Pelko pois

Mikä yhdistää Ravintolapäivää, Kaljakelluntaa, sosiaalista mediaa ja neljään auki olevia ravintoloita? Kaikki ovat enimmäkseen pari-kolmikymppisten käyttämiä. Kaikkia halutaan rajoittaa, koska nuoria ihmisiä on suojeltava itseltään. Kaikki rajoitusten vaatijat ovat vähintään…

Mikä yhdistää Ravintolapäivää, Kaljakelluntaa, sosiaalista mediaa ja neljään auki olevia ravintoloita? Kaikki ovat enimmäkseen pari-kolmikymppisten käyttämiä. Kaikkia halutaan rajoittaa, koska nuoria ihmisiä on suojeltava itseltään. Kaikki rajoitusten vaatijat ovat vähintään keski-ikäisiä.

Ravintolapäivänä terveysviranomaiset ovat huolissaan hygieniasta: mitä jos ruokailijat saavat pop up -ravintoloista tauteja? Kaljakelluntaan puuttuu poliisi: kuka ottaa vastuun, jos joku satuttaa itsensä? Monet, viimeisimpänä Aamulehden päätoimittaja Jorma Pokkinen, ovat sitä mieltä, että netissä median on suojeltava ihmisiä heidän omilta mielipiteiltään. Muuten nämä täräyttelevät aamuyön pikkutunteina keskustelupalstoille tavaraa, joka hävettää aamulla. Sisäministeri Päivi Räsänen vaatii, että ravintoloiden pitäisi mennä aikaisemmin kiinni, jotta asiakkaat eivät pahoinpitelisi toisiaan (ja on väärässä muun muassa siksi, että suurin osa väkivallasta tapahtuu reilusti ennen neljää).

Kiitos huolenpidosta, arvostamme sitä kyllä. Elintarviketurvallisuus on kiva asia, ja kieltämättä olen saanut vammoja kaljakelluessani. Kaikkea kivaa ei kuitenkaan voi kieltää siksi, että teitä pelottaa. Onneksi maailmassa ei ole ainoastaan kaltaisianne ihmisiä, jotka kieltävät. On myös ihmisiä, jotka mahdollistavat. Sellaisia kuin tässä lehdessä haastateltu Olli Sirén.

Suosittelemme