Vesiteitse kotiin tai saaristoon? Veneiden Uberiksi kutsuttu Bout aloittaa kokeilut liikenteessä

Uutta palvelua testataan syyskuun aikana Helsingin ja Espoon edustalla.

Kuva: Ian/Fotolia

Pääkaupunkiseudun saaristoon on pian mitä helpointa mennä, kun Bout-palvelu,"veneiden Uber", tulee tarjoamaan asiakkailleen venekyytejä Helsingin ja Espoon edustalla. Palvelu toimii puhelin applikaatiolla, joka yhdistää kyydin tarvitsevat kaupunkilaiset ja niitä tarjoavat kapteenit. Kapteenit ovat yksityisiä pienveneiden omistajia, joilla on asianmukaiset edellytykset.

"Idea tällaiseen palveluun syntyi eräällä mökkireissulla, kun yksi kaveri oli kyytiä vaille. Lähdimme selvittelemään onko vastaavanlaista jo markkinoilla ja suurempi yllätys oli, ettei tällaista vielä ollut. Huomasimme tässä markkinaraon ja aloimme kehittelemään palvelua", kertoo Boutin perustajiin kuuluva Joonas Sipari.

Muun muassa Kroatiassa on kokeiltu Uberin tarjoamia venekyytejä, mutta Suomessa ei vastaavanlaista ole vielä nähty. Perustajien toiveissa on, että ensi kesänä kaupunkilaiset ovat löytäneet Boutin osaksi kaupunkiliikennettä.

"Tavoitteemme on saada julkaistua iOS-testiversio tänä syksynä. Jos vettä tulee niskaan ja tuulee kovaa, niin emme turvallisuussyistä julkaise kokeilua silloin vaan se siirtyy luonnollisesti eteenpäin", jatkaa Sipari.

Toistaiseksi Bout palvelee vain viikonloppuisin. Matkallaan se tähtää tilaan, jossa palvelu on päivämäärästä ja kellonajasta riippumaton ja tulevaisuudessa kyytejä voi tilata yli 50 eri ennalta määrättyyn "satamaan". Nämä pisteet sijaitsevat Helsingin ja Espoon saaristoissa ja rannikolla. Noutopaikkoja ovat muun muassa Ruoholahti, Jätkäsaari ja Liuskaluoto. Ulkosaarien pysäkkejä löytyy ainakin Vallisaaresta, Isosta Vasikkasaaresta ja Stora Herrösta. Tavoitteena on, että venekyydin voisi tilata mihin tahansa vuokraamattomalle laiturille.

"Nyt syksyn ajan keräämme käyttäjäkokemuksia ja testaamme konseptia, joiden perusteella kehitämme koko palvelun ensi kaudelle. Boutia voi seurata somesta, jos haluaa saada tietoa nyt kokeiluun avattavista nouto- ja jättöpisteistä, sekä siitä milloin palvelu avautuu kokonaisuudessaan", vinkkaa Sipari.

1 kommentti

Viracocha

9.9.2018 20:41

U-bout ois ollu iskevämpi nimi...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi