Suomen Kotiolutmestari on avoin kilpailu olutharrastajille

Kuulkaa, suomalaiset kotona panijat! Nyt on mahdollisuus maineeseen ja kunniaan.

Kuva: Africa Studio / Fotolia

Suomessa on jopa tuhansia kotiolutharrastajia. Harrastajat valmistavat olutta kotona joko yksin tai pienellä porukalla. Kotiolutbuumi on seurausta kansainvälisestä käsityöpanimoiden trendistä.

"Kotioluen valmistaminen on valtavassa kasvussa tällä hetkellä. Haluamme olla mukana tukemassa suomalaista olutkulttuuria, johon kotona valmistettu olut kuuluu olennaisena osana", sanoo Saimaan Juomatehtaan toimitusjohtaja Jussi Laukkanen.

Saimaan Juomatehdas aloittaa yhteistyön kotioluen valmistajien kanssa järjestämällä olutharrastajille avoimen olutkilpailun. Suomen Kotiolutmestari 2016 -kilpailun tavoitteena on tukea kasvavaa kotiolutharrastusta ja pieniä käsityöpanimoita, mutta taustalla on myös kyse suomalaisten työllisyydestä. Moni käsityöpanimo on saanut alkunsa keittiön nurkassa tai autotallissa virinneestä harrastuksesta.

"Maan hallitus kannustaa työttömiä perustamaan yhden kahden ihmisen mikroyrityksiä. Uudet käsityöpanimot ovat oivallinen esimerkki tästä. Kannustamme kotioluenvalmistajia valmistamaan mahdollisimman hyviä oluita sekä työllistämään itsensä ja kaverinsa tätä kautta", Laukkanen perustelee.

Kilpailussa on kaksi sarjaa: lager ja ale. Kilpailuun voivat osallistua täysi-ikäiset henkilöt, jotka eivät ole töissä panimoalalla tai -yhtiöissä. Kilpailuun osallistuvat oluet tai niiden reseptillä tehdyt juomat eivät ole saaneet olla myynnissä. Kilpailun sääntöihin voi tutustua tarkemmin Saimaan Juomatehtaan sivuilla.

Suomen Kotiolutmestari 2016 -kilpailun voittaja pääsee valmistamaan olutta yhteistyössä Saimaan Juomatehtaan kanssa. Olut valmistetaan suomalaisen mallastamon Viking Maltin maltaasta.

Kilpailun kaksi parasta oluenvalmistajaa saavat Olutliiton myöntämän osallistumisoikeuden lokakuussa Roomassa järjestettävään kotioluiden EM-kilpailuun Suomen edustajina. Lisäksi voittaja saa Olutliiton ja Saimaan Juomatehtaan yhdessä lahjoittaman 400 euron matkalahjakortin kilpailuun osallistumista varten.

Olutalan ammattilaisista ja perehtyneistä harrastajista koostuva tuomaristo valitsee Suomen Kotiolutmestarin 2016 sekä Suomen parhaan kotioluen. Kilpailun tulokset julkistetaan Panimoravintola Bruuverissa Helsingissä järjestettävässä yleisöfinaalissa perjantaina 29. heinäkuuta kello 16.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi