Kellarin kasvatit

Deejii-duo Super8 & Tab ei anna uutta kappalettaan edes Armin Van Buurenille.

Super8 & Tab kuuluu brittiläisen Anjunabeats-levylafkan talliin.
Super8 & Tab kuuluu brittiläisen Anjunabeats-levylafkan talliin.

Ulko-oven vieressä lojuu vanha skeittilauta, eteisessä kahdeksan tietokoneen monitoria ja kaatopaikkajätettä. Silti kengät pitää ottaa pois. Tervetuloa Helsinki Vibes -studiolle, eli kellariin Pitäjänmäen teollisuusalueelle.

Ei anneta ulkoasun hämätä. Studiossa hääräävät niin Dallas Superstarsin Heikki Liimatainen kuin Miika Kuismakin. Paikalle saattaa piipahtaa myös JS16.

Tiloissa puuhastelee myös trance-duo Super8 & Tab. Klubievankeliumi DJ Mag noteerasi kaksikon Suomen toisiksi parhaiksi tiskijukiksi. 127. sija kuulostaa ehkä laimealta, mutta pitää muistaa, että ääniä sai 89 393 eri deejiitä ympäri maailmaa.

“Tämä on deejii-kommuuni, hyvät tyypit yhdessä. Ruotsissa on tehty näin jo iät ajat. Jaamme Liimataisen kanssa huoneen. Hessu työskentelee arkipäivisin, me illat ja viikonloput”, kertoo Miika “Super8” Eloranta, 33, (joka kuului muuten 90-luvulla XL5-poikabändiin).

Ja tulosta syntyy. Duon edelliset biisit Needs To Feel ja Suru saivat yltiöpositiivisia arvioita ja päätyivät superdeejiiden, kuten Tiëston ja Paul Van Dykin soittimiin.

“Jos joku soittaa kappalettamme, olemme onnistuneet jossain”, Super8 toteaa.

Nykyään duo ei anna helpolla biisiään etukäteissoittoon. Ei edes maailman parhaalle deejiille, Armin van Buurenille.

“Se pyysi, ei annettu. Tosin levy-yhtiön kautta hän sen sai myöhemmin. Omat keikkamme saavat lisäarvoa, jos muut eivät ole kuluttaneet biisejämme etukäteen”, Janne ”Tab” Mansnerus, 31, sanoo.

Duo reissasi viime vuoden aikana Goalla, Taiwanissa ja ympäri Eurooppaa.

“Murmanskissa soitimme 1 500 hengen ravintolassa, jonka omisti 19-vuotias kundi. Se oli paikallinen kingpin, naisia pyöri siihen malliin ympärillä”, Super8 sanoo.

Maaliskuussa lähtökäsky käy Skotlantiin, Irlantiin, Portugaliin sekä Miamiin ja Los Angelesiin.

“Kiitos uuden keikkamanagerin, joka hoitaa hommansa mallikkaasti. Meidän on pakko jo valikoida, missä soitamme”, Tab toteaa.

Myös keikkapalkkoihin on tullut kohennusta. Nykytaksa ulkomailla on 2 000 euroa ja kulut päälle. Seuraavaksi heitä kuullaan Suomessa Hallmarkissa, kun kaksikon isännöimä trance-klubi juhlii 8v-synttäreitä uudessa kodissa Studio 51:ssä.

“Tila on toimiva. Juuri remontoitu, riittävästi narikkatilaa ja yhdessä tasossa.”

Hallmark Studio 51:ssä 1.3. Liput 9 e. www.super8andtab.com.

Ne kummat deejii-nimet

Super8

“Kiitos kuuluu MoonTV:lle. Vuonna 2001 piti keksiä kiireellä nimi yhteen tekemääni remiksiin. Katselin aamuyöllä PornoStara-ohjelmaa, ja mieleen juolahti Super8, alan filmiformaatti 70-luvulta. Kun Paul Van Dyk soitti remiksiäni viisi kuukautta joka keikallaan, ei nimeä iljennyt enää vaihtaakaan.”

DJ Tab

“Minua on kutsuttu 5-vuotiaasta lähtien Tapiksi. Soitin ensimmäiset keikkani DJ Tapina. Se vääntyi nykyiseen muotoonsa Kaapelilla 90-luvulla järjestetyissä laittomissa aamubileissä. Järjestävät väänsivät sen tietämättäni Tabiksi flaijeriin. Tapi ei kuulemma oikein toiminut.”

Alex Kunnari

“Soitin 1990-luvun puoliväliin asti nimellä DJ Alex. Jouduin lisäämään sen perään sukunimeni vuonna 1996, kun Ibizalla soitti kymmeniä deejiitä Alex-nimellä. Nyt nimeni jää mieleen ja ulkomaalaistenkin on helppoa lausua se. Myös britti-deejii Judge Jules on kehunut taiteilijanimeäni.”

DJ Orkidea

“Olin jo soittanut muutamissa laittomissa bileissä Oranssin tiloissa ilman nimeä ennen kuin vuonna 1992 otin käyttöön Orkidean. Nimi tulee yhdestä nimeltä mainitsemattomasta kirjasta. Minua luultiin alussa usein mimmi-deejiiksi.”

DJ Orkidean albumi Metaverse ilmestyy 5.3.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi