Suomalainen Friday Flats haastaa Airbnb:n

Vertaisvuokraus on pop, jakamistalous on hot.

Kuva: Christian Hillebrand / Fotolia

Friday Flats on vuonna 2013 perustettu verkkopalvelu, jonka kautta ihmiset voivat vuokrata kotejaan ja kesämökkejään toisilleen. Alusta tukee vertaisvuokrausta, joka on yksi jakamistalouden muodoista. 

Suomalainen majoituspalvelu Forenom osti Friday Flatsin keväällä 2016 sen perustajilta. Uuden verkkopalvelun myötä Forenomin on mahdollista lisätä majoituskapasiteettiaan erityisesti lyhytaikaisiin vuokraussuhteisiin.

Friday Flatsissa on tällä hetkellä listattuna 4000 asuntoa ympäri maailmaa, mutta nykyisen suomalaisomistuksen takia markkinaa pyritään laajentamaan erityisesti Suomessa sekä muissa Pohjoismaissa. Friday Flatsin toimintaperiaate on samankaltainen kuin Airbnb:llä – yksityiset asunnonomistajat voivat majoittaa vieraita sekä matkailijat voivat etsiä itselleen mieleisiä kohteita. Forenomin ammattimainen majoitustoiminta erottaa palvelun Airbnb:stä ja tarjoaa Friday Flatsille merkittävän kilpailuedun: Asunnonomistajat voivat halutessaan sopia avaimet käteen- periaatteella toimivasta Premium-palvelusta.

”Forenom huolehtii kaikista majoitukseen liittyvistä rutiineista kuten vieraan vastaanotosta, siivouksesta ennen ja jälkeen sekä kaikista asiakaspalvelu-, myynti- ja huoltotoimista Premium-asiakkaiden puolesta ”, kuvaa Friday Flatsin projektijohtaja Veli-Pekka Pulkkinen.

Vertaisvuokrauksen myötä asuntosijoittajaksi voi ruveta kuka tahansa omalla asunnollaan. Veli-Pekka Pulkkinen muistuttaa, että asunnon vuokrausta on helppo kokeilla nimenomaan kesällä, kun kysyntä on kovaa festivaalien ja kesätapahtumien vuoksi. 

1 kommentti

Tapani Koskela

29.6.2016 10:57

Uutinen hyvästä aiheesta mutta tiedoksi että pääkaupunkiseudulla on toiminut kotimajoituspalvelu jo vuodesta 2007 eli ennen kuin airbnb edes oli perustettu.
Tervetuloa tutustumaan ja liittymään kiitettyyn verkostoomme sekä majoittumaan hyvätasoisiin ja edullisiin koteihin!
http://hbb.fi
http://fi.hbb.fi/tarina.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi