Tytöt avun tarpeessa

Plan pyrkii kääntämään eriarvoisuuden kierteen.

Tyttöjen koulutus käy käsi kädessä talouskasvun kanssa.
Tyttöjen koulutus käy käsi kädessä talouskasvun kanssa.

Planin Koska olen tyttö -kampanjan keräämissä yli 4000 haastattelussa on selvinnyt silmiäavaavaa tietoa. Nuorten mielestä perheet ja koulut siirtävät sukupuolten eriarvoisuutta ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa sukupolvelta toiselle.

Naisen rooli on monissa maailman maissa karu. Planin tutkimukseen Intiassa ja Ruandassa osallistuneista nuorista 65 prosenttia uskoo, että naisen on siedettävä väkivaltaa pitääkseen perheen koossa. Hieman alle puolet heistä ajattelee, että nainen ansaitsee aina silloin tällöin tulla hakatuksi.

Myös pojat ovat asenteiden uhreja. "Oikea mies" ei näytä muita tunteita kuin vihaa. Tällaiseen kulttuuriin kasvaville miehen aluille tarjotaan tiukka rooli, joka vahingoittaa heitä itseään ja muita heidän ympärillään. Ihannointi riskialttiiseen käytökseen ja väkivaltaan tulee osana kulttuuriperimää.

Latinalaisamerikkalainen nuori mies joutuu 28 kertaa todennäköisemmin henkirikoksen uhriksi mitä länsieurooppalainen. 

Planin Koska olen tyttö -raporttisarja on ainoa maailmanlaajuinen tyttöjen asemaa käsittelevä käsikirjasarja. Vaihtuvien alateemojen, tuoreen tutkimustiedon ja yhteiskunnallisten analyysien kautta raportit käsittelevät laajasti tyttöjen oikeuksia ja asemaa.

"Plan on sitoutunut työskentelemään kaikkein heikoimpien hyväksi. Liian moni nuori tyttö joutuu keskeyttämään koulunkäyntinsä seksuaalisen ahdistelun tai avioliiton takia. Talouden heiketessä tyttöjen tilanne pahenee entisestään, vaikka on olemassa selkeät todisteet siitä, että tyttöihin sijoittamisen laiminlyömisellä ja talouskasvun hiipumisella on yhteys. Siksi varsinkin köyhissä maissa asuvien tyttöjen puolesta puhuminen on äärimmäisen ajankohtaista", Plan Suomen pääsihteeri Riitta Welste selittää, miksi juuri tytöt ovat auttamisen kohteina.


Osallistu arvontaan ja voita liput Plan Jäägaalaan!


Because I am a Girl - So, what about boys? from Plan Suomi on Vimeo.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi