Tuottajakaksikko Movement Machina ja Timo Vaittinen saivat nimensä samalle biisilistalle The Prodigyn, The Chemical Brothersin ja Swedish House Mafian kanssa

WipEout-peliklassikon futuristinen meininki sopii erinomaisesti suomalaiskaksikon biisin alustaksi.

Jukka-Pekka Saarinen aka Movement Machina.
Jukka-Pekka Saarinen aka Movement Machina. Kuva: Movement Machina / Facebook

Kesäkuun alussa Playstationille julkaistavan WipEout Omega Collection -pelin soundtrackillä kuullaan suomalaista osaamista, kun Movement Machina ja Timo Vaittinen yhdistävät voimansa Upsides Have Downsides -biisillä. WipEout on legendaarinen pleikkarin pelisarja, jossa pelaajat kilpailevat futuristisilla radoilla.

“Koen, että tää on ovi, minkä väliin oon saanut jalan. Oon julkaissut maailmankuulujen lafkojen kautta ja mulla on hyvä perusta elektronisen musiikin piireissä. Tää on kuitenkin sen kaliiberin juttu, etten tiedä, mitä tästä voi syntyä”, Movement Machina -nimellä musiikkia tekevä Jukka-Pekka Saarinen kertoo puhelimessa.

“On paljon ihmisiä, jotka tulee kuulemaan tän, koska kyse on legendaarisesta pelisarjasta, joka on ollut kulttimenestys jo pitkään. Meidänkin biisi on tosi futuristinen ja siinä mielessä täydellinen match pelimaailmaan. Mielenkiintoista nähdä, miten tässä käy.”

Legendaariselle Anjunabeatsille aiemmin levyttänyt Saarinen sai kontaktin pelimaailmaan nykyisen Zerothree Music -lafkansa kautta. Parhaimmillaan pelimusiikista aukeaa muusikoille täysin uusi keino saada musiikkinsa kuuluviin ja tienata sillä.

“Taloudellinen kompensaatio on aika pieni, eikä omasta mielestä se pointti tässä, vaan exposure ja fame, kun ajattelee omia musiikkiuria.”

“Musiikissa on tärkeä tuntea ihmisiä ja tääkin biisi on päätynyt sinne, koska mä tunnen ihmisen, joka tuntee ihmisen.”

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi