Allas Sea Poolin ensimmäinen vuosi oli menestys – altaita tulossa lisää

Joulukuun myynti peittosi jopa heinäkuun tulokset Altaalla.

Kuva: Eetu Ahanen

Kauppatorilla sijaitseva Allas Sea Pool oli vuonna 2017 ensimmäistä kertaa avoinna koko kesäsesongin. Syksyn eteneminen ei olennaisesti vähentänyt kävijämääriä: joulukuun myynti peittosi jopa heinäkuun tulokset. Merikylpylän tulevaisuus tähtää uusiin kylpylöihin, ja Altaan kehitystyötä tekemään on palkattu uusi toimitusjohtaja ja suunnittelujohtaja.

Allas Sea Poolin päärakennus valmistui toukokuussa 2017 ja uimaan pääsi ensimmäistä kertaa myös kesällä. Koleasta kesästä huolimatta loppuvuoteen mennessä Altaalla oli 155 000 maksanutta kävijää, joista 142 000 oli kylpyläasiakkaita ja 13 000 musiikkitapahtumien kävijöitä. Allas-merikylpylän ja sen yhteydessä toimivan kahvila-ravintolan yhteinen liikevaihto ylitti 5 miljoonaa euroa.

Rakennustöiden päätyttyä ja toiminnan vakiinnuttua Altaan uutena toimitusjohtajana aloittaa 15. tammikuuta Bodil Ståhl. Pitkän linjan hospitality-alan ammattilainen Ståhl on työskennellyt pitkään Viking Line Abp:n palveluksessa, ja toiminut muun muassa m/s Cinderellan ja m/s Mariellan intendenttinä. Viimeiset vuodet Ståhl on vastannut Viking Line Abp:n ravintolatoiminnasta, joka on jatkuvasti kasvattanut myyntiään ja kuluttajatyytyväisyyttään. 

“On hienoa saada pitkän rakennusvaiheen jälkeen Altaan toimitusjohtajaksi palvelu-, matkailu- ja ravintola-alan ammattilainen. Altaan asiakaskokemuksen ja palveluiden saaminen seuraavalle tasolle on nyt kaikkein tärkeintä, sillä asiakasmäärät ovat kasvaneet ja suunnitelmissa on rakentaa useiden Allas Sea Poolien verkosto Suomeen”, toteaa Altaan emoyhtiö Töölö Urban Oy:n toimitusjohtaja Raoul Grünstein.

“Allas on osoittanut paikkansa merkittävänä ja innovatiivisena elämysten tarjoajana. Erilaiset kumppanuudet ovat minulle tärkeitä ja koen, että Altaalla suhtaudutaan tähän oikealla asenteella. Kehitystyötä on tehty yhteisöllisesti suunnittelussa ja joukkorahoituksessa ja nyt asiakkuuksien kehittämisessä”, sanoo Allas Sea Poolin uusi toimitusjohtaja Ståhl.

Arkkitehti Samppa Lappalainen on aloittanut Töölö Urbanin suunnittelujohtajana syyskuussa 2017. Lappalainen on viimeksi työskennellyt NCC -konsernin suunnittelutoimistossa Optiplan Oy:ssa korjausrakentamisen toimialajohtajana. Sitä ennen Lappalainen on toiminut yrittäjänä omassa arkkitehtitoimistossaan.

“Suunnittelemme Altaita ja muita kaupunkielämän keskuksia, joihin kehitetään yhteisöllistä toimintaa. Merenrantojen herättäminen henkiin ja kelluvien rakennusten kehittäminen valmiiksi rakennetuissa kaupunkikeskuksissa on kansainvälinen kehitystrendi. Altaiden lisäksi myös vanhat teollisuustilat tarjoavat uudelle kaupunkielämälle kiinnostavia mahdollisuuksia”, linjaa Töölö Urban Oy:n suunnittelujohtaja Samppa Lappalainen.

4 kommenttia

nimierkkixd

3.3.2018 21:59

Miten 142.000 kylpyläasiakasta voi olla menestys, kun varovainen kävijämääräennuste oli 320.000 asiakasta. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

x ja y

23.3.2018 12:51

142 000 oli puolen vuoden kävijämäärä. Ensimmisenä vuonna kun juttu on uusi, eli moni ei edes ole kuullut koko paikasta.

Avannaa

20.4.2018 17:41

Hmm julkisten tietojen mukaan tappiot olivat mittavat liikevaihtoon nähden. Mutta se on kai ok ja sallittua väittää tappioita ”menestykseksi”. Sinänsä kivaa ja tervetullutta uutta kaupunkikulttuuria, mutta pitäisi olla kai myös liiketaloudellista menestystä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Täh

31.5.2018 17:44

No totta tosiaan - luvattiin tulosta ja paukutellaan henkseleitä - ja tulos on 0,3M tappiollinen?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi