Eerikinkadun BOHO Cafe & Deli vie askeleen lähemmäksi paratiisia

Kaupungin ensimmäisen bohokahvilan tunnelma ja ruoka saavat sinut huokaisemaan onnesta.

Kuva: Laura Matilainen
  • Mikä: Bohokahvila
  • Missä: Eerikinkatu 12, Helsinki
  • Mitä: Ainutlaatuisia herkkuja päivän jokaiseen hetkeen

Vuosi sitten Taru Haverisen visio Helsingin, ja todennäköisesti koko Suomen ensimmäisestä bohokahvilasta näki päivänvalon, kun BOHO Cafe & Deli avasi ovensa Eerikinkadulle.

Ajatus bohokahvilan perustamisesta sai alkunsa, kun sosiaalisessa mediassa bohosisustustileja- ja ryhmiä aktiivisesti seuranneelle Haveriselle selvisi, ettei kaupungista löytynyt ainuttakaan bohokahvilaa. Ravintola-alalla monipuolisesti eri tehtävissä työskennellyt Haverinen päättikin laittaa tuulemaan ja perustaa sellaisen tse.

LUE LISÄÄ: Kun Taru ei löytänyt Suomesta ainuttakaan bohokahvilaa, hän päätti perustaa sellaisen itse: BOHO Café & Deli avaa ovensa Helsingin keskustaan

Taru Haverinen on BOHO Cafe & Delin kahvilayrittäjä.
Taru Haverinen on BOHO Cafe & Delin kahvilayrittäjä. Kuva: Laura Matilainen

Nyt on vuosi yrittäjyyttä poikkeusolosuhteissa takana, onko paikka sellainen kuin etukäteen kuvittelit?

“Ei, ei ole”, Haverinen nauraa. “Olemme kehittyneet koko ajan matkan varrella. Koko henkilökunta on ideoinut paljon, ja etenkin keittiöpäällikkö Iiris (Airikkala) on tuonut tähän oman lisänsä.”

Yrittäjän mukaan esimerkiksi vitriinituote hakee vielä konseptiaan; tällä hetkellä sen sisältö vaihtuu päivittäin.

Tarjolla on niin suolaisia piirakoita, täytettyjä croissantteja, avokadoleipiä, chia-vanukkaita, herkullisia kakkuja ja sesonkiherkkuja, kuten laskiaispullia.

“Toisaalta saamme paljon hyvää palautetta vakioasiakkailta vaihtuvasta valikoimasta. Muutenkin runsas vitriini on asia, jota asiakkaat kehuvat kerta toisensa jälkeen.”

Boho Cafe & Delin vitriinistä löytyy vaihtoehtoja niin aamupalalle kuin iltapäiväkahveille.
Boho Cafe & Delin vitriinistä löytyy vaihtoehtoja niin aamupalalle kuin iltapäiväkahveille. Kuva: Laura Matilainen

Todistettavasti näin on, sillä Cityn testikäynnillä vitriinistä satelee todistettavasti kiitoksia, ja asiakkaat nappaavat kuvia herkuista puhelimellaan. Tämä seikka aiheuttaa hieman huvistusta Haveriselle, jonka mukaan vitriini ei todellakaan ole runsaimmillaan - yrittäjä on tällä hetkellä sairaslomien vuoksi yksin vuorossa.

Räjähtävä suklaapallo lumoaa

Yksi suurimmista hiteistä on Haverisen mukaan ollut Choco Bomb. Kyseessä on kaunis suklaapallo, joka kätkee sisäänsä kaakaojauhetta ja vaahtokarkkeja. Kun kuppiin asetetun pallon päälle kaadetaan asiakkaan silmien edessä kuumaa maitoa, yksi elämäsi taatusti lumoavimmista kaakaoelämyksistä on taattu.

Hehkutettuja suklaapalloja saa ostettua myös kotiin!
Hehkutettuja suklaapalloja saa ostettua myös kotiin! Kuva: Laura Matilainen

“Myös suolaiset piirakat ovat erittäin suosittuja, ja lisäksi porukkaa käy paljon myös lounaalla. Erilaisia plattereita menee erilaisiin tilaisuuksiin”, Haverinen luettelee suosikkituotteita.

Vaikka ruokatarjonta on BOHO Cafe & Delissä huipussaan, kannattaa paikan päälle lähteä jo ihan tunnelmankin vuoksi. Uniikeilla, käsityönä valmistetuilla elementeillä sisustettu kahvila huokuu seesteisyyttä, ja täällä mieli irtautuu helposti arkipäivän kiireistä. Pian saatat huomata unohtuneesi lounaalle vähän pidemmäksi aikaa kuin oli tarkoitus.

“Meidän sloganimme on, askel lähempänä paratiisia, ja asiakaspalautteiden perusteella tässä asiassa olemme onnistuneet.”

Kaikki kahvilan sisustustuotteet on tehty käsityönä Balilla luonnollisista materiaaleista, kuten palmunlehdistä, meriruohosta bambusta ja sisalista.
Kaikki kahvilan sisustustuotteet on tehty käsityönä Balilla luonnollisista materiaaleista, kuten palmunlehdistä, meriruohosta bambusta ja sisalista. Kuva: Boho Cafe & Deli

Vaikka poikkeusvuosi yllättävine sairauslomineen ja vaihtuvine rajoituksineen ovat tuoneet mukanaan haasteita, vuotta voi katsella tyytyväisin mielin.

“Yllättävän hyvin mennyt olosuhteisiin nähden, ja välillä tuntuu siltä, että asiakaspaikat loppuvat kesken. Turistit ovat löytäneet meidät hyvin, ja moni löytää perille esimerkiksi Googlen arvostelujen perusteella.”

Viime kesänä terassilupa jäi saamatta, mutta ensi kesäksi suunnitteilla on noin 20-paikkainen terassi, jonka ansiosta pieni kahvila saa kaipaamiansa lisäpaikkoja.

Annoksissa maistuu intohimo

City antaa erityismaininnan BOHO Cafe & Delille herkullisesta lounasbowlista, joka meni kirkkaasti vastaavien tuotteiden kärkeen. Pääraaka-aineeksi valittujen marinoitujen rapujen llisäksi bowlista löytyi muun muassa kvinoaa, hummusta, edame-papuja, marinoituja kirsikkatomaatteja ja perunaa. Tällä setillä nälkä lähtee taatustI!

“Bowliin on haluttu ottaa mukaan raaka-aineita, joita ole ihan kaikilla. Ja näille raaka-aineille on myös tehty jotain”, Haverinen kertoo lounasbowlin sisällöstä.

Värikäs lounasbowli sekä näyttää että maistuu erinomaiselta.
Värikäs lounasbowli sekä näyttää että maistuu erinomaiselta. Kuva: Laura Matilainen

Lounas jätti kytemään mieliin ajatuksen siitä, mitä kaikkea BOHO Cafen tuotteista haluaisi vielä tulevaisuudessa maistaa. Ainakin aamiaispurkkeja, kakkuja, muita bowleja… (Ainakin tiedän, mihin suuntaan seuraavan kerran keskustassa liikkuessani.)

Onneksi BOHO Cafe & Delin makuelämysten ei tarvitse päättyä kahvilan oven sulkemiseen, sillä tuotteita voi ostaa tietenkin myös mukaan. Omaan reppuuni sujahti Choco Bomb, jonka kokeilemista jään jännityksellä odottamaan.

VINKKI: Nämä suklaapallot ovat mitä erinomaisimpia ystävänpäivälahjoja!

1 kommentti

Paavonen

11.4.2023 16:34

Mielenkiintoinen juttu.
https://www.liittymätarjoukset.fi/puhelinliittymat/
https://www.puhelinliittymä.com
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/englanninkieliset-lehdet/
https://www.äänikirjat.net/bookbeat/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi