Viidelläkympillä makuuvaunussa Lappiin – VR laski makuupaikan hintaa

Eniten hyötyy Helsingin ja Kemijärven välisellä matkalla.

Kuva: steph photographies / Fotolia

Juhannuksena matkustetaan enemmän junalla kuin koskaan ja Lapin tavoittaminen junalla on yhä yleisempää. Jos Lappiin pitää päästä, on junan makuuvaunu moniin matkustus- ja majoitusvaihtoehtoihin verrattuna varteenotettava vaihtoehto sekä hinnaltaan että mukavuudeltaan.

Pidemmän matkan taittaminen raiteilla sujuu nyt entistä sujuvammin ja edullisemmin yöjunassa. Makuupaikalle saa tästä lähtien Säästölipun samalla 49 euron hinnalla kaikille yöjunan reiteille. Lapin suuntaan reissuja suunnitteleville on myös luvassa enemmän valinnanvaraa, kun Kolarin suuntaan pääsee jatkossa useammalla eri vuorolla. Lapin ruska-aikana junavuoroja on vieläkin tiheämmin.

”Etenkin pitkiä matkoja yöjunissa matkustaville muutos tarkoittaa selkeää säästöä. Esimerkiksi Kemijärven ja Helsingin välisellä matkalla makuupaikkalippu on maksanut aiemmin aina noin 86 euroa, joten säästöä tällä reitillä saa parhaimmillaan 37 euroa. Makuupaikan Säästölippuja on tarjolla pysyvästi jokaiselle lähdölle kaikilla kotimaan reiteille, määrä vaihtelee vuoroittain. Päiväjuniin vastaavanlainen Säästölippu lanseerattiin helmikuussa 2016”, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Jos mielii enemmän omaa rauhaa, voi makuuhytin varata myös kokonaan omaan tai seurueensa käyttöön.

”Matkustusmukavuutta lisää myös mahdollisuus varata yläkerran hyttipaikka omalla suihkulla ja wc:llä. Tällainen paikka maksaa viisi euroa enemmän, edullisimmillaan säästölipulla 54 euroa. Kannattaa myös muistaa, että 10-vuotias tai nuorempi lapsi matkustaa yöjunassa vanhempansa makuupaikalla veloituksetta, kun hänelle ei osteta omaa makuupaikkaa,” sanoo Romanainen.

Matkanteon sujuvuutta lisää myös kaikista yöjunista löytyvä ravintolavaunu.

”Suosituilla autopaikoillamme kuljetetaan noin 43 000 autoa vuodessa ja makuupaikoilla tehdään puolestaan 300 000 matkaa vuosittain. Lapin kasvava matkailu on lisännyt junavuorojen kysyntää ja haluamme vastata mahdollisimman hyvin asiakkaidemme toiveisiin tuomalla lisää vuoroja matkustuspiikkeihin. Yksi Lapin merkittävimmistä sesongeista on syksyn ruska-aika, jolloin ajamme yhteensä 18 vuoroa Kolariin. Ruskavuorot ajetaan 24.8–22.9 ja ne löytyvät jo nyt matkahaustamme”, kertoo Romanainen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi