Tampereen uusissa soluasunnoissa asukkailla on omat kylppärit ja jääkaapit

Saisiko oma vessa sinut muuttamaan solukämppään?

Kuva: contrastwerkstatt / Fotolia

Soluasumisessa on omat haasteensa. Yksi kämppiksistä valittaa ainaisesta sotkusta, toisen huoneesta nousee jatkuvasti imelän savun tuoksu ja kolmannen luona ramppaa jengiä läpi yön. Ja tämän jengin kanssa pitäisi pystyä jakamaan keittiö ja kylppäri.

Aamulehti kertoo soluasuntojen muutoksesta asukkaiden tarpeita paremmin vastaaviksi. Tampereen opiskelija-asuntosäätiön TOASin uusissa Kissanmaan kohteissa viidestä kimppa-asunnosta on pyritty tekemään entistä viihtyisempiä.

133 neliön asunnoissa neljälle asukkaalle on tarjolla lukolliset 23-neliöiset huoneet, joissa on omat kylppärit. Yhteisistä tiloista löytyy olohuone, keittiö ja parveke. Keittiössä jokaiselle asukkaalle on oma jääkaappi ja yhteinen tiskikone.

Soluasuntojen suosio on hiipunut ja uudesta asumismallista toivotaan siihen piristystä.

“Toki on niin, että soluasunnoissa viihdytään, jos sinne pääsee muuttamaan kaverin kanssa”, TOASin asiakaspalvelupäällikkö Pia Ylimäki sanoo Aamulehdelle.

Kissanmaalla kämpät on suunnattu kaveriporukoille, mutta osa asunnoista on tehnyt kauppansa yksittäisin soluhuoneina. Hinta on noin satasen yksiötä halvempi ja vuokrahinnat alkavat 477 eurosta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi