Suomessa ei kaikilla ole rahaa ruokaan ja siksi uusi ruokapalvelu vie terveellistä ruokaa lapsiperheiden oville

Joka kymmenes suomalaislapsi on vähävarainen, joten tarvetta ruoka-avulle riittää.

Petteri Lillberg, Natalia Salmela, Jenni Pääskysaari, Tiina Tuomela, Arman Alizad ja Maria Ohisalo kuuluvat Vennerin tukijoihin.
Petteri Lillberg, Natalia Salmela, Jenni Pääskysaari, Tiina Tuomela, Arman Alizad ja Maria Ohisalo kuuluvat Vennerin tukijoihin.

Loputtomat leipäjonot, Hurstin avun ympärillä käyty keskustelu, joulun ruokakeräysten merkitys tuhansille perheille ja monet muut seikat kertovat samasta asiasta: Suomessa ei riitä kaikille ruokaa. Vaikka talous kasvaa, emme pysty pitämään huolta isosta osasta porukkaa.

Peräti joka kymmenes suomalaislapsi on vähävarainen. Köyhyys on yhteydessä monenlaisiin ongelmiin, kuten eriarvoisuuteen, syrjäytymiseen, opintopolun katkeamiseen ja ravinnon puutteeseen.

Juuri julkistettu ruokapalvelu Venner haluaa auttaa asiassa vähävaraisille lapsiperheille suunnatun laadukkaan, edullisen ja kekseliään kasvisruoan avulla. Venner luottaa yksityishenkilöiden ja yritysten haluun tehdä hyvää. Se etsii tukijoita 90 euroa maksavalle, viikon tarpeet sisältävälle ruokakassille ja tukija voi ostaa kassista osan pienimmillään 15 eurolla.

“Haluamme tarjota vähävaraisille perheille helpon väylän ravitsevaan ruokaan ja terveellisiin elämäntapoihin, mutta myös helpotusta arkeen”, Tuulia Järvinen, yksi Vennerin perustajista, sanoo.

Muun muassa Wellberries-blogistaan ja ruokakirjoistaan tuttu Järvinen vastaa Vennerin reseptiikasta. Iso osa ajatusta on saada ruoan lisäksi jakoon inspiraatiota ruokakassin mukana tulevan reseptivihkon kautta.

“Reseptivihko on suunniteltu pidempään käyttöön helpottamaan myös ruokakassiviikon jälkeistä arkea. Vihkon tarkoituksena on tarjota tietoa terveellisen ruuan merkityksestä ja opastaa perheitä löytämään edulliset ja terveelliset ratkaisut ruuanvalmistukseen.”

Kassi pitää sisällään helposti valmistettavaa kasvisruokaa, jonka ravitsemus on tarkkaan suunniteltu. Kassista löytyy seitsemän lämmintä ateriaa 4-6 hengelle. Lisäksi se sisältää kilon hedelmiä, oliiviöljyä ja purkin D-vitamiinia. Ruokakassin reseptit on suunniteltu tarkasti niin, ettei aineksista jää lainkaan hävikkiä. Reseptit antavat myös mallia miten hyödyntää eri raaka-aineita monipuolisesti.

Ensimmäiset 177 kassia liikahtavat apua tarvitseville 19. syyskuuta ja ne tarjoavat Vennerin kumppaniyritykset, joista pääkumppaneina Orkla Care ja Pihlajalinna.

“Palvelun tarkoitus on mahdollistaa konkreettista apua, jonka kautta perheet kokevat myös arvostusta. Näemme, että tämä on tärkeä lisä jo olemassa olevalle palvelujärjestelmälle. Tavoitteenamme on tarjota jatkuvaa apua, esimerkiksi useamman kerran vuodessa”, aiemmin sosiaalityöntekijänä toiminut Emilia Järvinen Venneriltä sanoo.

2 kommenttia

VeliPukki

17.9.2018 23:49

Kuinka iso osa lahjoituksista menee kohteeseen ja mitä menee "hallinnointiin". Tämä on se iso asia, jonka jokaisen toimittajan luulisi osaavan kysyä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JKP

20.9.2018 15:29

Ymmärtääkseni vähävaraisiksi luokitellaan pienituloisin 10% riippumatta siitä, kuinka paljon rahaa ko. väestönosalla on käytössä. Eli ehkä ennen lapsikorttia pitäisi tarkistaa mikä on aidosti ruoka-apua tarvitsevien määrä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi