Olivera maksaa vuokransa Spotify-tuloilla

“Kannattaa luoda sellainen asetelma, että ne tarvitsee mua, eikä toisinpäin!” nuori poppari sanoo levy-yhtiöistä.

Olivera.
Olivera.

Olivera on 22-vuotias muusikko, joka on ponnistanut ihmisten tietoisuuteen Spotifyn ansiosta. Hänen Golden Plate -kappaleellaan on jo yli miljoona toistoa Spotifyssa. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Olivera maksaa vuokransa musiikkipalvelusta virtaavilla tuloilla.

“Unelmat voi saavuttaa vain tekemällä ruohonjuuritasolla kovasti hommia, sillä määrä ratkaisee biisien tekemisessä. Niitä kaikkia ei todellakaan julkaista, vaan tarkoitus on saada homma pyörimään ja tekemällähän sitä oppii.”

Laulajan mukaan miljoonatoistot paukkuvat, kun tekee hyvän mielen biisin, joka voi soida vaikka vaatekaupassa. Mukana oli myös ripaus sattumaa sen lisäksi, että Olivera lähetti biisinsä esimerkiksi YleX:lle, jossa siitä pidettiin.

Olivera on laadukkaasti tuotettua dreamy-poppia tekeväksi artistiksi siinä mielessä poikkeuksellinen, ettei hänellä ole levy-yhtiötä takanaan. Biisit tehdään kotistudiossa yhdessä tuottajapoikaystävä Lennon kanssa ja ne laitetaan itse nettiin. Nuori muusikko ei kuitenkaan tyrmää ajatusta levy-yhtiön kanssa työskentelystä.

“Kannattaa luoda sellainen asetelma, että ne tarvitsee mua, eikä toisinpäin! Sopimusten tekeminen on hankalaa, sillä yleensä ne tehdään vuosiksi kerrallaan. Kukaan ei voi ennustaa mitä elämässä tai uralla tapahtuu sinä aikana.”

Olivera haluaa säilyttää musiikillisen vapautensa, mikäli päätyy tekemään töitä muiden kuin itsensä kanssa. Hän neuvoo muita nuoria artisteja pitämään rohkeasti puolensa ja vaatimaan oikeuksia itselleen.

“Molemmat osapuolet haluavat hyötyä sopimuksista, joten kannattaa tähdätä miellyttävään yhteistyöhön. ”

Suosiostaan huolimatta Olivera ei ole vielä keikkaillut kertaakaan, mutta hänellä on valtava hinku päästä esiintymään. Hän haaveilee pienestä ja intiimistä paikasta, jossa kaikilla olisi mielellään vähän ahdasta.

“Välillä jopa pelottaa, että osaanko laulaa omia laulujani. Pitää varmaan ottaa pari laulutuntia.”

 

 

 

 

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi