Aino Venna

Muusikko Aino Vennan intohimot ovat elokuvat ja musiikki.

Aino Vennan keikkailu alkoi Pikku kukka -bändin pyytäessä kiertueelle. ”Keksimme taiteilijanimeni baarissa ja testasimme sen toimivuutta viereisessä pöydässä istuneella ukolla.”
Aino Vennan keikkailu alkoi Pikku kukka -bändin pyytäessä kiertueelle. ”Keksimme taiteilijanimeni baarissa ja testasimme sen toimivuutta viereisessä pöydässä istuneella ukolla.”

Muusikko Aino Venna, valssataanko?

"Osaan tanssia valssia vähän, haluaisin osata paremmin. Kolmeen laskeminen tuo hypnoottisen, heilurimaisen tunnelman. Valssia ei ole kauheasti tullut tanssittua, mutta parasta se olisi varmaan kesällä nurmikolla."

Toinen levysi Waltz to Paris ilmestyy 17.2. Eikö Berliini ole nykyään seksikkäämpi kuin Pariisi?

"Tykkään Berliinistäkin kauheasti, mutta Pariisi on yksi ensimmäisistä kaupungeista, joissa olen käynyt, ja olen ollut siellä eniten. Levyn nimikkobiisi on saanut vaikutteita elokuvasta Viimeinen tango Pariisissa, mutta jotta basistimme säilyttäisi mielenterveytensä, nimesimme kappaleen valssiksi. Tällä hetkellä pidän ehkä eniten Kööpenhaminasta ja Skandinaviasta."

Teet elokuvia nimellä Aino Ahokas. Onko persoonasi jakautunut?

"Minusta on helpompi hahmottaa asioita kun teen elokuvia eri nimellä kuin musiikkia. Haluan etäännyttää nämä jutut toisistaan. Opiskelin Turun taideakatemiassa elokuvalinjan opintoja ja tein lopputyönä lyhytelokuvan. Pitkään elokuvan teko ei puhutellut, mutta nyt se on alkanut taas innostaa. Aion jatkaa sekä musiikin että elokuvan parissa."

Äänesi on mahtava. Miksi matalat altot ovat niin seksikkäitä?

"Äänen resonointi tuntuu vatsassa asti, ja ääneen voi tuudittautua ja jäädä eri tavalla kuin muihin."

Aloitit esiintymällä vain kitaran kanssa. Montako kitaraa omistat ja mikä niistä on rakkain?

"Kolme. Ensimmäinen kitarani oli Kasuga-merkkinen Japanin lahja maailmalle. Kitarana se oli tosi kehno, mutta se toimi henkisenä tukena. Soitin sillä yhteensä 15 vuotta. Kaksi vuotta tein niin paljon keikkaa, ettei se kestänyt enää. Säilön sitä kuitenkin edelleen. Tällä hetkellä rakkain kitarani on teräskielinen Guild, jonka ostin viime kesänä."

Edith Piaf, Elvis ja Marlene Dietrich ovat esikuviasi. Milloin siirryt 2010-luvulle?

"En varmaan koskaan. En haluaisi elää samanlaista elämää kuin he, mutta heidän musiikkinsa on kolahtanut. Siksi esikuva on ehkä liian voimakas sana. Rakastan hahmoja ja heidän musiikkiaan. Ajattelen, että he ovat suojelemassa musiikinte­koani."


Aino Vennan toinen levy Waltz to Paris ilmestyy 17.2.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi