pitkälle. Itse olisin voinut ryhtyä muutaman sukulaiseni tavoin It-girliksi suvun rahoilla, mutta valitsin oman tieni ja olen siitä onnellinen. Jos juppailu ja muitten halveksunta tekee jostakusta pahvihatusta onnellisen, niin pitäköön onnensa...minulle on tärkeämpää muistaa sukujuureni ja elää niitä kunnioittaen. Harvemmin näillä nykyjupeilla edes on mitään kunnon juuria, vaan ovat jotain duunariperheen katkeroituneita ja kateellisia kakaroita, ja yrittävät nyt todistella omaa paremmuuttaan ulkoisilla merkeillä. Kyllä mullakin on Guccia ja Vuittonia kaapissa, en vain tee niistä numeroa enkä nosta itseäni muutaman rievun ja laukun avulla muiden yläpuolelle...kaiken voi tehdä tyylillä, nääs.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-----88-

12.7.2008 19:07

Sie oot siis vain ruma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Patrick Bateman

13.7.2008 11:49

Ho ho ho.

Joku polonen on katsonut Amerikan psykon muutaman kerran liikaa ja elää kuvitelmissaan. Nämä it-tytsyt varmaan nussivat ja lahtaavat kumppaninsa yö toisensa jälkeen.

Aika paksua tänne Pohjolaan, jossa kituuttelee köyhä kansa rikkailta lainaamalla. Perustuu ihan vissiin tositapahtumiin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Opettajatar

13.7.2008 11:55

"juppi ja ylpeä siitä 11.7.2008 20:04 Niinpä, jos ei järki riitä kuin amiksen paskaduunarilinjalle, on turha kadehtia menestyjiä. Niin se vain on, että kaikk eivät voi olla älykkäitä"

Tästä lyhyestä tekstistäsi löytyy peräti viisi kirjoitus- tai kielioppivirhettä. Mitähän se mahtaa kertoa sinun älykkyydestäsi?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Starkin Tony

13.7.2008 12:23

Kyllä nyt yksittäistä portieeria on viety kuin kuoriämpäriä. Joku nätti chiku on on ostanut Sokokselta 12 euron stockikset ja istunut tämän oviorankin naamalle vakuuttaen olevansa Suomen P. Hilton. Kaikki nätti ei ole aina arvokasta, vaan valitettavan usein halpaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NokiaN76

13.7.2008 13:04

Ihan mahtavia mimmejä nuo ovat. Mä tykkään... :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SoLastSeason

13.7.2008 13:05

Ei voi kuin ihmetellä sitä järjen vähyyttä, joka mahtuu pieneen ihmiseen.

Nousukasmainen VIP-tilojen, näkyvien logojen ja muun yhtä naurettavan perään vouhottaminen saa minut pelkäämään myötähäpeäkuolemaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BenBritton

13.7.2008 15:29

Tää saitti ja lehti edustaa jo itsessään glamour/jetset/juppi/it-girl -kulttuurin katoavaa alalajia. Pääoma ja työvoima liikkuu globaalissa taloudessa - Suomesta pois - jutun kulutustottumuksilla. Virkistävä lama ja laskusuhdanne pistää velaksi eläjät ruotuun, niin myös tuonkin tyttösen ja pappa som betalar. Näitä näkee ja totuus tulee viimeisellä rannalla vasten kasvoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Länkytys Seis

13.7.2008 23:27

Kommentoijille: Ei se oma elämä siitä parane mihinkään, että mollaa ihmisiä, joilla on paremmat mahdollisuudet tehdä mitä haluavat. Heikko suoritus! *BITCHSLAP* Get your act together!

Mitä sitten, että käyttäisit rahaa eri tavalla? Kukin tehkööt rahallaan mitä huvittaa. Itse teen jotain ihan muuta kuin artikkelin ihmiset, mutta tämä on vapaa maa ja hyvä niin. Mitä sitten, että rahoja ei ole (välttämättä) itse tienattu? Olisit varmaan itsekin iloinen saadessasi lottovoiton.

Länkytys seis ja omaa elämää parantamaan, per**le!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tintin_

14.7.2008 04:32

"Portsari Markolle tärkeää on käsilaukku"
Logoilla päällystetty feikki-Vuitton kainaloon, niin ovi aukeaa?

"Hannan ystävillä on nude-sävyn meikki ja vaalea kotelomekko, tunika, farkut." On siis it-tytön merkki, jos juhlii tylsässä, jäykässä ja arkisessa asussa?

"Anni ja Hannakin käyttäytyvät sujuvasti. He hymyilevät paljon ja avaavat oven edeltä. Eivät kiroile." Ja kaikki muut ovat huonosti pukeutuvia ja kirjoilevia bitchejä?

Kokonaisuudessaan aika turha juttu. Rahalla egoilemista löytyy sieltä mistä ihmisiäkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

14.7.2008 13:26

" Kommentoijille: Ei se oma elämä siitä parane mihinkään, että mollaa ihmisiä, joilla on paremmat mahdollisuudet tehdä mitä haluavat. "

Nyt taisi pilkka osua ilkeästi isin pikku kauppislutkaan? Eihän kukaan mollaa pikkupissiksiä siksi, että niillä on mahdollisuudet, vaan siksi, että ne käyttävät mahdollisuutensa jutussa kuvatulla tavalla . Jos joku haluaa _tuota_, niin taisi olla seuraamassa taivaallista kevätmuotishow:ta silloin kun järkeä ja elämänarvoja ennen syntymää jaettiin. Sellaisille saa ja kuuluu nauraa, ihan yhtä lailla kuin vaikkapa kofflätsä-lätkäamiksillekin tai lukiomenestyksellään vielä kolmikymppisenä päteville.

"Itse teen jotain ihan muuta kuin artikkelin ihmiset, mutta tämä on vapaa maa ja hyvä niin. "

Sellaisen kuvan kyllä annoit, että olet juurikin yksi "it-girl". Tai ainakin moista pissaliisailua sympatiseeraava. Mutta hienoa, että sinussakin on ihminen sisällä.

"Mitä sitten, että rahoja ei ole (välttämättä) itse tienattu? Olisit varmaan itsekin iloinen saadessasi lottovoiton."

Itse asiassa tutkimusten mukaan lottovoitto ei tee kovinkaan onnelliseksi. Huuma kestää pari viikkoa ja sitten alkavat arjen murheet painaa jälleen.

Ja mitä tulee rahojen tienaukseen itse, niin onhan se ihan eri asia. Rahan ansaitseminen merkittävissä määrin vaatii yleensä ainakin jonkinlaista älykkyyttä ja lahjakkuutta, tuotemerkeillä päteminen sedulan vippijonossa muiden solarium-ruskettuneiden kanssa sen sijaan on näiden antiteesi. Tiedätkö mistä erottaa uuden ja vanhan rahan? Vanha raha ei haise eikä sitä tarvitse esitellä. Voisi puhua myös sivistyksestä ja nousukkuudesta.

"Länkytys seis ja omaa elämää parantamaan, per**le!"

Oma elämänihän on tunnetusti täydellistä ja aineellisesti täysin turvattua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Viulistibarbi

14.7.2008 14:50

Juu kyllä noita tyyppejä on nähty... Kävin tollasten kakaroiden kanssa koulua. Puheenaiheet olivat "minä" ja tietenkin shoppailu :)

Pinnallista meininkiä. Meinasi pää hajota.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Niinpä niin

14.7.2008 20:37

"Nyt taisi pilkka osua ilkeästi isin pikku kauppislutkaan?"

No ei tosiaan edes kauppis vaan Arcada... Opiskelupaikkaa kun ei rahalla saa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

14.7.2008 21:05

Suomi on sellainen maa jossa rikkaiden tulisi useiden ihmisten mielestä pukeutua samoin kuin köyhien eikä varallisuudestaan saisi muutenkaan nauttia, olitpa sitten It-girl tai kuka tahansa muu jolla on tasku kunnossa.
Minun mielestä jokainen saa kuitenkin tehdä rahoillaan mitä huvittaa niin kauan kun ei aiheuta niillä muille muuta harmia kuin kateutta ja katkeruutta, sama koskee myös niitä jotka saavat rahansa ns. helpolla eli vanhemmiltaan, lottovoittona, tms.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

persenaama

15.7.2008 08:14

ei siinä mitään jos on rikas ja levittelee rahojaan ympäriinsä kunhan pysyy maan pinnalla, mut vituttaa tommoset pinnalliset ja kiiltävät paskiaiset joilla ei oo mitään todellisuuden tuntua,
jos mä oisin liian rikas niin ostaisin kaikki sedun paskapuljut ja muuttaisin ne rokkiräkälöiksi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Länkytys Seis

15.7.2008 08:52

"Nyt taisi pilkka osua ilkeästi isin pikku kauppislutkaan? Eihän kukaan mollaa pikkupissiksiä siksi, että niillä on mahdollisuudet, vaan siksi, että ne käyttävät mahdollisuutensa jutussa kuvatulla tavalla . Jos joku haluaa _tuota_, niin taisi olla seuraamassa taivaallista kevätmuotishow:ta silloin kun järkeä ja elämänarvoja ennen syntymää jaettiin. Sellaisille saa ja kuuluu nauraa, ihan yhtä lailla kuin vaikkapa kofflätsä-lätkäamiksillekin tai lukiomenestyksellään vielä kolmikymppisenä päteville."

Miksi näille pitäisi nauraa? Mitä hyötyä siitä sinulle tai minulle on? Enrgianhukalta se minusta vaikuttaa.

Itse satuin lentokoneessa istumaan yhden tällaisen Lontoolaisen It-girlin tms. viereen. Vartin jutustelun päästä en jaksanut enää kuunnella häntä ja aloin nukkumaan. Sain parin tunnin unet ja jaksoin perillä paremmin tehdä mitä halusin. Olin varsin tyytyväinen energiankäyttööni. It-girl oli varmaankin ihan yhtä tyytyväinen/tyytymätön minusta huolimatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kriitikko!

15.7.2008 09:04

"persenaama
Tänään 08:14

ei siinä mitään jos on rikas ja levittelee rahojaan ympäriinsä kunhan pysyy maan pinnalla, mut vituttaa tommoset pinnalliset ja kiiltävät paskiaiset joilla ei oo mitään todellisuuden tuntua,
jos mä oisin liian rikas niin ostaisin kaikki sedun paskapuljut ja muuttaisin ne rokkiräkälöiksi..."

sinulla ja Sedulla on se ero, että Sedu pistää pystyyn haluamiaan baareja ja sinä ainoastaan haaveilet sellaisesta. Siksi Sedu rikastuu ja sinä mietit mitä tekisit JOS sinulla olisi rahaa.

Jos tädillä olisi munat, täti olisi setä, ja jos jollain tyypillä on rahaa, hän ei ole nimimerkki "persenaama"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

15.7.2008 12:11

"Miksi näille pitäisi nauraa? Mitä hyötyä siitä sinulle tai minulle on? Enrgianhukalta se minusta vaikuttaa."

Nauru pidentää ikää, sanotaan latteudessa, ja naaman vetäminen hymyyn vaikkapa sitten väkisin tekee sekin ihmeitä aivojen toiminnalle. Ja onhan se mukava tuntea ihan rehellistä ja vilpitöntä paremmuudentunnetta, niin nuo yön kuningattaret ja bilekuninkaatkin tuntevat tavisjunttia kohtaan.

"sinulla ja Sedulla on se ero, että Sedu pistää pystyyn haluamiaan baareja ja sinä ainoastaan haaveilet sellaisesta. Siksi Sedu rikastuu ja sinä mietit mitä tekisit JOS sinulla olisi rahaa."

Itse asiassa Sedu ei pistä pystyyn haluamiaan baareja, vaan ostaa kilpailijoitaan ja saturoi kaupunkeja lihatiskeillä kuin Wal-Mart vähittäistavarakaupoilla. Seurauksena on kaupungin yleisen ilmapiirin muuttuminen junttimaiseksi, hintojen nousu, vaihtoehtoisen toiminnan väheneminen tai kuoleminen pois ja pissaliisuuden kasvu, mikä puolestaan tuottaa henkistä tuskaa sivistyneemmälle ja ajattelevalle kansanosalle.

Kaikkein hillittömintähän näissä "ootte vaan niin kateellisiii!!1"-kommenteissa on, että niiden kirjoittajat eivät oikeasti kykene ymmärtämään, että joku voisi ihan oikeasti arvostaa erilaista elämäntapaa ja -arvoja ja siten siis vilpittömästi halveksia sedujuntteja. Aika moni yksityisautoilija ajattelee samalla tavalla: Se, että jollain henkilöllä ei ole autoa, tarkoittaa automaattisesti sitä, että henkilö on köyhä ja kateellinen.

Mitä hengen köyhyyttä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kriitikko!

15.7.2008 12:18

tuo "persenaama" voisi nytkin pistää sen rokkiräkälän pystyyn, jos sellainen kiinnostaa ja rikastuttaa kotipaikkansa kulttuuria sillä.

Sen sijaan nyt hän vain spekuloi sitä tilannetta, että JOS olisi rahaa, niin ostaisi baarit Sedulta.

On ihan perusteltua kutsua tuota asennetta kateudeksi.

P.S. en ole Sedun baarien suurkuluttaja, en oikeastaan edes pienkuluttaja. Sedua arvostan kuitenkin enemmän kuin niitä "Sedu on perseestä"- valittajia, jotka itse eivät kuitenkaan tee mitään paremmin. Koska eivät tee yleensäkään mitään,

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jugular

15.7.2008 12:30

Aika moni tekeekin minkä voi, mutta yksittäisen ihmisen vaikutusmahdollisuudet ovat pienet. On Venäjän puutulli-ja rekkapolitiikkakin täysin syvältä, ja varsinkin rekkajonot aiheuttavat haittaa ja vaivaa ihan tavallisillekin kansalaisille, mutta eipä siihen paljon kykene yksin vaikuttamaan. Haitat kuitenkin jakautuvat tasaisesti kaikille, myös niille, jotka ovat tilanteeseen täysin syyttömiä.

Esimerkkejäkin vastaan taistelusta silti löytyy, vaikkapa Helsingin Redrum, jossa on panostettu muuhunkin kuin S-ryhmän bonuskortilla irtoavaan mukahalpaan limuviinaan tai julkkiksille jaettaviin vip-lätkiin. Valitettavasti ihmiset eivät vain osaa tai tajua vaatia parempaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jokuuuuu

15.7.2008 15:31

En ikinä olisi kehdannut mennä tohon juttuun it-girliksi :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Onnigideon

15.7.2008 17:51

Elekää, elekää ihmiset hyvänenaika tuhlatko kallisarvoista aikaanne turhuuteen. Lukekaa laatujulkaisuja, menkää ulos ja avatkaa silmänne ja kuunnelkaa viisaita ja oppineita, tehkää jotain merkittävää, kiinnostukaa, harrastakaa, uhrautukaa - vaikka edes omaksi iloksenne, viettäkää aikaa läheistenne kanssa ja kunnioittakaa tuntemattomia ja heidän mielipiteitään.

Unohtakaa Vittonit, pissaliisat, shamppanjat, digiboxit, rahat, citilehdet, mainokset ja muu turha. Ne eivät tee teitä onnellisiksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Totuustohtori

15.7.2008 22:55

it-huorrrrrrat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tavallinen tyttö

16.7.2008 11:40

"Ero Kaivohuoneen asiakasluokkien välillä on selvä: pahimmalla perusbitchillä on punainen bikinimäinen asuste, tekoripset ja sinistä luomiväriä. Hannan ystävillä on nude-sävyn meikki ja vaalea kotelomekko, tunika, farkut."

Asioista voi olla montaa mieltä. Itsellä ei ole vastaavanlaisia rahoja käyttää, mutta ei se silti tarkoita, ettenkö voisi pukeutua ja meikata tyylikkäästi, kun käyn ulkona. Ja kun käyn, niin eipä juuri kävele noita bikiniasusteisia kasarimeikeissään vastaan, vaan lähinnä ihan tyylikkäästi laittautuneita tavallisia nuoria naisia, joihin myös itse lukeudun. Ei siis tarvitse olla sikarikas ollakseen tyylikäs.

Täytyy kyllä myöntää, että jos minulla olisi enemmän rahaa, niin varmasti satsaisin vaatteisiinkin enemmän, mutta ei se minua silti ihmisenä yhtään parantaisi, että ostaisin vaatteeni Seppälän sijaan merkkiliikkeestä. Se tämän artikkelin sävyssä olikin jotenkin ärsyttävää. Annettiin kuva, että nämä vanhempiensa rahoilla pröystäilevät pikkutytöt olisivat jotenkin parempia ihmisenä kuin ansiotyötä tekevät ns. tavalliset naiset. Mutta eihän se niin voi olla. Ei raha kuitenkaan luonnetta muuta kuin korkeintaan huonompaan suuntaan eikä se myöskään älykkyyttä paranna. Itse asuin kerran ulkomailla vuoden verran kahden uusrikkaan brittitytön kanssa. Toki heillä oli rahaa ja hienoja vaatteita, mutta käytöstavat ja näkemys elämän realiteeteista olikin sitten jotain ihan muuta. Molemmat lukivat koulussa jotain pilipali alaa, miltä ei koskaan mitään oikeita töitä tule löytymään. Vaan ei tarvitsekaan, koska isi maksaa. Opiskelu oli heille lähinnä harrastus. He kohtelivat myös kanssa ihmisiään todella inhottavasti. Koska oma lompakkoni sisälsi itse tienattua rahaa ja se raha oli vain murto-osa siitä mitä heillä oli, he katsoivat minua aina nenän vartta pitkin. En minä sitä ansainnut, mutta en siitä myöskään mieltäni pahoittanut, koska ainakin olin oppinut elämään elämääni omilla jaloillani mitä he eivät opi varmaan koskaan. Elävät nyt tyhjäpäistä elämäänsä vanhempiensa rahoilla, menevät sitten rikkaisiin naimisiin ja jatkavat samaa rataa aviomiehensä rahoilla. En minä sillä ylpeilisi.

Mutta jokainen tavallaan. Ei se minua pahenna, että joku elää elämänsä tuolla tavoin. Siinähän elää. Jos joku on onnensa kukkuloilla, kun elämä on ainaista juhlaa ja shoppailua, niin hieno homma. Minä arvostan toisenlaisia asioita. Tosin vaikeahan minun on näiden ihmisten elämäntapaan ylipäätään samaistua, koska inhoan tosissaan baareissa käyntiä ja turhan krääsän shoppailua. Käyn baareissa vaan, jos kyseessä on jokin juhlatilanne ja kaupoilla, vaan jos todella tarvitsen jotain. Mutta kuten sanottu, jokainen tavallaan. Minä elän näin, joku toinen taas aivan toisin. Niin tulee aina olemaan ja se on vain hyväksyttävä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tavistytsy

16.7.2008 12:05

En tiedä näistä it-girlseistä, mutta olen kerran pokannut sellasen vanhempiensa rahoilla porskuttaneen miehen. Olihan sillä rahaa, tarjosi koko illan ja hienot kuteetkin sillä oli, mutta ajanmyötä jouduin myöntämään, että rahalla ei sentään ihan kaikkea saa. Kaverin housujen sisältö kun ei ollut ihan linjassa lompakon sisällön kanssa eikä se muutenkaan ollut ihan taidoilla pilattu niissä puuhissa.

Ai niin, pokasin sen kaverin ihan ilman Pradan kenkiä ja Louis Vuittonin laukkua. Mulla tais olla sillon H&M:n farkut ja Vero Modan paita. Kengät tais olla ihan kotoisesta K-Kengästä. Eli kyllä meistä peruspirkoistakin on vastukseksi näille huipputyylikkäille it-girlseille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ZZZZZzzzzz

16.7.2008 18:17

Mä luulin, että niitä It-girlejä voi olla vain yksi kerrallaan? Eli kuka on tällä hetkellä "It-girl". Jos jutussa lukee, että it-girlejä on kolme kymmenestä sisääntulijasta, niin mitä it-girlejä ne sellaiset on....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KöyhäMikäKöyhä

17.7.2008 05:28

Kiva juttu että joillakin on varaa haaskata rahaa. Varsinkin rahaa mitä ei itse ole ansainnut. Pappa betalar ja sitä rataa.
No saavatpahan ravintolat ainakin tulosta ja ehkä siitä syntyy yksi työpaikka lisää tai ainakin Sedu saa ostettua kahdeksannen bemarin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tasa-arvo velvollisuuksiin

17.7.2008 13:57

Tasa-arvoisesti vaan jokin palkaton velvollisuus myös toiselle sukupuolelle, jotta edes jossain oppivat nämä lisääntyvät IT naisemme ja feministit velvollisuuksia.

Asiastahan käytiin mielenkiintoista keskustelua tuolla "feministipäällikkö Moilasen päiväkäsky" jutun yhteydessä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvin menee mutta menköön

17.7.2008 20:08

Älkää kitiskö. Se, että nuo tytöt saa faijaltaan paalua, ei ole teiltä pois. Enemmänkin toisinpäin. Ostamalla kahdentonnin laukun he kilauttavat samalla valtion kassaan neljättä sataa euroa. Sillä joku teistä itkupilleistä elää kuukauden sossun kautta.

Kyllä, itsekin olen varakkaasta perheestä. Olen saanut vaikka mitä, enkä maksa asumisestani isossa asunnossa keskustassa käytännössä mitään. Jääpähän enemmän rahaa muuhun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ti-ti nalle

17.7.2008 21:04

Kuinka moni 25 vuotias saa viikkorahaa kotoa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Luis Vittun

18.7.2008 12:40

"Se, että nuo tytöt saa faijaltaan paalua, ei ole teiltä pois."

Vapaaehtoisten aikuisten puuhat yksityistiloissa ei kiinnostakaan. Varsinkin, jos se "faija" on Sugar Daddy eikä biologinen. Palkkiollaan lutka voi sitten ostaa vaikka jonkun kassin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sixs päck gigolo

18.7.2008 15:27

Siis noita horoja pitäis vähän ojentaa kädellä jonka jälkeen vois vähän näyttää miten tosi mies ottaa tollasen horon

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

videot

19.7.2008 16:40

no huhhuh noita kommenttejä, taitaa vähän kateutta olla ilmassa.. wink-wink

mie ainakin haluisin ison kämpäm kaivarista ja vipit joka paikkaan, elintaso taivaisiin!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

videot

19.7.2008 16:43

nimim. Tavallinen tyttö :

kylläpä nyt näit vaivaa kirjoittaaksesi noin hienon jutun tänne palstalle, onko nyt parempi mieli? tuntuuko keskinkertaisuutesi nyt jotenkin oikeutetummalta, kun olet saanut osoittaa kitjoitustaitojasi?

hanki parempaa tekemistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ite ot tymä

19.7.2008 19:37

"hanki parempaa tekemistä"
Opettele kirjoittamaan suomea.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Blondine

19.7.2008 20:20

Siis todella nuija juttu tämä it-girlks -artikkeli. Nämä tytöthän on ensinnäkin itä-naapurimme jälkeläisiä (vähintään 50%:sesti), hymyistä ja ilmeistä ei voi erehtyä (ja faktatietoakin asiasta löytyy). Olisitte etsineet edes suomalaisia it-tyttöjä, onko heitä edes olemassa? Ja millä meriiteillä toi Sini Helmi muuten on it-girl ??? Vanhan rahan jälkeläiset on hieman fiksumpia kuin nämä Neukun nousukkaiden...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

bbbb

20.7.2008 14:31

Mikä "it-girl" Viivi Avellan on joskus muka ollut? Mistä hän on rahansa saanut? Verottajan mukaan ei ainakaan työtä tekemällä..
Mitkä olivat noiden pikkuhorojen ammatit, kun ovat kerran itse ansainneet rahojansa?
Jos minulla olisi paljon rahaa taskussa, haluaisinkohan leijua sillä lukioikäisille suunnatussa city-lehdessä??

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

naurattaa

21.7.2008 00:39

Täytyy kyllä sanoa, että ei todellakaan tarvitse mitenkään olla ylipuunattu tai pukeutua kalliisiin merkkivaatteisiin jotta marko sinne kaivolle sut jonon ohi päästää...asenne ja suhtautuminen muihin ihmisiin ystävällisesti auttaa jo pitkälle!

Sitäpaitsi eikö se täysin kumoa koko it-girl käsitteen jos kyseinen hanna pitää itse itseään it-girlinä??

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Igor222

21.7.2008 01:20

Pinnallisuuden multihuipentuma. Ei ymmärrä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Häh?

21.7.2008 01:44

Ketä vittua loppujen lopuksi kiinnostaa? Koska tuollainen elämäntapa ei ole todellista minulle, sitä ei ole olemassakaan. Siispä en kelaile sitä. Halpa kalja ja joka viikonloppu vaihtuva pillu pitävät minut virkeänä ja ne ovat minun todellisuuttani josta olen kiinnostunut. En jaksa kelata muuta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Samppa vs. Kalja

21.7.2008 12:44

^ Sitä samaahan nuo rahakkaammat tekee. On vain kalliimmat viinat ja vermeet.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

voi taivas

21.7.2008 13:55

Taloudellinen riippumattomuus annetaan tarjottimella, niin mikä on hienointa mitä nää keksii...? Mennä LUXiin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

wannabeit

21.7.2008 14:17

onko tulossa myös juttu itjätkistä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tavallinen tyttö

22.7.2008 22:48

videot:

" nimim. Tavallinen tyttö :
kylläpä nyt näit vaivaa kirjoittaaksesi noin hienon jutun tänne palstalle, onko nyt parempi mieli? tuntuuko keskinkertaisuutesi nyt jotenkin oikeutetummalta, kun olet saanut osoittaa kitjoitustaitojasi?"

hanki parempaa tekemistä."

Olipa tämä sinun kommenttisi tärkeä. Onko sinulla nyt parempi mieli?
On jotenkin ironista, että käsket minun hankkia parempaa tekemistä, kun itse yhtälailla olet tätä sivustoa tullut lukemaan ja kommentteja artikkeleihin kirjoittamaan. Vai onko sinun jotenkin oikeutetumpaa kuluttaa aikaasi tällä sivustolla, kun jonkun muun. Ei minusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

it(ä) girls

23.7.2008 10:58

voi vittuu... sabrinA on kyllä virosta! ja yleensä hieman rokimpi tyyli! pääkallo huppari ja huonossa rungossa roikkuu rumat byysat! ei näytä tytöllä olevan kauheen vakaa oma ego tai sitten heövetin muuntautumiskykyinen.. ja missäs isi? kröhm. taitaa puuttua. feikki juttu koko paksa! niin artikkeli kuin ko.artikkelin tyypitkin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tytteli...

24.7.2008 14:32

Miten rotukoiran omistaminen, hyvä tuloiset vanhemmat tai asunto hyvällä aluleella tekee kenestäkään IT-girlin?! Ei mitenkään... siinähän tapauksessa puolet Helsingin klubeissa käyvistä tytöistä olisi IT girlsejä? Kuka tahansa saa Suomessa VIP kortin ravintolaan, ja jos siellä ramppaa joka viikko, 18-vuotiaasta lähtien tottakai sinut tunnistetaan. Ei ketään kiinnosta ikäistään vanhemman oloisesti ja tylsästi pukeutuvat tavikset!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ATK-tytöt

24.7.2008 23:40

Eiks tietokone tee...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

No olipas mielenkiintoinen

25.7.2008 22:20

Siis miten tää juttu voikin nyt näin ärsyttää ihmisiä, erityisesti miehiä.
Tuntuu että tollaset hempukkatytöt on jotenkin uhka miehille? Miksi?

Antaa niiden olla ihan omassa arvossaan mutta jos se noin käy ärsyttämään niin mikä on se syy?
Huono itsetunto, on saanut pakit vastaavanlaiselta tytöltä, ei uskalla edes kysyä koska tietää saavansa pakit vai mikä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jysky1000

25.7.2008 22:45

Tämä on taas tällainen sukupolvi-X -juttu,joka on markkinoinnin kehittämä tuotteiden myymiseksi lapsille. City lankeaa näihin niin säännöllisesti, että kyse ei ole vahingosta. "Mitä sä voit myydä näille IT-girsseille, hei?"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Typeryys rasittaa

26.7.2008 07:16

”Siis miten tää juttu voikin nyt näin ärsyttää ihmisiä”

Kuten joku jo totesikin: ”Taloudellinen riippumattomuus annetaan tarjottimella, niin mikä on hienointa mitä nää keksii...”.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tutkija_

26.7.2008 09:53

Useimpia tuo juttu alkaa ärsyttämään pelkästä kateudesta. Moni ei sitä uskalla itselleen edes myöntää, mutta noin asia vaan on.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ISO H

26.7.2008 13:35

PENISKATEUDESTAKO? siitähän se tasa-arvo vauhotus siis johtuu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ihmiskoiras

26.7.2008 15:16

Tai venuskateudesta. Minulle ainakin kelpaisi voimakkaammat, pidemmät ja moninkertaiset orgasmit.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Melkein_Maisteri

26.7.2008 15:29

Juttuhan oli suoraan kuin Tuomas Vimman Helsinki 12:sta. Mummon perintöä (tai GE-Moneyn pikavippejä) laitetaan sileäksi kuin viimeistä päivää. Ja vaikka pitoa löytyisi 100ke:n osakesalkun verran, ei 500 euron ravintolailtojen jälkeen kauaa kävellä kotiin Kaivopuistoon. Vaikka sitten painettaisiin duunia "graafisella alalla" (a.k.a sihteerinä keravalaisessa kirjapainossa). Mitä nuokaan ihmiset oikeasti osaavat?

Mistä baareista muuten löytyvät ne, jotka ovat oikeasti rikkaita? Ei, ei Kaivolta tai Luxista. Heidät löytää töistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pissis16v

28.7.2008 04:34

Helvetin rumiin rätteihin noi persnaamaset haaskat on kietonu ittesä :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ärsyyntyneille

28.7.2008 15:51

Niin, sen mitä saa tarjottimella niin sitä ei arvosta. Täähän on maailman vanhimpia totuuksia. Pätee muuten moneen asiaan.

Mutta miksi emme me, jotka joutuvat työtä sen eteen tekemään olisi onnellisia että osaamme arvostaa, tai päinvastoin voimme arvostaa, omia työllä ansaittuja rahojamme.

Näin ainakin minä teen. Mitä sitten että jotkut saa jotain helpommin. Ei se raha niitä onnelliseksi tee, uskokaa pois.

Ei minuun vaikuta tuollaiset cityn kirjoittelut, miksi ne vaikuttaa muihin?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

laskentatoimea

28.7.2008 16:36

No, ainakaan nämä it-girlsit eivät mitä ilmeisimmin osaa laskea. Jos syntyessään it-girlseillä oli 10 000e edestä Nokiaa, niin halvalla on mennyt jos nyt uskoo sen arvostuksen olevan 100 000e, oikea arvostus lie hieman enemmän*. Lohdullista tietää, että Arcadan kansainvälisen liiketoiminnan huippuosaajat osaavat laskea. :)

* Oletetaan vaikka tuulesta temmattu hinta 2e/osake (joka lie "siellä suunnalla"). 10 000 eurolla siis 5 000 osaketta. Osake on splitattu neljään otteeseen 1:4, 1:2, 1:2 ja 1:4, eli 64-kertaiseksi. Nykyinen osakepotti siis olisi 320 000 osaketta ja tämänhetkisellä kurssilla se tarkoittaa noin 5.7 miljoonaa.

Ja vaikka oletus 2e/osake hinnasta räväytettäisiin johonkin totaalisen yläkantissa olevaan 5e/osake lähtöhintaan, niin siltikin nykyarvostus olisi päälle pari miljoonaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vähän fiksumpi

28.7.2008 22:10

jos "laskentatoimea" osaisi laskemisen lisäksi lukeakin, hän huomaisi, ettei tuo Nokian osake - kommentti ollut it-girlin sanoma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NokiaN76

29.7.2008 12:58

Minä tykkään edelleen näistä it-mimmeistä... =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

+???

29.7.2008 14:38

Kenkäkaupan myymälävastaava Sini Helmestä on aikaisemminkin kirjoitettu Cityssä... Missä vaiheessa hänestä tuli It Girl?

ttp://www.city.fi/artikkeli/Juontajat/1544/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Köyhäkö?

29.7.2008 15:07

Hmm. Piti ihan googlailla mitä hittoa tällä "IT" girl nimityksellä oikein tarkoitetaan. Nimet mihin törmäsin olivat luokkaa Goldie Hawn, Keira K. jne. Aika kaukana nämä artikkelin pikkutytöt ovat em. menestyjistä.

Joo, olen kyllä todella katkera, kun olen syntynyt ns. parempaan perheeseen ja kuitenkin jokaisen oman lanttini joutunut itse tienaamaan. Perheessämme opetettiin rahan arvo jo pienestä pitäen, eikä mitään tullut ns. ilmaiseksi eteen. Eipä ole tehnyt myöhemmin mieli lähteä yöhön polttamaan turhaan "raa'alla" työllä saatuja euroja satamäärin. Toki "pippaloimassa" viihtyy toisinaan, mutta tyhjässä seurassa tule itsellekin tyhjä olo.

Niin, mistä ne oikeat menestyjät löytyvät? Joku heitti, että (yli)töistä. Sieltä tai omalta purrelta, merenrantamökiltä tms. Oikea rahanteko kun on rankkaa, eikä sitä tee välttämättä ensimmäisenä mieli lähteä pintaliitopaikoille tuulettamaan viikon työsession jälkeen.

Jos fyrkkaa on suvusta jostain syystä livennyt sen verran, että voi olla hälläväiliä-työssä vaikkapa sitten vaatemyyjänä, niin varmaankin kiinnostaakin se viikonloppuinen liitely.

Joku ystäväpiirissäni totesi aika osuvasti, että suomalaisen 20-25 vuotiaan tytön kanssa ei kannata aloittaa seurustelua, koska eivät tiedä, mitä elämältä haluavat. Näin taitaa olla asia tässäkin tapauksessa. Elämän tyhjyyttä pyritään kompensoimaan ylenmääräisellä "rälläämisellä" ja "trendien" perässäjuoksemisella ("minä harjoittelen kahvapainoilla, kun cosmossa oli juttu niistä" heh.)

Antaa tyttöjen liitää ja etsiä elämän tarkoitusta. Minä
ainakin lähden viikonlopuksi mökille rentoutumaan, enkä hukkaa aikaani näiden neitokaisten pyörimisen ajatteluun sen enempää (hmm...tässäkin oli jo liikaa .On se muuten kumma, miten nykyajan (kateelliset? minäkin?) ihmiset provosoituvat tällaisista "hohhoijaa-artikkeleista".)

Kaikkihan sitä haluaisivat olla nuoria ja "menestyviä". Nuoruus on sairaus, jonka aika parantaa. Valitettavasti vain aika ei pelasta kaikkea/kaikkia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lumipeikko

30.7.2008 08:22

Ei it girl tarkoita menestyjää. Harva 20-25-vuotias on ehtinyt hankkia itselleen omaisuuden. It girlin arkipäivää on käyttää tuhansia vaatteisiin, autoihin, kylpylämatkoihin ym. äidin ja isän pankkikortilla. Ei näitä Suomesta löydy, sillä Suomi on demokraattinen maa jossa on pienet tuloerot. New York Upper East Side ja LA:n Beverly Hills on ne paikat. Turha tällaisesta on olla kateellinen. Suuret tulot, suuret menot. That's the way it is. Mun mielestä on lähinnä naurettavaa yrittää päteä täällä jollain LV laukulla kun ei kuitenkaan oo varaa käyttää pelkästään designia ja uusinta sesonkia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kassimies

30.7.2008 09:34

Siis mitä ihmettä? Toimittaja on käynyt Wikissä asti lukemassa It girlin määritelmän mutta ei ole selvästikään ymmärtänyt sitä - ei joku kauppaopiston (tai mikä Arkadia se nykyään onkaan) sihteerilinjalla opiskeleva perusvosu ole mikään "It girl" vaikka keskituloiset vanhemmat ovatkin ostaneet hänelle kämpän ja jonkun logolla varustetun nahkapussin jolla saa sitten VIPin johonkin Sedulaan.

Eikä minua edes kiinnosta arvostella noita tyttöjä, jokainenhan saa toki tehdä elämällään mitä haluaa. Mutta aika kaukana he ovat vielä edes Suomen mittapuun It-tytöistä. Itse asiassa joku Johanna Tukiliivikin on lähempänä kyseistä määritelmää...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

wnb-it jeje

31.7.2008 04:44

sedu-vipeil ja noil naamoil it-girls, aiit. mun silmää näyttää iha tavallisilt, keskivertoo rumemmilt, parikymppisilt clubi-nartuilt.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Working Class Hero

31.7.2008 10:25

Kovalla työllä on kaikki ansaittu ja nimenomaan täällä mainitulla "paska" sellaisella;-). On meinaan avo-Mustang, Audi Quattro ja prätkä vielä päälle. Se on HAUSKAA kattoo näitte "IT-Girlien" ilmeitä kun ajelee päivittäin noilla premium vehkeillä. Habitusku on suoraan duunari maailmasta.
Ihan kuin oisivat kumminki kateellisia vaikka pappa betalar kaiken...

Minä nautin kovalla työllä hankituista vekottimista, on syy herätä aamulla duuniin....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Läheltä seurannut

2.8.2008 13:32

Miksei artikkelissa mainittu sitä, että kyseinen tyttö työskentelee Lux-yökerhossa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MaukkaUleåborg

3.8.2008 18:06

Itsehän vaihdoin nuo "it" vai sanotaanko kusipäämallitytöt ns."tavikseen" enkä ole katunut...tavisnainen voittaa kymmenen tuollaista pellehermanninaista 100-0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WCH

4.8.2008 19:27

Maukkahan tuo asian aivan oikein totesi... EI tyhjäpäät oo mitään. Kivahan niitä on "kavereille" esitellä, mutta se tyhjäpäisyys rupeaa wituttamaan pitkässä juoksussa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paha Setä

5.8.2008 12:51

"On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa"

Sedu sen on oivaltanut ja sisäistänyt. Nostan hattua.

Tämän jutun viesti oli se että sinun pitää käyttää mahdollisimman paljon rahaa sedutta.. siis bilettämiseen sekä mm. artikkelissa mainituihin merkkituotteisiin, muuten et ole mitään etkä kukaan. Jos tähän halpaan saadaan hurahtamaan pari tusinaa 20-24 vuotiasta edes jollain tavalla hyvännäköisenä pidettävää tyttöstä joilla on syystä tai toisesta merkittäviä summia rahaa käytettävänä ja hommataan näille sopivasti mediajulkisuutta, seduloihin saadaan imettyä satakertainen määrä wannabe ja hangaround typyköitä sekä näitä kyttääviä "tosimiehiä"

Jos näin saadaan synnytettyä vaikkapa parin tuhannen hölm.. eikun siis ASIAKKAAN yhteisö joka käyttää keskimäärin tuhat euroa kuussa hömppään, kassaan kilisee pari miljoonaa juuroa kuukaudessa tuotteista ja palveluista joiden sisäänosto/tuotantokustannukset ovat murto-osa ulosmyyntihinnasta.

Näin se on pojat ja tytöt. Raha on ikuista, taskut vaan vaihtelee.

Nuoret: Bilettäkää oikein kunnolla niin kuin huomista ei olisikaan. Kyllä me sedät teistä tykätään niin pitkään kun teillä rahaa riittää. Vouti jatkaa sitten siitä eteenpäin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mace34

5.8.2008 21:09

Tyhjänpäiväisiä ihmisiä, pintaliitoelämää ja bling blingiä. Säälittävää...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kyésti

6.8.2008 11:19

Että täällä on paljon kateelisia ihmisiä, jos oikeasti ette välittäisi ette edes lukisi saatika kirjoittaisi tänne mitään. Se nyt vaan on niin ettei kaikilla ole samoja edelytyksiä kaikkeen, JA SE ON TODELLA HYVA NIIN!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Meesti

6.8.2008 11:23

Joo, on se kumma kun kaikki pitää niin turhana, mutta kaikki kommentoi ja lukee. Sen sijaan sitä yhtä kevään maailmanparannusjuttua oli kommentoinut vain muutama.
Musta mielenkiintoinen sosiologinen kurkistus näiden tyttöjen elämään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kuikea Mulli

6.8.2008 16:10

Vai että "sosiologinen kurkistus"? Salli mun nauraa, pikemminkin toimittaja on kirjoittanut jutun kokonaan päästään ja laittanut mukaan pari kuvaa sihteeriopistossa opiskelevista kavereistaan.

Ja kyllä ihmiset ovat kiinnostuneita ja kommentoivat Matti Nykäsenkin tekemisiä, mutta ei se vielä tarkoita että he olisivat tälle kateellisia tai haluaisivat häntä vävypojaksi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Terveisiä Genevestä

6.8.2008 18:05

Nuo summat ei ole mitään kun paikalliset ja arabit laittavat rahaa likoon..normi-iltana palaa fyrkkaa 20.000 euria helposti.. :))

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

WCH

8.8.2008 13:12

kyestihän sen sanoi, kaikkia EI ole siunattu älyn lahjoilla...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hjklö

8.8.2008 16:00

Kenenköhän kokeneen kommentti oli, että "Nykistä saa Vuittonin laukun jollain 600 eurolla, sama maksaa Helsingissä 2000 euroa". Just joo, hoh hoijjaaaaaa......

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RankkaAnkka!

9.8.2008 19:55

Massi on Massiii!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Doc Norton

13.8.2008 01:27

Ehdottomasti paskin panoni on taman kesan IT hutsu kaivolta.
kuin kuollutta lahnaa olisi 'tuunannut'.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ttttttt

14.8.2008 17:30

En sitten sietä, että kuinka paljon näitä rikkaita oikein on Suomessa, koska jos nyt haluaisi pitää yllä tiettyä tasoa vaatetuksessa, juomisessa, matkustamisessa, autoissa jne.. Niin vaatisi varmaan suunnilleen noin 200 000 euron tulot. En usko, että yksikään näistä artikkelin tyypeistä työtä tekemällä sitä tienaa. Mutta kuka tietää vaikka heillä olisi 4 000 000 euron omaisuus, jolle saavat 5% p.a. Näitä 4 000 000 euron omistajia ei taida kovin montaa löytyä alle 25-vuotiaista naisista Suomessa. Veikkaisin, että 25-50 kpl koko Suomessa. Näistäkin valtaosa taitaa harrastaa jotain muuta kuin City-lehden sivuilla oloa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

UberAlles

18.8.2008 19:36

Kävin kerran kyseisessä puljussa. Pääsin sisään duunivetimissä. (kravattia en ollut edes poistanut)

Petyin melkein heti alussa, kun ei sieltä saanut kunnollista olutta hanasta. Tilasin sitten lonkeron joka maksoi laatuunsa/määräänsä nähden liikaa. Lattialle jalkojeni viereen oli joku sivistymätön kaatanut ilmeisesti juomansa. Oli huikan lasinsirujakin.

Oli paljon itänaapurista kauniita pitkäsäärisiä brunetteja. Oli myös suomalaisia 18+ tyttöjä. Brunetet voittivat ulkonäössä ja käytöstavoissa suomalaisen 6-0. Suomalaiset voittivat iskemisyrityksissä ja äänenkäytössä itänaapurimme 100-0.

Kävin kerran kiasmassa. Maksoi 7€. En mene toiste sinnekkään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pettynyt lukija

11.9.2008 15:28

Tyttöhän on sitä paitsi duunari - ja ehkä tulevaisuudessa sihteeri. Olipa huonoa journaliikkaa, kun ei löydetty ketään oikeasti varakasta tai edes varakkaan perheen tyttöä tuohon juttuun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mahonki123

30.9.2008 18:13

HMm....vai että nude meikki...no ainakin mitä Sabrina A:ta FB pääsee kattoo ei ihan niiii puhtoselta vaikuta, päinvastoin juo skanky lasista ja ihme horojuttuja / kommentteija....LOL vähä ristiriitasta, ei muute...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

24.6.2009 14:08

alko naurattaa. täysin tyhjäpäisiä akkoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hande126367

21.4.2011 12:36

Mites nokian kurssi jaksanu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Eloppi

31.5.2011 15:59

Painetaan kurssia alas niin paljon kuin pystytään. NMT 450 ensivuonna ulos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi