Kilpailua!

Yleensä kaikki syyttävät kilpailuyhteiskuntaa. Se kuulostaa hyvältä! Se on hahmoton! Ei loukkaa ketään! Ja se luo syyttäjästä kivan kuvan: "Minä olen pehmeiden arvojen puolesta ja te muut hmph".

Kilpailuyhteiskunta kelpaa myös Neurootikot-jutussamme syylliseksi. Kilpailu tekee nuoret aikuiset neuroottisiksi, väittävät. Mutta mikä on kilpailuyhteiskunnan vaihtoehto?

Sääty-yhteiskunta? Lääkärin lapsesta tulee lääkäri, puusepän puuseppä, siivoojan siivooja ja työttömän... Ymmärtänette yskän. Kommunistinen yhteiskunta? Just joo. Siellähän kilpailua ei ollut yhtään. Lukekaa tarkemmin sitä yhteiskuntaopin kirjaa.

Arpa? Reksi (myös valittu arvalla) nostaa peruskoulun päätteeksi arvat. Jaahas Jami-Petteri menee sitten lukioon ja Sirpa-Susannasta tulee metallimies, Henri, sinä jätät nyt kouluttautumisen tähän, sekoat vähän huumeisiin, etkä saa duunia.

Onnea kaikille valituille! Hyvää kesää!

Ja Suvivirsi soikoon!

2 kommenttia

Skarppausta

31.3.2011 16:08

Kilpailuyhteiskunnan ovat luoneet säätyläisten jälkeläiset. Kilpailu tapahtuu heidän ehdoillaan. Suomessa ja myös USA:ssa, kilpailujen kehdossa, syntyperä vaikuttaa todella paljon. Hus lukemaan tutkimuksia. Säätykierto on vähäistä ja lääkärin lapsista tulee lääkäreitä ja pitkäaikaistyöttömän lapsista pitkäaikaistyöttömiä.

Oikeisto on vaan varastanut vasemmistolta harsoa ja sumuttaa, että ois kaikilla muka sama mahdollisuus. Samalla tavalla on spreijattu vihreetä talouskasvun oksille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Heinivastaa

31.3.2011 17:45

Tunnen hyvin tilastot. On totta, että akateemisten lapsista tulee todennäköisemmin akateemisia. Tämä ei kuitenkaan johdu siitä, että olisi määrätty että vain akateemisten lapsista tulee akateemisia. Periaatteessa kaikille on annettu samat mahdollisuudet. Käytännössähän tietenkään näin ei ole, esimerkiksi kaikissa perheissä koulutusta ei arvosteta yhtä lailla.
Kysyinkin toim. huomissa, mitä tarjotaan tilalle kilpailun tilalle vaihtoehdoksi, jos sitä pidetään niin huonona. Mitä itse tarjoat?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi