Eevert on skandiravintola alusta loppuun

Ratakadulle avataan ensi viikolla uusi, skandinaavinen designravintola Eevert.

Ratakatu 9:n ikkunateippausten välistä kurkistelleet silmäparit ovat saattaneet huomata, että paikalle on kovaa vauhtia nousemassa uusi ravintola. Eevert on skandinaavinen designravintola, jonka takana ovat ravintoloitsijat Tarja ja Kimmo Martiskainen. He halusivat perustaa ravintolan, jonka kotimaisuus ei rajoittuisi pelkästään ruokaan.

“Eevertin ruokafilosofia on skandinaavinen. Inspiraatiomme lähteenä toimivat Suomen luonnon vaihtuvat vuodenajat sekä monipuoliset maut ja värit”, Tarja Martiskainen kertoo.

Parikymmentä vuotta monipuolista ravintola-alan kokemusta kartuttanut pariskunta oli kypsytellyt ideaa suomalaisesta ravintolasta jo jonkin aikaa. Kun sopiva tila löytyi, alkoivat palaset loksahdella paikoilleen. Plussaa on, että suomalaisuus on nyt in, ja kotimaiselle ravintolalle on kysyntää.

Eevertissä halutaan tuoda suomalaisuus mukaan ruoan lisäksi myös juomiin, ja siksi ravintola tekee tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Kyrö Distilleryn kanssa.

”Eevertin drinkit ovat Kyrö Distilleryn erityisesti meille suunnittelemia”, Martiskainen sanoo.

Drinkeissä pyritään korostamaan suomalaisuutta kotimaisilla marjoilla ja mauilla. Ravintolan menuvaihtoehdoista löytyy paitsi neljän ja kuuden ruokalajin menut, myös Kyrön nimikkomenu, jossa ruokalajit paritetaan cocktailpakettiin.

Menua (55-84 euroa) ei tietenkään ole pakko valita. Ruokaa voi syödä myös à la carte -listalta. Alkuruoat maksavat 12-15 euroa, pääruoat ovat kolmenkympin molemmin puolin ja jälkkärit 12 euroa. Listalta löytyy paljon suomalaisia makuja: sieniä, hirveä, rautua, poroa, karpaloa, mustikkaa ja paljon muuta. Arkisin tarjoiltava lounas syödään buffetpöydästä. Ravintola on tyyliltään hienostunut, mutta rento.

“Eevert ei ole fine dining -ravintola, muttei myöskään korttelibistro. Ruoka tehdään Suomen luontoa kunnioittaen, joskus varsin perinteisistäkin raaka-aineista, mutta modernilla twistillä.”

Rakennus, johon Eevert ensi viikolla avataan, on Alvar Aallon suunnittelema. Hänen toimistonsa on ennen sijainnut näissä tiloissa. Aaltoa – ja muuta suomalaista designia – löytyy muotokielestä, kalusteista, astioista ja valaisimista. Osa kalustosta on käytettyä ja kunnostettua, sillä laadukkaat tuotteet kestävät paitsi käyttöä, myös aikaa. Eevertin ideana on pitää suomalainen muotoilu mukana kaikessa: suomalainen suunnittelu, kotimaiset tuottajat, paikalliset tuotteet.

Eevertin keittiömestari Sven Denis.
Eevertin keittiömestari Sven Denis.

Modernin tatsin pitämiseksi on Martiskaisten mielestä kuitenkin tärkeää, että keittiössä on kansainvälistä osaamista. Keittiötä luotsaa belgialaissyntyinen keittiömestari Sven Denis. Hänen ympärilleen on haalittu monipuolista, kansainvälistä vahvistusta.

“Keittiössä on nuorekas, nälkäinen tiimi, jolla on kokemusta niin Suomen kuin ulkomaidenkin huippuravintoloista. Kun näiden tyyppien näkemykset yhdistyvät lautaselle, on lopputulos upea”, Martiskainen kertoo.

Lopputulosta mahtuu maistamaan isommallakin porukalla: Eevertiin saa jopa 160 asiakaspaikkaa, ja tila muokkautuu myös eri kokoisten yksityistilaisuuksien järjestämiseen. Ravintolapuolen lisäksi Eevertiin tulee loungetila, joka soveltuu varsin hyvin cocktailien nauttimiseen. Emme malta odottaa!

Eevert, Ratakatu 9. Avataan 25.10. Avoinna lounaalla ma-pe klo 11-14 sekä illallisella ti-la klo 17-23.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi