1,5 hehtaaria lisää Flow-tilaa

Bright Balloon 360° -lava siirtyy ja kasvaa, Backyard muuttuu chillausalueeksi ja tamppaus siirtyy etupihalle.

Klikkaa kartta isommaksi!
Klikkaa kartta isommaksi! Kuva: Flow Festival

Flow’n festarikävijöitä odottaa tänä vuonna entistä suurempi festarialue. Bileille on raivattu lisää tonttia jopa 1,5 hehtaaria. Tälle alueelle mahtuu viikonloppuna 11 esiintymisaluetta ja yli 100 esiintyvää artistia tai kokoonpanoa. Muutoksia nähdään lähes jokaisella lavalla ja suurimmat lavat saavat rinnalleen entistä enemmän pienempiä keikkasopukoita.

Ensin pari käytännön juttua. Alueuudistukset vaikuttavat rannekkeenvaihtoon. Tänä vuonna myös yhden päivän liput vaihtuvat rannekkeisiin, jotta kaikki festarikävijät pääsevät halutessaan poistumaan alueelta. Rannekkeenvaihtopisteitä on kaksi: toinen Erottajalla Helsingin keskustassa Flow’n Infossa ja toinen 200 metriä ennen festivaalin pääporttia. Rannekkeenvaihtoa pyritään sujuvoittamaan sillä, että kaistoja on tuotu “huomattavasti” lisää.

Flow laajenee etenkin Sörnäisten rantatien suuntaan ja työntää samalla pyöräparkin lähemmäksi Merihakaa, uuden Merikerho-raflalaivan edustalle. (Merikerho avaa ruuma-klubinsa Flow-viikonlopuksi, lue lisää!

Esiintymislavoista vihertävän ja viihdyttävän Backyardin klubimusa siirtyy uusille mestoille ja kulkee tänä vuonna nimellä Resident Advisor Front Yard. Luvassa on entistä suurempi tila elektroniselle musiikille.

Backyardillakin tapahtuu, mutta meno muuttuu ja tempo tippuu, kun takapihasta tulee “rauhoittumisen keidas”, missä soundimaailman muodostavat meditatiiviset ja mystiset kattaukset kotimaisilta ja kansainvälisiltä dj:ltä. Luvassa on myös teemaan sopivasti joogaa, raakaruokaa ja taidetta.

Uutena venuena nähdään Red Garden, missä puutarhajuhlien tunnelma kohtaa sähköiset diskobileet.

Pyöreän valkoisen pallon tutuksi tekemä Bright Balloon 360° -lava on vuodesta toiseen ollut yksi Flow’n ruuhkaisimmista pisteistä ja lavan rento, mutta maailmanluokan sisältö on jäänyt monille vain haaveeksi. Tänä vuonna asiaan on luvassa helpotusta, sillä lavan yleisökapasiteetti on puolet aiempia vuosia suurempi ja se on siirretty Sörnäisten rantatien varteen festarin uudelle alueelle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi